Laat melden op Surinaamse luchthaven mag niet meer

23

PARAMARIBO, 29 aug – Het op tijd aanmelden voor vertrek wordt tot regel verheven op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Dit meldt luchtvaartautoriteit Casas. Wie laat aankomt zal niet meer geholpen kunnen worden. Passagiers zullen het hunne moeten bijdragen aan verhoging van de veiligheid.

Zich binnen de aangegeven periode aanmelden wordt binnenkort dus verplicht. Het standaard te elfder ure arriveren op Zanderij zal niet langer getolereerd worden. “Luchtvaartmaatschappijen gaan nog strenger letten op de aanmeldtijd, omdat binnen twee uren voor vertrek de controle moet worden uitgevoerd”, zegt Casas-adviseur Irmgard Verwey tegenover de Ware Tijd.

De controle betreft vooral het meevoeren van vloeibare stoffen en is onderdeel van de verhoogde veiligheid op internationale luchthavens. Wie dus echt wil vertrekken, doet er goed aan in rap tempo van mentaliteit te veranderen. “We zijn nog teveel een door de vingers kijkend volk en dat gaat veranderen. Passagiers horen gewoon op tijd op de luchthaven te zijn”, aldus Verwey. Er komt een mediacampagne om de verandering te helpen bewerkstelligen.


23 REACTIES

 1. Moet een autoriteit gaan bepalen of passagiers wel of niet op tijd aanmelden voor een vlucht???
  De luchtvaartmaatschappij sluit zelf de check in 90min tot 120min voor vertrek.
  Is dat soms werkverschaffing voor de overheid?!?!?!?


  Maak melding

 2. Het is moeilijk, maar vooral als er regels gemaakt worden die al behoorden te zijn.
  Dus wie neemt wie in de maling…of wie zal wie bestelen. Wie zal wie regelen(sit wan sma(meid/mati kon)(corruptie)
  !!!!!!!!!!!Rookgordijn.!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Wat een volstrekte waanzin.Laat de luchtvaartautoriteit er maar eerst voor zorgen dat de afhandeling op de luchthaven vlekkeloos verloopt als iedereen zich binnen de gestelde tijd aanmeld.
  Nu al is het een grote puinhoop.Op geen enkele internationale luchthaven wordt laatkomen verboden.Er kan nl van alles gebeuren onderweg naar de luchthaven.


  Maak melding

 4. Het werd hoog tijd!
  Casas: veel sterkte en succes met de poging tot mentaliteitsverandering.
  Trouwens, niet alleen op de luchthaven moet men leren op tijd te komen, maar overal.


  Maak melding

 5. Doe jullie ook wat gauw aan de aankomsthal en vertrekhal, dat men niet meer in de regen hoeft te lopen.

  Het voelt wel prettig om die sranan alleng op je lichaam te voelen,soms is dat ook weer niet prettig.vooral met mijn kroesdogla haar.

  Akuba


  Maak melding

 6. Werd ook tijd.
  gelukkig is mijn ervaring dat het vliegtuig niet om deze mensen weleens (!!) vertraging oploopt.
  Ik ben weleens geweigerd, omdat ik 8 jaar geleden notabene met een business class ticket (in Ned. ruimere incheck tijd) een half uur te laat was.
  Ik mocht bij de gratie van de stationmanager (na wat denigrerende opmerkingen) nog mee.
  Ik kom toch nooit meer laat.


  Maak melding

 7. Goed sugestie..

  Begin maar bij het parlement waar de lijders door het volk gekozen nooit op tijd zijn.
  Ook de stamhoofd niet.
  Niet te spreken over de ambtenaren,zou goed zijn als ze per uur betaald werden..

  Wordt de controle op zanderij ook door lantie mang gecontroleerd…dan wordt het echt feest,want die zijn zelf nooit op tijd..

  Ik denk dat de lijders op hun donder hebben gehad van de blauwe luchtvaart maatschappij anders zouden ze zelf nooit op dit idee zijn komen..
  Voor de slm maakt het niet uit hoelaat ze komen of vertrekken het zijn toch alleen suris die het vliegtuig bemensen..Bovendien na aankomst op schiphol staat het toch weer een paar dagen stil totdaat suris klaar zijn voor vertrek naar huis..andere route kent het niet..
  succes.


  Maak melding

 8. wat te denken voor de invaliden die daar soms te vroeg komen zitten.laat de mensen daar hun werk vlotter doen.en niet zo traag dan gebeurd het verder uitstekend.het is al harstikke warm ,en niet goed lopend,dan komen vertellen om vroeg op zanderij te zijn.schandalig


  Maak melding

 9. ai mie gado daar gaan we weer met die negatieve shit van de mensen die hier reageren. worden jullie niet moe van je zelf. surinamers vedienen niet beter, ga eerst leren zelf positief te denken voor je het van anderen verwacht. een volki krijgt de bestuurders die het verdient.kunnen jullie niet een keer complimenten geven als er positieve besluiten worden genomen. ziek wordt je van de gasten hier


  Maak melding

 10. Ja, sang mie moesoe skrifie.
  Ticket naar Suriname is al zooo DUUR.
  Mensen van de 60+ krijgen geen korting meer.
  Kinderen tot 2 jaar betalen nu 1/2 prijs.
  Nu te laat is te laat, word niet meer geholpen, wat nu???
  Mensen mensen al zou een ticket 1500euro pp.
  kosten, dan toch a plane e vol.
  Wat denk je wat wij met z’n allen moeten doen???
  Odi odi Pae


  Maak melding

 11. kunnen we casas niet bij de ministeries gaan laten klokken?

  en ook gelijk die kl.ootzakken die op het onafhankelijkheidsplein parkeren een bekeuring uitdelen, ja juist die k.lote parlementariers die op het plein parkeren
  executies op het plein zou beter zijn


  Maak melding

 12. het is goed dat Casas regelstelt naar de reizigers toe met betrekking van de aanmeldtijd, als dit de veiligheid verhoogt en vertagingen voorkomt.. Maar het zou ook goed zijn als Casas de luchtvaartmaatschappijen zou verplichten een (veel)betere communicatie naar hun reizigers te voeren… Zodat reizigers in de stad al weten dat hun vlucht vertraagd is of helemaal niet komt en mensen helemaal VOOR NIETS naar zanderijen rijden… want dat komt veel te vaak voor en is SCHANDALIG!


  Maak melding

 13. Hoe zit het met eventuele schadevergoedingen zijdens de luchtvaartmaatschappij als de vliegtuig later vertrekt dan gepland is.
  Passagiers moeten met een lege maag nog op moeten wachten. Zijn er ook schadevergoedingen van toepassing alsgevolg van vertragingen etc…

  ben benieuwd, en zullen de tarieven eindelijk wat goedkoper worden wanneer de passagiers zich op tijd zullen aanmelden.

  waardeloze beleid….


  Maak melding

 14. wil de autoriteiten vragen.als de viegtuig om 23.30 u. vertrekt. waarom moeten de mensen 14.30. naar binnen, waarom…..
  die toeristen zijn toch geen kippen dat ze niet meer naar buiten mogen.
  ze kunnen mischien wat van schiphol leren.


  Maak melding

 15. vorige week zondag vliegtuig slm vertraagt voor 6 uren, wat dan, probeer de luchthaven ook snel te bouwen, staat al 5 jaar bedekt met zinkplaten, doe eens daar aan wat

  fly boeng!1111


  Maak melding

 16. oke,oke mensen.
  In principe gaat Su zich houden aan internationale regels.
  en het zou goed zijn om alleen dit te becommentarieren.
  Niet gelijk allerlei stigma er bij halen/
  We weten het allemaal al. maar als wereldburger kan ik jullie meegeven dat we zo beroerd nog niet zijn. Dat zijn we wel in vergelijking met europa en andere grote landen.
  maar we zijn slechts een stip op die wereldbol, maar dat ding is WE GAAN ONS BEST DOEN. punt,klarie!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. De KLM/SLM moeten van hieruit proberen op tijd te vertrekken , wat gaat Mw. Verwey daaraan doen dan ? Daar praat niemand over, soms zijn ze wel een hele dag vertraagt,moeten de mensen dan de hele avond daar in die vertrekhal blijven zitten zonder eten en drinken? Think about that.
  Heeft Mw. Verwey ook daar een oplossing voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.