Aanvraagprocedure verblijf in Suriname versoepeld

11

PARAMARIBO, 29 aug – De aanvraagprocedure voor een verblijfsvergunning in Suriname wordt in hoog tempo versoepeld. Dit zegt voorzitter Danny Lo Fo Sang van de Implementatiegroep Vreemdelingenbeleid van het ministerie van Justitie & Politie. Nog dit jaar zal afgerekend worden met het vele loopwerk.

Er hoeft dan niet langer gelopen te worden van het ene overheidskantoor naar het andere. Aan één en hetzelfde loket kunnen alle zaken worden afgehandeld, of het nu gaat om Vreemdelingenzaken of de Vreemdelingenpolitie. “We zijn al tijden bezig met regulering van het vreemdelingenbeleid en Surinaamse Nederlanders krijgen een voorkeursbehandeling”, zegt Lo Fo Sang tegenover de Ware Tijd.

Volgens Diante van de Lisle-de Jong, hoofd Vreemdelingenzaken, is het zelfs mogelijk voor deze groep migranten om binnen acht dagen over een verblijfsvergunning te beschikken. De enige voorwaarde is dat alle documenten in orde zijn. Minister Santokhi van Justitie & Politie heeft vaker gezegd dat het vreemdelingenbeleid gemoderniseerd en klantgericht zal worden gemaakt.


11 REACTIES

 1. Ze moeten dan ook vertellen hoe ze de achterstand zullen inlopen. Want velen zitten nog steeds op hun verblijfsvergunning te wachten. Ze kunnen het land niet verlaten en als ze dat om welke reden moeten doen moeten ze een visum aanvragen om het land weer binnen te komen. Op Zanderij wordt gewoon tegen je gezegd dat als je geen visum hebt je weer op het vliegtuig wordt gezet richting Nederland. Ze moeten de mensen die een aanvraag doen dan een bewijs geven dat hun aanvraag in behandeling is. Danny Lo Fo Sang heeft dezelfde juridische achtergrond als Santohki dus hij zou beter moeten weten.
  Waarom moeten mensen eerst wrange ervaringen hebben voordat zaken worden bijgesteld?


  Maak melding

 2. Surinamers die in het buitenland wonen en een andere paspoort hebben zijn de vreemdelingen he Danny Lo Fo Sang. Chinesen krijgen zomaar de tweede Surinaamse paspoort en wij die wonen in het buiteland zijn de vreemdelingen. Moeten wij niet de Surinaamse paspoort bij krijgen.


  Maak melding

 3. Ik begin steeds meer de indruk te krijgen, dat het Min.van Justitie een van de weinige ministeries is die voortvarend werkt en over capabele mensen beschikt.
  Dus het is toch mogelijk met de middelen die men ter beschikking heeft zich optimaal van zijn taak te kwijten!
  Men heeft daar waarschijnlijk door dat het maar treiteren van Surned’s contraproduktief is, daar zij zorgen voor sociale stabiliteit in het land.
  Ze weten onze loyaliteit voor Suriname op zijn waarde te schatten, omdat zonder deze loyaliteit zelfs Zanderij gesloten kan worden en de SLM geen dag langer bestaansrecht zou hebben!


  Maak melding

 4. Niet alleen de aanvraagprocedure voor een verblijfsvergunning moet versoepeld worden, maar ook alle aanvragen voor andere vergunningen en ook aanvragen voor een uittreksel, paspoort en rijbewijs.
  Er moet een einde komen aan de bureaucratische rompslomp.


  Maak melding

 5. Ik moet lachen daadkracht..corruptie dan ?
  Ik word er niet wijzer van hoor ..nogmaals hij toont daadkracht..voor zaken die binnen een mum van tijd hadden moeten klaarliggen.
  Dan na wang sekripatu..a man Santakie


  Maak melding

 6. Deze minister is de enige die hrd werkt voor zijn geld.

  Sardjoe zit gewoon lekker op boter en geld te verdienen.

  Wat kan nog gedaan worden Met de salaris van Brunsie als hij niet aanwezig is in de praatzaal van Suriname. OOOH ik bedoel de controle zaal van Pa-olo Somo waar hij Vene controleert.

  Dat deze ministerie over analfabeten beschikt is logisch.

  De heer “Dief” Gilds had alleen analfabeten uit het binnenland namelijk djoeka’s geplaatst op de sleutelposten.

  nu moet een hindustaan het weer schoonmaken..

  triest…


  Maak melding

 7. Santokhi for the next President.

  Deze Surinamer heeft het vermogen om out of the box te denken, en is zich ervan bewust dat integratie van alle surinamers, hun nazaten zowel binnen als buiten Suriname, en hun individueel vermogen, de enige manier is om snel de opgelopen achterstand in te lopen op de rest van de wereld.
  Vene tijd om plaats te maken voor een champion president


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.