woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUitwisseling kinderen Suriname-Nederland

Uitwisseling kinderen Suriname-Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Tien Surinaamse kinderen en zeven begeleiders arriveren dinsdag 4 september in de gemeente Zwartewaterland voor een uitwisseling met Nederlandse kinderen. In Suriname ging het gemeenschapsontwikkelingsproject ‘Marowijne Flora’ in augustus 2005 officieel van start.

Het doel van dit bezoek is dat Surinaamse en Nederlandse kinderen komen tot een uitwisseling van ervaringen, ideeën en werkwijzen voor verschillende aspecten van het onderwijs en kennismaken met elkaars land en leefwijze. Het project, dat mede door de NOVIB wordt gefinancierd, omvat drie projectjaren, waarvan momenteel het derde reeds voor meer dan de helft is uitgevoerd.

Het project is erop gericht om te komen tot ontwikkeling van een totale wijk. Dit betekent hier een samenwerking tussen de drie leefgebieden van het kind: de thuissituatie, de school en de buurt. In overleg met NOVIB ontstond het plan om in dit verband een aantal Surinaamse kinderen kennis te laten maken met Nederlandse scholen, gezinnen en culturele activiteiten.

Door de banden die vorig jaar zijn ontstaan met het 2e/3e wereldproject ‘Samen Sparen voor Scholen in Suriname’, waarvan de bouw van twee scholen op dit moment in volle gang is, heeft men voor de uitwisseling met Zwartewaterland uitgekozen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES