Nieuwe telecomspeler in Suriname raakt moedeloos

23

PARAMARIBO, 28 aug – Het begint er zo zoetjes aan op te lijken dat staatsbedrijf Telesur niet te vinden is voor een interconnectie met de nieuwe spelers. Dit zegt directeur Philip van Dalsen van Digicel Suriname. Er zal nu drastisch iets moeten gebeuren om Telesur op andere gedachten te brengen.

De zachte drang van de afgelopen maanden heeft weinig zoden aan de dijk gelegd. “Telesur is moedwillig bezig het proces te vertragen en obstructie te plegen en verschuilt zich achter wetsartikeltjes”, zegt Van Dalsen. Telkens wordt naar andere argumenten gegrepen om onder de interconnectie uit te komen. De modelovereenkomst waar eerst op werd aangedrongen, is er intussen.

Nu wordt aangevoerd dat Telesur zich niet gedwongen voelt zich te houden aan voorschriften van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Dus hoeft geen overeenkomst te worden gesloten over interconnectie of wat ook. “Ik denk dat het een heel slechte zaak is voor Suriname. Het is helemaal niet normaal dat ik al een jaar klaar ben en zaken niet gefinaliseerd kunnen worden”, aldus Van Dalsen.


23 REACTIES

 1. Klootzakken zijn het die bestuurders in suriname. Ze weten niet wat liberalisering. Nu het werkelijkheid wordt zijn ze bang en laten zij zich kennen door de boel tegen te werken.


  Maak melding

 2. Suribo is op en top een currupt land..De grootste lijder aller tijden is de stamhoofd /opperhoofd/operbevelhebber/president/lijder zelf die dit aanstuurt.

  Want hij kan niet ingrijpen vooral waar zijn partij bonzen hoogtij vieren..

  Ze zijn te beroerd om hun eigen handtekening te zetten voor het belang surbo..


  Maak melding

 3. Men heeft uiteraard contracten en overeenkomsten getekend waar partijen aan moeten voldoen. Geldt dus voor zowel de Surinaamse staat als voor Digicel. En als een van beide in gebreke blijft zou ik dan zeggen: maak er maar een rechtszaak van. En als het niet nationaal kan, dan maar internationaal.


  Maak melding

 4. Er is geen ontwikkeling binnen telesur nog steeds geen optimaal internet verkeer,abonnement te duur voor een trage verbinding,geen kennis…..concurentie levert goed product en service dat is het probleem.

  Telesur is net als SLM.


  Maak melding

 5. Echt treurig, laten we met zijn allen in Suriname overstappen naar Digicel en Intelsur, dan kan Telesur stikken met zijn interconnectie. Die is dan helemaal niet meer nodig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Geef iedereen een goedkoop of gratis mobieltje van Digicel of Intelsur dan kunnen die vaste Telesur lijnen ook weg.

  Die Currie en zijn achterlijke maatjes, die Suriname bewust achterhouden moeten nu eindelijk eens een lesje leren!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Digicel welkom in Suriname!
  Zo gaat het nou in derde wereld landen!
  Alleen Suriname is een graatje erger.
  Berijpen jullie ook waarom surinamers al decennia lang in een piepklein kringetje draaien en de helft van de bevolking in Nederland bivakkeert!
  Het land wordt op een ongelooflijke primitieve manier bestiert; zelfs een zwakzinnige zou het beter doen!
  De eerste beste criminele organisatie wordt nog beter gerund!
  Ik krijg steeds meer de indruk, dat het stupide leiderschap in Suriname genetisch misvormt is!


  Maak melding

 7. Dat is nou de manier waarop investeringen worden aangetrokken. De harry lal methode. Beloof van alles (haar a man) om de investeerder te bewegen uitgaven voor kapitaal investeringen te plegen. De lokale handelspatronage van de politiek vaart daar bij daar de uitgaven/inkopen worden gedaan bij hun bedrijven.

  Wanneer de investeerder/ondernemer de infrastructuur heeft opgezet (betaald) en wil starten met operations, begint het patronage systeem met saboteren zodat het bedrijf failliet kan gaan. Het patronage systeem verwacht daarmee de failliete boedel dan voor een take it or leave it prijs van de teleurgestelde ondernemer terug te koepen. Fijn ondernemersklimaat of niet?


  Maak melding

 8. Als Digicel nu moedeloos is kan ik mij voorstellen hoe de bevolking zich voelt.
  Lang Leve Vene, Currie, Brunsje, Bouta,Bosje en hun pasie.
  Jullie doen verschrikkelijk goed werk in die bacoven winkel.


  Maak melding

 9. Meneer Marcel,

  U lijkt mij een stomme analfabeet.

  Waarom geeft de schuld aan de president, hij maakt niet alleen de dienst uit en dat is maar goed ook.

  De president van het land moet niet steeds lastig gevallen worden met problemen die op en lager nivo opgelost horen te worden.

  Mij lijkt dit een probleem van een directeur van het ministerie van telecommicatie.

  Telesur moet inzien dat haar gedrag funest is voor Suriname in het algemeen.

  Dit soort gedragingen typeren alleen het intelligentie nivo van de mensen in dat land.


  Maak melding

 10. Je bent een echte afro net el vene dus geen surinamer..vene is geen president van het volk..
  Je kijkt niet verder dan je achter werk.
  Leer eens goed lezen en probeer te brijpen..

  Hij is de lijder van het boeven,schurken oplichters,verkrachters,bankrovers,moordenaars bende..
  Dat is algemeen bekend tot ver buiten surbo..

  Dat jij een aanhanger van groenjarie bent blijkt zonder meer uit je reactie..
  Als jij je zelf een surinamer zou noemen en geen afro,dan had zeker veel respect voor jou..

  Als die meneer zelf respect had,dan had hij allang bedankt ..
  Denk goe na…


  Maak melding

 11. Telesur dult geen cocurrentie en ze zijn graag bereid de hoge tarieven in Suriname te blijven handhaven. Het wordt tijd dat de TAS in Suriname laat zien dat men geen papieren tijger is.Een paar jaren terug heeft Telesur, de eerste GSM aanbieder in Suriname van Ir.Neede, gedwarsboomd waardoor deze maatschappij terziele is gegaan.Ik hoop dat de rechter in Suriname,Telesur nu gaat dwingen om over te gaan tot connectie op het net.Ook moet men de autoriteiten can de Caricom hiervan op de hoogte stellen.


  Maak melding

 12. Telesur zal nu moeten aanpakken of inpakken. Dat gedoe met de auto van de baas aan het visgat of als gezinsauto moet nu maar een keer ophouden. En de beller maar betalen.


  Maak melding

 13. He digi cell and concurent:

  Let op!!!!!!!!!!!!!

  Wil je af van dat gedonder met Telesur.
  Schuif wat extra geld aan bepaalde heren , ik hoef geen namen te noemen en regel een festival voor niet HETRO”S zodat telesur met je mee gaat.


  Maak melding

 14. Marcel,
  nr. 13. Je geeft aan dat vene lijder is van o.a. een verkrachtersbende!!
  Is je moeder of zus verkracht geweest door deze bende?
  Zo ja, dan heb je gelijk, zoniet lul dan niet uit je nek, ezel.

  kaak


  Maak melding

 15. Ja Currie heeft een zware taak dus kiest hij de weg van de minste weerstand. Hij zal zijn politiekbedrijf nu moeten maken tot een bedrijf waar hij instaat zal moeten zijn te concureren met digicel en anderen.
  Digicel zal dan maar naar de rechter moeten gaan om zo orde te brengen in de chaos. Van de overheid hoeft digicel niets te verwachten, want die kijken met hun baas(Venetiaan) de andere kant op. Men had zich goed moeten laten informeren hoe de liberalisering werkt. Zie daar de kortzichtigheid van onze leiders.
  En Afro (nr12) Als Venetiaan het Staatshoofd(geen stamhoofd) is, is hij degene die leiding geeft aan het proces en ook verantwoordelijk daarvoor is. Dus noem anderen a.u.b. geen stomme analfabeet.


  Maak melding

 16. Nr 10,
  Kun je meer uitleg geven over je Harry Lal methode die je hier noemt. Want als je die naam noemt denk ik direkt aan die welbekende kleermaker die zijn sporen echt wel verdiend heeft in Suriname.


  Maak melding

 17. Nr. 7 Sranang mang…waarom maak je zo´n domme vergelijking met SLM..?
  Wat heeft SLM hiermee te maken..??
  SLM is beter in dienst-en serviceverlening dan de KLM. De domme idioten geloven graag eerder in de voorwaarden van de KLM dan in die van de SLM alleen omdat het toestel van een Bakra is…wat een onzin en bijgeloof..
  Laatst had KLM nog 20 mensen laten stikken op Zanderij…weet je het nog..?
  Dus orie you bigi mofo…if you no sab de sanie..! is mijn advies.

  Je mag van mij Telesur aanvallen, maar de situatie vergelijken met SLM…dat gaat te ver en had NIET gehoeven..

  Ben je nou een sranang mang…of een domme koelie..??
  Jammer dat ik niet zo mag (voor-)oordelen als hoe jij het doet..
  (is trouwens mijn aard niet..)

  groeten en reageer terug…!!


  Maak melding

 18. Nee, dat gedoe van Currie in de heren toilet moet nu ophouden. Als hij zo graag daar wil zijn moet hij zijn functie bij Telesur opgeven. Die twee dingen gaan niet meer samen. het Surinaamse volk wacht…en wacht …en wacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.