zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijConsumentenbond Suriname: telecom mag socialer

Consumentenbond Suriname: telecom mag socialer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 aug – De telecommunicatie mag in het voortschrijden best een wat socialer gezicht krijgen. Dit zegt voorzitter Rudi Balker van de Consumentenbond. Het plaatsen van masten voor mobiele telefonie in woonwijken zal alzo met meer tact moeten plaatsvinden.

Dat gebeurt nog veel te weinig. ”Het kan niet dat je ’s morgens naar je werk gaat en ‘s middags staat een mast achter je huis”, zegt Balker. Die ervaring hebben bewoners van een wijk in Paramaribo onlangs nog gehad. Protest via de media heeft tot nog toe niet tot maatregelen geleid van de overheid of eigenaar Intelsur-UTS. Wat vooral steekt is het gebrek aan informatie.

Ook als de vrees van burgers voor onder meer straling ongegrond is, moet dat aangegeven worden. Nu wordt in alle talen gezwegen. Voor de Consumentenbond zal veel meer moeten gebeuren. “Het is bewezen dat telecommunicatiemasten schadelijk zijn voor met name zwangere vrouwen en kinderen”, aldus Balker. Het is dan ook hoogtijd voor wetgeving om het plaatsen van masten te reguleren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Is er een minister van planning en ontwikkeling.
    Is er een bestemmingsplan,infrabeheer..
    Hoe het land interichten,waar zijn de z.g.n. drsss,de ingineurs de sabimans…project ontwikkelaars,belijds medewerkers….

    Waar suri waarheen…vene ram ram slaap lekker en wordt nooit meer wakker..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES