Home Nieuws uit Suriname Slag tegen corruptie in Suriname niet verloren

Slag tegen corruptie in Suriname niet verloren

13

PARAMARIBO, 27 aug – “Ik weiger te geloven dat de regering de slag tegen corruptie aan het verliezen is.” Dit zegt coalitieparlementariër Radjkoemar Randjietsingh naar aanleiding van een recent rapport van de Wereldbank. Wat kan is dat de controle zwak is.

Dat is weer gebleken bij de recente ontdekking van een fraudenetwerk op het ministerie van Financiën. “Maar het is niet zo dat de overheid zit te wachten en niets doet tot er wat gebeurt”, zegt Randjietsingh. Mogelijk moet gewerkt worden aan een beter controlesysteem. De fraude op Financiën heeft uitgewezen dat mensen vernuftig genoeg zijn om steeds weer iets anders te bedenken.

Er wordt van alles bedacht om het controlesysteem te omzeilen. Dus kan uiteindelijk ook minister Humphrey Hildenberg niets verweten worden. “Hij is inderdaad politiek verantwoordelijk, maar strafrechtelijk niet. Ik denk dat we er meer belang bij hebben het systeem door te lichten en waterdicht te maken”, aldus Randjietsingh. President Venetiaan heeft eerder gezegd niet van plan te zijn Hildenberg te ontslaan.

13 REACTIES

 1. Corruptie
  Kaba.... met de boel zoet houden. Wat een leven, een ieder met een mooi verhaal. Er zitten gewoon te veel schurken in het land.(vooral bij Front)
 2. Akuba
  Zeker gaat vene Hildenberg ,niet ontslaan hij is een NPSER,waarom loopt Gilds nog rond????,hij heeft de verkiezingen gefinancieerd. de hele frontzootje zijn schurken,niemand durft een ander op te sluiten.Ze zijn allen een pot nat Akuba.
 3. fowroe
  De wereld bank zegt niet zomaar iets.er is onderzoek verricht naar desbetreffend delict. stelen van een arme volk! it,s a crime!!! mietakso
 4. isri
  Als Hildenberg politiek verantwoordelijk is moet hij het zelf beamen en de "eer" aan zichzelf houden.Politici die politiek verantwoordelijk zijn ( en het ruiterlijk toegeven)worden ook voor het gerecht gesleept!!!!!!!!!!!!!!!
 5. Sari
  Haaaaaaaaaaaaa dat uit de mond van deze man. Haaaaaaaaaa hij en zijn VHP kornuiten moeten goed in hun hart kijken. HAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....Het zijn dit soort mensen die Suriname vanaf 1954 naar de afgrond hebben geleid. Dus bek dicht en PLEUR OP!!
 6. Jadoen
  Houden jullie toch op. Als de VHP-fronttopper ruiterlijk, onbevreesd en met een beroep op rechtsstaatsprincipes vaststelt dat de minister "politiek verantwoordelijk"is, dan moet een minister minstens over een geringe dosis moraal beschikken om consequenties te trekken. Maar, ja mensen moraal is bij de NPS-VHP altijd zoek geweest en vanaf 1980 heeft de NDP een potje van gemaakt. PL maakt er handig gebruik van. Het volk lijdt eronder en niemand die naar hun omkijkt. Het is voor land en volk beter dat er voor altijd een VHP_NPS kabinet komt met mensen van toen.
 7. marcel
  Als ddb verklaart dat hij politiek verantwoordelijk is,dan wordt hij vervolgt.. Ook al volgens zijn woorden heeft hij de trekker niet open getrokken en en op de vlucht dood geschoten,dan nog wordt hij vervolgt.. Waarom meneer hildenberg niet vervolgen... El vene laat je ballen zien ook al zijn ze uitgedroogt..
 8. Akuba
  Goedzo marcel ,een goede reactie, zij die zeggen dat 1980, een puinhoop van gemaakt hebben ,weten niet wat ze moeten zeggen laten ze oppleuren,wie zat erin het jaar 1979,niet NDP, Maar NPS AARon.Te A Kanu SUTU.!980. Akuba
 9. prapie
  De regering ligt knock-out dus op naar de volgende ronde! Moeten ze wel uit hun hoek komen natuurlijk!!! Volgens mij liggen ze met een(1)oog open naar hun tegenstaander (lees corruptie)te kijken en denken ik lig wel goed zo!!
 10. prapie
  no. 6 Sari! Dank zij dezelfde mensen had je een bordje rijst te eten ander had je Nederland niet bereikt en was je eigen bek allang dicht en lag je nu onder de grond!
 11. Sari
  Prapi je hoofd zit vol met poepie. Je hebt niets van de geschiedenis geleerd. Echt een slaaf ben je en zonder respect.