Slag tegen corruptie in Suriname niet verloren

13

PARAMARIBO, 27 aug – “Ik weiger te geloven dat de regering de slag tegen corruptie aan het verliezen is.” Dit zegt coalitieparlementariër Radjkoemar Randjietsingh naar aanleiding van een recent rapport van de Wereldbank. Wat kan is dat de controle zwak is.

Dat is weer gebleken bij de recente ontdekking van een fraudenetwerk op het ministerie van Financiën. “Maar het is niet zo dat de overheid zit te wachten en niets doet tot er wat gebeurt”, zegt Randjietsingh. Mogelijk moet gewerkt worden aan een beter controlesysteem. De fraude op Financiën heeft uitgewezen dat mensen vernuftig genoeg zijn om steeds weer iets anders te bedenken.

Er wordt van alles bedacht om het controlesysteem te omzeilen. Dus kan uiteindelijk ook minister Humphrey Hildenberg niets verweten worden. “Hij is inderdaad politiek verantwoordelijk, maar strafrechtelijk niet. Ik denk dat we er meer belang bij hebben het systeem door te lichten en waterdicht te maken”, aldus Randjietsingh. President Venetiaan heeft eerder gezegd niet van plan te zijn Hildenberg te ontslaan.


13 REACTIES

 1. Zeker gaat vene Hildenberg ,niet ontslaan hij is een NPSER,waarom loopt Gilds nog rond????,hij heeft de verkiezingen gefinancieerd.

  de hele frontzootje zijn schurken,niemand durft een ander op te sluiten.Ze zijn allen een pot nat

  Akuba.


  Maak melding

 2. Als Hildenberg politiek verantwoordelijk is moet hij het zelf beamen en de “eer” aan zichzelf houden.Politici die politiek verantwoordelijk zijn ( en het ruiterlijk toegeven)worden ook voor het gerecht gesleept!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Haaaaaaaaaaaaa dat uit de mond van deze man.

  Haaaaaaaaaa hij en zijn VHP kornuiten moeten goed in hun hart kijken.

  HAAAAAAAAAAAAAAAAAA…..Het zijn dit soort mensen die Suriname vanaf 1954 naar de afgrond hebben geleid.

  Dus bek dicht en PLEUR OP!!


  Maak melding

 4. Houden jullie toch op. Als de VHP-fronttopper ruiterlijk, onbevreesd en met een beroep op rechtsstaatsprincipes vaststelt dat de minister “politiek verantwoordelijk”is, dan moet een minister minstens over een geringe dosis moraal beschikken om consequenties te trekken. Maar, ja mensen moraal is bij de NPS-VHP altijd zoek geweest en vanaf 1980 heeft de NDP een potje van gemaakt. PL maakt er handig gebruik van. Het volk lijdt eronder en niemand die naar hun omkijkt. Het is voor land en volk beter dat er voor altijd een VHP_NPS kabinet komt met mensen van toen.


  Maak melding

 5. Als ddb verklaart dat hij politiek verantwoordelijk is,dan wordt hij vervolgt..

  Ook al volgens zijn woorden heeft hij de trekker niet open getrokken en en op de vlucht dood geschoten,dan nog wordt hij vervolgt..

  Waarom meneer hildenberg niet vervolgen…

  El vene laat je ballen zien ook al zijn ze uitgedroogt..


  Maak melding

 6. Goedzo marcel ,een goede reactie,

  zij die zeggen dat 1980, een puinhoop van gemaakt hebben ,weten niet wat ze moeten zeggen laten ze oppleuren,wie zat erin het jaar 1979,niet NDP, Maar NPS AARon.Te A Kanu SUTU.!980.

  Akuba


  Maak melding

 7. De regering ligt knock-out dus op naar de volgende ronde!
  Moeten ze wel uit hun hoek komen natuurlijk!!!
  Volgens mij liggen ze met een(1)oog open naar hun tegenstaander (lees corruptie)te kijken en denken ik lig wel goed zo!!


  Maak melding

 8. no. 6 Sari!
  Dank zij dezelfde mensen had je een bordje rijst te eten ander had je Nederland niet bereikt en was je eigen bek allang dicht en lag je nu onder de grond!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.