Vissen op piranha’s zoals in Suriname

5

Liefhebbers kunnen volgend jaar op piranha’s vissen in een overdekte vijver in Bant (Flevoland). Initiatiefnemer Eeuwe Weening en zijn compagnon kwamen op het idee door de naar eigen zeggen populaire visreizen naar Suriname, waar op de vleesetende vis wordt gejaagd.

De Emmeloorder zegt een stukje Suriname naar Nederland te halen met zijn piranha-vijver. Deze wordt in een loods gebouwd, waar de temperatuur constant 24 graden is. Weening gokt op driehonderd bezoekers per week, zo maakte hij donderdag bekend.

Het vissen op piranha’s is overigens niet helemaal zonder risico’s zegt de initiatiefnemer in De Stentor; ,,zolang je niet met je vinger in de bek zit, gebeurt er niks. Maar er kan wel eens wat mis gaan natuurlijk.” Bezoekers kunnen met speciale tangen de onderkaak van de vleesetende vis vastpakken om het haakje uit de bek te halen.


5 REACTIES

 1. Ha ha ha, de overdreven diervriendelijk hier in nederland gaat vingers kostennnnnnnnnnnnn. Weten ze nog steeds niet dat piranha’s agressiever en roofzuchtiger worden als naar een andere (kunstmatige)omgeving worden verplaatst? Daarbij heb je van die grappenmakers die het bordje ‘Pas op Piranha’s’ vaak zullen verwijderen


  Maak melding

 2. een zakenman uit de omgeving delf, pijnacker wilde kwie-kwie telen in nederland, maar de blanken hebben hem helaas geen vergunning verschaft, want anders hadden wij al kwie kwie kunnen vangen of levend kunnen kopen in nederland!!!
  blanken krijgen wel vergunning om iets dergelijks van de grond te krijgen……….
  ik zelf zou het prettige vinden als de hindoestaanse zakenlieden in nederland met zo,n initiatief zelf beginnen………..
  en levend kwie-kwie kunnen verkopen.. alles is mogelijk, echter de wil moet er dan wel zijn……..ik hoop dat surneds met idee-en komen. in 1994 is in nederland kwie-kwie onderzoek verricht, maare door toediening van pure zuurstof, stierven de kwie-kwie.Wie meer wilt weten over aquacultuur en viskweek, kan zich wenden tot de “”Genootschap voor de Aquacultuur in wageningen in nederland…adres is via website te verkrijgen..


  Maak melding

 3. Prik! Pas op! Piranha’s. Ha! Ha! Ha! Hou me vast. Piranha’s zijn niet zo agressief en roofzuchtig. Kinderen baden ook in rivieren hoor. Grappenmakers willen snel rijk worden.


  Maak melding

 4. De dag temperaturen in Europa neem elk jaar toe.Straks kan piranha’s vangen in Nederlandse kanalen.In de Oekraine heeft iemand een paar piranha’s losgelaten in een rivier.Alle ratten zijn opgevreten en gewone vissen kan men nauwelijks meer aan de haak krijgen.Zwemmers worden aangevallen door piranha’s.Dit gaat ook in Nederland gebeuren


  Maak melding

 5. I know my friend. Maar zoals gewoonlijk gaan de Hollanders proberen de dna van de piranha te manipuleren zodat die in koud water kan leven en massaal geteeld kan worden. En dan krijg je situaties zoals ik al eerder heb geschreven.
  Horror mie brada, horror in de Nederlandse wateren. Er blijft geen paling, snoek of brasem meer over in de Nederlandse wateren alleen maar Nederranha’s


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.