vrijdag, april 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname houdt alle opties open rond bauxiet

Suriname houdt alle opties open rond bauxiet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 aug – De regering zal alle opties openhouden als het om de ontginning gaat van de laatste resten bauxiet. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Elke mogelijkheid zal meer dan eens onder de loep genomen worden, ook al zijn Billiton en Alcoa eerste keus.

Beide hebben nu de voorkeur als het aankomt op onderhandelen over de exploitatie van de voorraden in West-Suriname. “Het moet wel een win-winsituatie worden. We willen alle opties bekijken, dat doen de bedrijven trouwens ook”, zegt Rusland. Suriname wil zoveel mogelijk kunnen profiteren. Als het even kan zal de productie van alleen maar grondstof vermeden worden.

Dat soort productie is er al genoeg geweest de afgelopen ruim negentig jaren. “We moeten zoveel mogelijk activiteiten hebben die meer opbrengen”, aldus Rusland. Een modernere strategie is ook op zijn plaats wat betreft de leefgemeenschappen in het exploitatiegebied. Als het mijnen eenmaal is afgelopen, moeten ook die mensen er beter van zijn geworden, in tegenstelling tot de situatie nu.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. zijn wij niet in staat zelfs bauxiet te ontginnen?
  heb geloof in eigen kunnen want dan kan,
  al het andere dan alleen bauxiet zal de staats kassa alleen nog maar doen rinkelen.
  pas het staatsolie receptuur toe en zie daar
  welvaart.
  op bauxietgronden heb je altijd bos,hout,
  in bauxiet heb je ook andere mineralen maar genoeg de mang sabi.
  ser a kondre en kar i srefi democraat.
  de generaties na ons zullen hetweten.


  Maak melding
 2. Nogmaals: Zoek op Finland + aluminiumsmelter.

  Dan zullen jullie het begrijpen, waarom minister Rusland van Suriname het aanstuurt op een geintegreerd bauxietbedrijf voor Suriname.
  Soms is het in de eco- en geopolitiek, kiezen tussen twee kwaden.Het kwaad met de minste gevolgen voor het land, moet dan gecontroleerd de voorkeur krijgen.
  En ongelijk geef ik die minister niet.

  srika


  Maak melding
 3. Het lijkt me slim als de Surinaamse overheid ook RUSAL,een van de wereld top drie aluminiumproducenten, een kans geeft om in Suriname actief te worden.RUSAL, is een Russische aliminiumproducent die o.a. actief is in o.a. Rusland, Nigeria en Guinee.

  Een jointventure van Suriname met RUSAL lijkt me een goed idee.Suralco en Biliton hebben de plannen reeds klaar.Bauxiet ontginnen in Suriname, en de grondstof verwerken tot aluminium op Trinidad en Ijsland.Suralco en biliton hebben Suriname in 40 jaren geen geintegreerde aluminiumindustrie opgeleverd.

  In Nigeria, ontstaat er nu een aluminiumindustrie. Men maakt er hoogwaardige pannen en potten, bouwelementen en balken voor de huizenbouw, dakplaten, aluminiumfolie en miljoenen tubes voor de cosmetische,farmaceutische en consumptieindustrie.Kortom in de Caricom en Zuid-Amerika zou Suriname een belangrijke leverancier van dit soort producten kunnen worden.

  En als Suralco en Biliton, Suriname zouden willen chanteren door te dreigen om hun activiteiten in het land te staken, laat ze dan maar gaan.Er zijn belangrijke wereldspelers in de aliminiumproductie die in Suriname hun activiteiten graag zouden willen uitbreiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES