dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBeroep voor Surinaamse politieke ambtsdragers kan

Beroep voor Surinaamse politieke ambtsdragers kan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 aug – Politieke ambtsdragers hebben voortaan ook recht op hoger beroep. Dit heeft het parlement beslist door een wetswijziging door te voeren. De oppositie is en bloc weggelopen.

Geprotesteerd wordt vooral tegen de haast waarmee de wijziging is doorgevoerd. Volgens oppositieleden was het de coalitie alleen maar gedaan om veroordeling te ontlopen door de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie. ”Dit omdat er anderhalf jaar geleden ook zo een haast was met het wetsvoorstel”, zegt Jules Wijdenbosh, ex-president en parlementariër voor de VVV.

Een consensusmodel uitgedokterd door oppositie en coalitie haalde het toen niet door ingrijpen van president Venetiaan. Die vond dat eerst de grondwet gewijzigd moest worden. Het is er nooit van gekomen. “En nu plotseling weer een haast”, aldus Wijdenbosch. De commissie beslist binnenkort over de aanklacht van de veroordeelde ex-minister Errol Alibux.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Ach, het is toch een grote graaipot geleken. Graaien maar jongens en meisjes. En dan wil ook nog het recht van beroep hebben.

    Het stelen van belastinggelden zal je tot in het vijfde nageslacht blijven volgen en dit is echt niet wat ik hoop. E so!

    How long?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES