maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie“Nieuwe wet moet veroordeling Suriname voorkomen”

“Nieuwe wet moet veroordeling Suriname voorkomen”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 aug – De voorgestelde wijziging van de wet op vervolging van politieke ambtsdragers is bedoeld om veroordeling door de Inter-Amerikaanse Mensenrechten Commissie te voorkomen. Dit zegt oppositieparlementariër Yvonne Raveles-Resida. Niet juridische of mensenrechtelijke maar politieke motieven voeren de boventoon.

Het proces dat oud-minister Errol Alibux heeft voorgelegd aan de commissie loopt tegen zijn einde. Alibux, partijgenoot van Raveles-Resida, voorziet een veroordeling. Over zijn case voor mensenrechtenschending wordt binnenkort beslist. “Nu de staat een veroordeling ziet aankomen, moeten wij een wet aannemen om het proces te stuiten of nog erger, te beïnvloeden”, zegt Raveles-Resida.

De verwachting is dat Alibux en ook anderen na hem geen poot meer zullen hebben om op te staan. De politicus heeft een jaar gevangenisstraf uitgezeten vanwege corruptie. Omdat volgens de grondwet politieke ambtsdragers die een scheve schaats rijden alleen voor het Hof van Justitie mogen verschijnen, is er voor hen geen beroepsmogelijkheid. Alibux heeft er een mensenrechtencase van gemaakt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Two wrongs don’t make one right, maar wat zich nu aan ons opdient is totaal niet in verhouding met de kruimeltjes van Alibux.

  De rancune is onze ontwikkeling een sta in de weg.

  De splinter aan de hoogste boom hangen en die balk niet willen zien. Dat houdt ons stevig aan de grond.


  Maak melding
 2. die boef allemaal schurken van de ndp nu hoor je ze hoog van de toren blazen maar toen ze zelf aan de macht waren heb ik ze nooit horen klagen over coruptie terwijl ze stuk voor stuk corupt waren en zijn wijdenbos ook die zuiplap.


  Maak melding
 3. Vene kan niet meer helder denken met zijn verouderde verstand.
  Zijn ego maakt dat de staat zoveel geld aan dieven moet betalen die het land reeds hebben leeggeplunderd. Onder het bewind van Bosje werd op een versnelde manier geplunderd. Al deze beesten lopen nog vrij. Vene heeft niks kunnen doen tegen deze dieven. Bosje, alibux,Dwjalapersad en hun vrienden hebben zoveel geld toegeeigend en er is gewoon niks gedaan tegen deze mensen.

  Waar is de belofte van Vene dat er een anticorruptiewet zal komen die deze gasten zou vervolgen. Vene weet dat hijzelf ook steelt en daarom doet hij dat niet.

  Dus ik kan me niet voorstellen dat een pommerak dief een gevangenisstraf kan krijgen van een jaar terwijl een ambtenaar die zoveel miljoenen heeft gestolen ook een jaar gevangenisstraf heeft gekregen.

  Schande aan de rechters van Suriname…allemaal zijn omkoopbaar…


  Maak melding
 4. Sloerie @nr 3,wat heeft wijdenbosch zijn zuiplap,mee te maken. onder NDP regering moet men durven corruptie te plegen.a woord corruptie e fum ju, fu schrivy,da je kary trawan boeven en zuiplap, ju na wan dombo cocasnuifer. my taky.je lijdt een gezicht verlies ten opzichte jouw boevenbende.

  Akuba


  Maak melding
 5. Du, misschien kun je dit eerst lezen en een eerlijke conclusie trekken.

  WAT ZEGT HILDENBERG IN DE WARE TIJD VAN 13 AUGUSTUS 07
  Analyse door Richard B Kalloe
  Als de Ware Tijd op 13 augustus jl kopt met “Minister Hildenberg: Donorprojecten weinig effectief” dan ga ik rechtop zitten. Want eindelijk geeft een voorname minister uit het Nieuw Front toe dat het ontwikkelingsbeleid van het Nieuw Front, of wat daarvoor moet doorgaan, een complete mislukking is, iets wat ik al tijden zeg en schrijf. Aangezien meer dan 90 procent van de ontwikkelingsprojecten gefinancierd wordt met donorfondsen, kun je dus gevoeglijk concluderen dat het gehele ontwikkelingsbeleid mislukt is. Immers anders had de samenleving iets moeten merken in termen van werkgelegenheid, extra productie, verbetering van de betalingsbalans, regionale ontwikkeling, en rurale ontwikkeling. Eigenlijk had de gehele samenleving een transformatie moeten hebben ondergaan naar een meer productievere en pro-business-attitude. Maar wanneer de meerderheid der activiteiten in het land het niveau niet ontstijgt, dan is het duidelijk dat de circa 5 miljard US dollar die de NPK en het Nieuw Front uit donorfondsen en eigen besparingen sinds 1975 besteed hebben, weggegooid geld is geweest. Maar het kon ook niet anders. De NPS die sinds 1975 dominant het financiële beleid heeft bepaald, is allergisch voor productie en heeft geen pro-business-attitude of -cultuur. Het gaat bij die partij om het beheren van fondsen zodat partijmensen en loyalisten in aanmerking kunnen komen voor banen en goedkope kredieten, iets wat ze op een marktconforme wijze niet zouden kunnen realiseren.
  De kritiek van Hildenberg is dat het allemaal de schuld is van de donoren dat er zo weinig terecht komt van al die projecten.
  En dan volgt het bekende gezeur van geld kwam niet op tijd, begrotingen klopten niet, interne en externe afstemming was zoek, voorbereiding en uitvoering duurden te lang, etc. “Vanwege het feit dat leningen niet op een efficiënte en snelle manier zijn uitgevoerd, hebben de projecten niet geresulteerd in díe effecten die wij er eventueel van verwacht hadden”, zegt de bewindsman aan de krant.
  We hebben een gigantische hoeveelheid geld verspijkerd aan het binnenland waar slechts een klein deel van de bevolking woont, die geen belasting betaalt, al decennia lang gewend is verzorgd te worden, terwijl alle projecten aldaar te duur en weinig effectief zijn. Alle geld van de wereld is niet genoeg. Hadden we hetzelfde geld in de productie in de kustvlakte geïnvesteerd, dan had het meer rendement voor de samenleving opgeleverd.
  Het is de parasitaire en patronagecultuur van de oude politiek dat maakt dat projectformulering, projectvoorbereiding en uitvoering soep met balletjes zijn,. Immers het moeten politieke loyalisten zijn die het werk moeten gaan doen, dus het resultaat staat van te voren vast. En logisch dat het opzetten van Project Monitoring Units niet gewerkt heeft als daar dezelfde politiek haar exponenten zet om te werken terwijl ze nooit gewerkt hebben. Al dat geleende geld moet straks terugbetaald worden, dat kan alleen door exportproductie. Waar is die?.-.

  Dit stuk komt uit de Ware Tijd van 13 augustus aan de and van R Kalloe


  Maak melding
 6. Alle politieke partijen in suriname zijn er op uit te stelen zodra ze aan de macht komen. Ze zijn het zelfde als roversbendes.
  Ze kunnen bij de komende verkiezingen misschien aangeven hoeveel ze van plan zijn te stelen zodat het verpauperend volk dan de dieven kunnen kiezen die besloten hebben het minst te stelen.


  Maak melding
 7. Ik heb mijn twijfels of je door achteraf een wet te maken, Suriname zich kan behoeden van een veroordeling door de OAS.

  Alibuks heeft zijn zaak niet aan een hogere rechter kunnen voorleggen en heeft reeds zijn straf al uitgezeten.

  Naar mijn mening zal Suriname worden veroordeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES