woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMinister van onderwijs Suriname wil meer scholen

Minister van onderwijs Suriname wil meer scholen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – Er moeten meer scholen worden gebouwd en liefst zo snel mogelijk. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Behalve het nijpend tekort aan lokalen voor basis- en secundair onderwijs, neemt ook het plaatstekort toe op middelbare scholen.

Helemaal uit de hand gelopen is de situatie op het Natuurtechnisch Instituut, Natin. Weliswaar zijn ruim achthonderd studenten geslaagd voor het toelatingsexamen, maar er kunnen net tweehonderd en vijftig geplaatst worden. Een oplossing is niet direct voor de hand. “We zijn in onderhandeling met de eigenaar van een pand”, zegt Wolf. De beoogde ruimte zal alleen goed zijn voor theorielessen.

Volgens de Natin-directie is de kans op fysieke uitbreiding verkleind, na het inpikken van een stuk terrein door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Het terrein was juist bestemd voor de bouw van meer lokalen. De afgelopen jaren is de belangstelling voor het technisch onderwijs toegenomen, vooral door de grote vraag bij het bedrijfsleven. Nu daar massaal positief wordt gereageerd, blijkt het systeem de druk niet aan te kunnen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. dit vind ik echt schandelijk dat een plaats waar de jongeren opgeleid worden die voor de toekomst van ons geliefde suriname is word ingenomen , waar blijft de reaktie van vene ik word soms stront ziek van deze berichten vind je het gek dat er een aanalag of hoe het mag heten op het leven van deze man zou zijn gepleegt somo bedoel ik , het word tijd dat de surinamers in opstand komen


  Maak melding
 2. En na al z,n gestuntel op onderwijs wat hem gemaakt heeft tot stuntelkampioen van een mini sterie. Moeten we dit nou echt geloven of een kreet om maar iets geroepen te hebben ? Ze zijn in onderhandeling met een eigenaar van een pand , dat betekent dat de eigenaar gaat cashen ,wat de vraag oproept : wie is de eigenaar van welk pand? Als er al flink is gedokt voor t pand dan moet er een gebouw komen en dat zal wel weer op een tig-jarenplan uitdraaien aangezien plannen en uitvoeren in Su. net zo vlot gaan als bevroren water. Ben benieuwd naar t vervolg.By the way Waterkant keep us posted.


  Maak melding
 3. Planning, planning, planning. Men plant niks en daarom wordt men steeds geconfronteerd met van alles en nog wat. Men weet toch dat de Surinaamse bevolking steeds groter wordt, dus zal onder andere 1 van de gevolgen zijn dat je meerdere scholen nodig hebt.
  Waarop men wacht mag joost weten, maar nu GILT men wel moord en brand.


  Maak melding
 4. Toen ik nog op natin zat was het terrein nog vrij. Het terrein was inderdaad bedoeld voor uitbreiding van de opleiding. Bouterse had dit terrein bespaard tijdens zijn bewind omdat de koelies dit wilde hebben om een winkel op te zetten.

  Tijdens het bewind van Vene werd dit terrein toegekend aan politieke vrienden van Vene en Sardjoe en Somo om broodjes winkel op te zetten en hangplaatsen te creeren voor de boys daar die een meid wilde versieren.

  Dus je ziet duidelijk dat Vene niet geeft om het onderwijs in Suriname. Maar dat is logiscg omdat de kinderen van deze apen allemaal in Nederland en Amerika studeren op de kosten van de staat. Dus deze zaak is helemaal niet vertrouwen.

  Santokie moet het gewoon onderzoeken want er zullen zeer hoge huurkosten berekend worden om zodoende weer belastinggeld toe te eigenen op een subtiele manier.

  Somo is gewoon super slim in het stelen van staatsgelden..

  Mensen in Suriname ..jullie moeten massal in opstand komen… dit kan niet zo door gaan.. Jullie en onze belastinggelden worden niet goed gebruikt. We leven niet meer in de tijd van de zoutmittie van Arron en Lachom.

  Hou je ogen open en protesteer totdat je niet meer kan…maar laat je niet bestelen door deze boeven… Dit geld tenminste ook voor de Natin-studenten…. Gewoon in opstand komen samen met de docenten….

  Dan pas gaat Vene wakker worden…


  Maak melding
 5. Ik ben blij boi dat die minister eindelijk het licht heeft gezien.
  Ik hoop dat hij gauw begint met aanbestedingen en dergelijke….
  He he.. minister wanneer wordt de eerste school opgeleverd (laat het geen tien jaren plan zijn)


  Maak melding
 6. de Allereerste chemicus heeft gestudeerd in brazilie; het land met de mogelijkheden. nu is hij verbonden aan de anton de kom universiteit met een topfunctie….. dus even portugees leren en naar brazilie wijken, als je ouders toch genoeg geld hebben om de kinderen te laten studeren…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES