vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMilieuschade Surinaamse natuurreservaat neemt toe

Milieuschade Surinaamse natuurreservaat neemt toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – De schade aan het natuurreservaat Brownsberg neemt met de dag toe. Dit meldt het World Wildlife Fund Guianas. De activiteiten van illegale goudzoekers laten steeds diepere sporen na. Behalve landschade is er ook sprake van vergiftiging.

In de directe omgeving worden steeds grotere hoeveelheden kwik gemeten. “De milieuschade is aanzienlijk. Brownsberg is een officieel natuurreservaat en de overheid kan niet nalaten maatregelen te treffen om de mijnactiviteiten stop te zetten”, zegt WWF-woordvoerder Jerrel Pinas tegenover de Times of Suriname. Waar al jaren bericht wordt over illegale mijnactiviteiten, wordt nu pas onderzoek gepleegd.

Volgens minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, verloopt het onderzoek moeizaam, vanwege de onherbergzaamheid van het gebied. Frappant is wel dat twee controleambtenaren van RGB, die in het reservaat werkzaam waren, zijn overgeplaatst. “De regering moet maatregelen tegen zichzelf treffen en tegen de illegale gouddelvers”, aldus Pinas.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Die coroniaan kan zijn eigen mensen niet beschermen laat staand zijn bossen. In plaats van het leger in te zetten lopen ze op hun stoel te paraderen in nutteloze oefeningen op te voeren.

    Ook die sandopi hoor je nu niet omdat het wederom niet om buitenlandse belangen gaat. Als een surinamer een scheet in Nederland laat dan zie je sandoppie direct in aktie.


    Maak melding
  2. Ach ja , t is toch maar Surinaams natuur. de boel gaat naar de gallemiesen met toestemming en goedkeuring van de bevoegden. Wanneer er over gepraat wordt dan zijn er altijd oplossingen waar een of ander aan schort. Why care and who cares? t Boeit ze toch voor geen meter ,want na hen de zondvloed, wie dan leeft die dan zorgt, niet dan ?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES