Suriname koopt brandweerwagens in Rotterdam

18

PARAMARIBO, 22 aug – Suriname heeft vijf brandweerwagens aangeschaft met technische ondersteuning van Brandweer Rotterdam. Minister Chandrikapersad Santokhi noemt het op zich een hele prestatie. Anders dan met ouder materiaal, hoefde dit keer niet gewacht te worden op de goedgeefsheid van Nederlandse brandweerdiensten.

“Vandaag zijn we zover dat we uit eigen begroting brandweervoertuigen hebben aangeschaft. Veelal hoor je het geluid ‘alweer een donatie of alweer een schenking’, deze brandweervoertuigen zijn geen donatie, maar met belastingsmiddelen aangeschaft”, zei Santokhi bij de overdacht. De voertuigen, een watertankwagen, een hulpverlenerwagen drie bluswagens, hebben ruim tweehonderd en tachtig miljoen duizend euro gekost.

De afgelopen jaren is veel verzet om de brandweer uit het dal te halen. Uit de ontwikkelingssamenwerking met Nederland zijn miljoenen euro’s gereserveerd voor onder meer modernisering. Ook wordt meer samengewerkt met vooral Nederlandse zusterdiensten. “Vandaag zijn we zover dat de brandweer van Suriname overeenkomsten heeft lopen met Amsterdam en Rotterdam”, aldus Santokhi.


18 REACTIES

 1. er zijn 5 brandweer wagens gekocht voor 280 miljoen euro zegt santokhi dus kost perstuk 56 miljoen EURO SANTOKHI wie hou jij voor de gek vene of de wereld of de volk van suriname


  Maak melding

 2. *De voertuigen, een watertankwagen, een hulpverlenerwagen drie bluswagens, hebben ruim tweehonderd en tachtig miljoen euro gekost.*

  Ben ik dom of zo?
  280.000.000 euro voor 5 voertuigen. Zijn ze van goud en diamant?


  Maak melding

 3. Meneer administrator,

  Wilt u uw bericht eerst zorgvuldig doorlezen voor u dat publiceert.
  Het leeuwendeel van Surinamers is misschien geschoold maar is niet intelligent.

  Want lezen en goed doordacht analyseren zijn twee punten die bij deze mensen mijlen ver van elkaar zijn verwijderd.


  Maak melding

 4. Goedzo Santokie.

  je hebt weer bewezen dat je uit eigen middelen heel wat kunt aanschaffen in Paramaribo.

  Ga zo door.
  je vorige collega heeft alleen leeggeplunderd.

  succes


  Maak melding

 5. Waarom nederland?Niet om economische rednen denkik!Het gaat er ook niet om de gebruiksaanwijzing in het nederlands.Waarom niet eerts “shoppen”bij andere landen.Voor dat bedrag koopje tien brandweerwagens met alles erop en eraan ,toeters en bellen in China/Taiwan.Het spuit ook lekker.


  Maak melding

 6. …trouwens in onze huishoudensapparaat bestaat uit 60% “made in China”daar is niets mis mee.Van pc tot slipjes/onderbroek en van spijker/jeans tot sportschoemnen.


  Maak melding

 7. Prachtig! Ik zie het voor me. Een felle brand in Tourtonne. Het nieuwe brandweermaterieel rukt glimmend en trots uit. De zoete tonen van de sirenes doen zelfs vergeten dat het om een tragedie gaat; belangrijk is dat iedereen vol verwachting de Surinaamse spuitgasten gadeslaat.
  Gierend nemen zij de laatste bocht. De slangen worden uitgerold. De huiseigenaren kijken weer hoopvol. De spuitgasten nemen hun houding en dan gaat de kraan open… blub. Volgende dag kopt het dagblad: “Drie woningenen uitgebrand wegens lage waterdruk.”
  Wie nemen ze nou in de maling in Suriname?


  Maak melding

 8. en nog steeds lijkt het mij 280K euro voor niet nieuw spul(5 bedrijfsvoertuiigen), toch niet erg als ze maar goed worden gebruit en onderhouden. niet op zn surinaams(nu) maar op zn surinaams anno 19…. Weet niet meer sinds wanneer surinamers zuinig, doelbewust, met gevoel van waarde, met aandacht voor detail hebben gehandeld met spullen over het algemeen. men denkt heel makkleijk over zeer serieuze zaken en nemen alles voor makklijk en lay- back aan.
  zeer frustrerend dus. bijvoorbeeld hoop ik dat de bruggen in Su goed worden gebruikt(niet meer worden belast dan de ontwerper heeft aangegeven ) en onderhouden(wat is dat???). deng e mek’gebruik t’á broko, heel erg vind ik dat trouwens.
  Alvast bedankt hr Santhokie en goed gebruiken heren gemotiveerde firefighters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.