Surinaamse douane krijgt Chinese boten cadeau

17

PARAMARIBO, 21 aug – De douane heeft een partij goederen ontvangen van China, waaronder boten voor riviercontrole. Volgens de Chinese ambassadeur, Su Ge, is het geschenk een uiting van het respect voor het douanewerk als ‘poort’ van Suriname.

“We respecteren de Surinaamse douane, in China wordt de douane gezien als de poort, de douaniers zijn de bewakers”, zegt Su Ge. Het is daarom niet gepast om de waarde aan te geven. Minister Hildenberg van Financiën spreekt van een welkome aanvulling. Met de boten zal onder meer de smokkel worden aangepakt, die de laatste tijd een vlucht heeft genomen. Er is nog veel meer nodig om het werk op peil te houden, maar daar zal Suriname zelf voor zorgen.

Behalve boten, zijn ook bromfietsen geschonken en laptops. Er komt ook een containerscan en er zullen trainingen worden verzorgd. Suriname zit vooral met de vrachtladingen uit China. De documenten zijn in het Chinees, wat een exacte waardering bemoeilijkt. Verwacht wordt dat de staat meer zal binnenkrijgen aan invoerrechten als de controle verbeterd is.


17 REACTIES

 1. Douane in Sur binnenkort wordt de boten gebruik om chinese produkten te smokkelen. Ik zat bij de politie in Sur hebben een douanier betrapt dat hij een container zegelde met als te zijn een lege container, bleek dat er heel wat luxe goederen in zaten . De zaak overgdragen aan de douane rechreche. Wat bleek de man kreeg twee dagen schorsing and that was it. is echt triest.


  Maak melding

 2. Ja he Ram,

  maar het zijn mensen van Vene die daar zitten.
  De chinezen zullen nu per containers geimporteerd worden i.pv. per vliegtuig.
  Kun je je voorstellen dat chinezen in de vliegtuig reeds surinaamse paspoorten bezitten terwijl ze geen woord surinaams kunnen spreken.

  Vene heeft het land verkocht aan China.
  Met het scanapparaat kun je geen chinezen detecteren…denk ik. De douana van Suriname is supercorrupt. Ze maken hun eigen regels en je kunt nergens gaan aanklagen.

  Zelfs de douane recherche is corrupt… Laatstaand Brunsie en Somo…


  Maak melding

 3. Dit noemen we moksie metie. Het feit dat er iets geschonken wordt op hoog niveau wordt gezien als friendship. Maar als ik sandoppie 2000 euro wilt geven om een scooter te kopen om zo verwende verkrachters op te sporen wordt dat niet geaccepteerd.

  ZO zie je het alweer. IF the price is right you always get tight


  Maak melding

 4. De surinaamse regering moet van de chinese regering eisen dat de vrachtbrieven in het engels of nog beter in het nederlands worden aangeboden.

  Er werken zat nederlanders als tolk daar. Dit is mogelijk als dit op het hoogste niveau wordt geregeld. Gewoon eentje huren of in dienst nemen.

  Suriname kan profiteren van de strijd tussen China en taiwan om een goede afzet markt te bemachtigen in suriname.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Wat is nu weer het probleem met de ducumenten in de chinese taal? Chinezen genoeg in Suriname die ook hun taal beheersen, neem wat vertalers in dienst bij de douane. Iedereen blij !!!


  Maak melding

 6. De “Volksrepubliek” China is momenteel bezig met een rigoreus charme offensief ten opzichte van Suriname. Gisteren werd Suriname weer overladen met een groot aantal geschenken, waaronder speedboten, bromfietsen, laptops, printers en beamers voor de douane. Niet zo lang geleden is het door de Chinezen gefinancierde en gebouwde ministerie van Buitenlandse zaken opgeleverd.
  En Chinese aannemers zij al sinds de regering Wijdenbosch bezig met asfalteringswerkzaamheden aan wegen in Paramaribo en omstreken. Dit zijn enkele voorbeelden van het charme offensief van de machthebbers in Beijing. De regering Venetiaan heeft zich in een lastig parket gemanoevreerd door zich publiekelijk uit te spreken voor het “one China” beleid. Aan de andere kant probeert de republiek Taiwan (volgens het regime in Beijing een afvallige Chinese provincie)de Surinaamse regering ook te paaien met geschenken en veel geld. De uitkomst van de missie naar Taiwan van een parlementaire delegatie uit Paramaribo was al gedoemd te mislukken voordat de assembleeleden waren afgereisd naar Taipeh.
  Want in feite voert het (in naam communistische) regime in Beijing een buitenlandse politiek dat gebaseerd is op politieke chantage, ook naar de republiek Suriname toe. En de regering Venetiaan is gezwicht voor deze politieke chantage. Want de zgn. Chinese “ontwikkelingshulp” naar Suriname toe is volgens de “volksrepubliek” China slechts mogelijk als de republiek Suriname hulp uit Taiwan afzweert en openlijk politieke steun betuigt aan het regime in Beijing. Aldus is geschied. Ik ben van mening dat geen enkel land, dus ook de republiek Suriname niet, moest zwichten voor politieke chantage van China. Ik vind het eerlijk gezegd hypocriet dat opeenvolgende Surinaamse regeringen en politici stelselmatig forse kritiek hadden geleverd op de voorwaarden die de Nederlandse overheid had gesteld op de ontwikkelingshulp uit Den Haag, maar dat de regeringen Wijdenbosch en Venetiaan zich politiek (hebben) laten chanteren door de “communisten” van Beijing. Laten we erlijk wezen:de vrijgevigheid van het regime in Beijing is niet gebaseerd op gevoelens van vriendschap en wederzijds respect ( dit is diplomatieke taal die de ware bedoelingen moet verdoezelen), maar een middel van de “volksrepubliek” China om politieke en economische invloed te verwerven in Suriname en het Caraibisch gebied.Suriname wordt momenteel overspoeld met immigranten uit China. Sommigen spreken reeds spottend over “Chinatown” doelende op Paramaribo. Het regime in Beijing is niet alleen bezig met een charme offensief in Suriname, maar ook in andere delen van het Caraibisch gebied. Laat mij mij haasten te zeggen dat ik niet bezig ben het Chinese regime te verketteren, maar ik zeg alleen hoe de feiten er voor staan. Trouwens, eerlijkheidshalve moet ik benadrukken dat niet alleen de “volksrepubliek” China een charme offensief heeft gelanceerd, maar vele andere buitenlandse overheden. Denk bijvoorbeeld aan aan de niet aflatende ijver van senior presidente Hugo Chavez van Venezuela, Taiwan heb ik al eerder genoemd en verder India, Indonesie en Brazilie.


  Maak melding

 7. Ik wil niet voor mijn beurt praten maar neem van me aan dat de boten binnenkort niet meer te gebruiken zijn en de brommers zullen ook dit lot ondergaan.Onderhoud en reparatie van deze vervoermidelen zal verwaarloosd worden.

  Suriname moet voordelen kunnen halen bij Communistisch China, als bij Nationalistisch China.Het is een politiek spel dat men op hoog niveau moet kunnen spelen.Als het Amerika lukt om wapens te verkopen aan Israel,en aan landen die Israel niet echt goed gezind zijn zoals Libanon, Egypte, Jordanie, en Saoedie Arabie, dan moet het voor de Surinaamse regering ook mogelijk zijn om voordelen te halen bij de beide China’s.Ik denk echter dat de soepkippen van de Surinaamse regering geen arenden zullen worden.Het zullen soepkippen blijven.Een hoog politiek spel kunnen ze toch niet spelen.


  Maak melding

 8. @ ram je ben laf waarom heb jij niet in suriname aan de bel getrokken zet zijn naam of namen hier op het net en niet anoniem gaan zittenklagen van dit of dat laat iedere surinamer die namen van corupte amternaren gewoon op het internet zetten of door mailen naar sky radio zo kunnen wij suriname helpen van deze kanker gezwel te genezen , ik zeg nogmaals de surined maken net zo goed misbruik van die amtenaren die al voor een fles wisky op te kopen zijn zelf politie amtenaren kan makelijk omkopen deng sopie skotoe van suriname


  Maak melding

 9. Wat is china toch een gulle gever , die t beste met Su voorheeft(maar niet heus). Nu nog tenminste want wanneer t pay -back time is geworden , dan gaan we de poppen zien dansen. De zon gaat voor niets op, maar de chinese zon daar hangt een prijskaartje aan.Nu is t mooi weer spelen , lijmen en slijmen aan alle kanten, en is niets teveel , maar zodra ze hun limiet hebben bereikt , dan wordt t cashen onder t mom van: voor wat hoort wat . En dat is nou net wat bobo runaldo niet door heeft, en als een struisvogel z,n kop in t zand steekt,en maar hopen dat nooit zo ver komt. Wishfull thinking overigens want china maakt al lang z,n verlanglijste op wat t terug verwacht of hoe ze hun terugbetaling gezien willen hebben.Bai den sani die Sranana e gie now, want a sani neng ; one china policy.


  Maak melding

 10. Ram,Ram dump nr10 in een stoomboot,laat hem midden op de Oceaan los, hij komt wel zeker in Taiwan,China of Taipeh aan,dan zijn wij van hem af O,ja misschien kan hij de namen zelf achter halen.met zijn getypt.(amtenaar)Ambtenaar.

  Akuba


  Maak melding

 11. Soory DU je hebt het over surinds die ook misbruik maken van corrupte ambtenaren. Je moet niet alles over eenkam scheren. Als ik in su ben doe ik dus niet mee aan corruptie. Deze ambetnaren zijn in dienst genomen om hun werk naar behoren te doen. Ik doe dus niet mee aan tjoekoe’s onder de tafel.

  Wynanda


  Maak melding

 12. ram en veni hebben sur aan de chinezen verkocht, voor geld kunnen ze alles doen, mafia zijn ze. ram heef zo veel gronden gratie genomen, dat je de tel bijna kwijt ben, goedzo sur stemmen jullie de volgende keer weer voor front, straks zijn de chinezen jullie baas, nu al hebben ze bijna alles overgenomen, dit is geen regering, maar mafia schurken.


  Maak melding

 13. Wakker worden!
  Onder Herrenberg(NDP)kwamen die vele Chinezen reeds naar Suriname.
  Nu doet ”pres. Vene” hetzelfde. Komt toch overeen met de Matrix? Netwerken van broederschap en tweespalt.
  Wat is politiek toch heerlijk vies, vuil en geurig!

  srika


  Maak melding

 14. cadeau neks cadeau, voor niks gaat de zon op,die chinezen spelen een geweldig potje schaak!!!
  Suriname en Surinamers wordt A U B WAKKER.
  vuilniszakken zijn het.


  Maak melding

 15. schoolmeester nummer 12 is weer bezich die klootzak ik ga jou en de hele ndp in een boot zetten met kleine gaatje eronden zijn we van jou en jou baas en de hele klik af idioot dat jij ben jij reageer nu een hutu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.