Suriname handhaaft importverbod Brits rundvlees

0

PARAMARIBO, 20 aug – Het importverbod op Brits rundvlees blijft gehandhaafd. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Er wordt geen enkel risico genomen met het oog op de nieuwe reeks besmettingen bij runderen.

De consument en ook de veeboer mogen zich veilig weten. LVV treft alle maatregelen om ziektekiemen buiten de deur te houden. “Op dit moment zijn er geen importen uit Groot-Brittannië”, zegt Raghoebarsing tegenover Radio 10. Dat zal voorlopig ook zo gehouden worden ook. Importeurs en handelaren wordt steeds op het hart gedrukt om rekening te houden met de maatregelen.

Sancties zullen niet uitblijven bij overtreding. “Wat we wel willen is duidelijk maken dat niemand moet proberen vee en melkproducten te halen uit Groot-Brittannië. We hebben een vrij streng beleid, we importeren ook niets uit bijvoorbeeld Brazilië”, aldus Raghoebarsing. Uitgangspunt is dat als ziektes eenmaal binnen zijn, het lastig wordt ervan af te komen. De veestand is tot nog toe gevrijwaard gebleven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.