zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamer gaat Jamaicaanse mijnoperaties leiden

Surinamer gaat Jamaicaanse mijnoperaties leiden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 aug – De Surinamer Herman Alendy is aangesteld als hoofd Mine Operations van de Jamaican Aluminium Company, Jamalco. Dit meldt de Ware Tijd. De vijftigjarige werknemer van Suralco gaat voor minimaal drie jaar naar Jamaica. Het is en bekroning en uitdaging.

“Als je heel goed weet wat je wilt, moet je ervoor gaan. We kunnen het allemaal. In het leven moet je aspiraties en dromen hebben en dan kan je het wel”, zegt Alendy. Hij heeft aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname Delfstoffenproductie gestudeerd, specialisatie Mijnbouw. Ook behaalde hij zijn Masters Mineral Economy aan de Colorado School of Mines in de VS.

Herman Alendy heeft ruim twintig jaar gewerkt bij de Suralco, inclusief zes jaar als mine manager voor de Marowijne-operaties. Op Jamaica wacht niet alleen het echte mijnwerk, maar ook het mijnklaar krijgen van gebieden. “Dat is een klus. Veel van de gronden die afgezet moeten worden, daar wonen mensen op of ze hebben er landbouwproducten. Een deel is van de overheid, maar er zit ook privé terrein tussen. Dus moeten de gronden worden gekocht of regelingen getroffen worden.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. zoveel kwaliteit wat niet in s’lands belang ingezet wordt.
  jammerrrrrrrrr kunnen we onze eigen bauxiet
  niet op de wereldmarkt brengen onder eigen beheer en in eigen belang?
  onze leiders zijn hoofd verantwoordelijk voor de armoede in ons land.

  sorry


  Maak melding
 2. Het is fijn om dit te vernemen. Ik heb Herman Alendy gekend tijdens zijn studie aan de Anton de Kom Universiteit. Voor het onderdeel computerkunde (prakticum) kwam hij de Universitair Reken Centrum (URC). Ik was zelf werkzaam op het URC. Ik mocht hem hem begeleiden bij de Prakticum. Het doet me goed dat je het zover hebt geschopt. Veel succes in je nieuwe baan.

  G. Aliredjo


  Maak melding
 3. Beste mensen,
  Het is niet het probleem dat wij niet voldoende bekwame Surinamers hebben. Op onze bevolkingsgrootte hebben wij zelfs een OVERSCHOT vergeleken met andere Caraibische landen en zijn onze mensen verspreid over de wereld bezig zich nuttig te nmaken.

  Het is helaas dat wij met een TOTAAL verziekte politieke structuur te maken hebben (helaas tot de dag van vandaag) waar de lui niet denken in landsbelang, maar in EIGEN belang.

  Zolang dat het geval blijft is er reden voor elke Surinaamse jongere om na opleiding elders een toekomst proberen op te bouwen,want momenteel wordt hen absoluut geen enkel perspectief geboden.

  Meneer is nog zo’n bewijs dat wij zat kennis en bekwaamheden hebben onder de SME bevolking.

  Laat ons hopen dat de politiek eens het licht ziet in Sme maar dan met een andere generatie, want met de huidige(NPS,VHP,Pertaja,ABOP, etc. ) zal het NIKS worden.

  God bless SME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES