Surinaams overheidsorgaan weigert geschenk Taiwan

6

PARAMARIBO, 18 aug – De Stichting Regionale Gezondheidsdienst, RGD, heeft feestelijk bedankt voor een geschenk van de Taiwanese regering. Formeel heet het dat de aangeboden computer met randapparatuur niet past binnen de eigen automatiseringsplannen. Oppositieparlementariër Theo Vishnudath vermoedt politieke motieven.

De RGD is een overheidsdienst en het weigeren kan best te maken hebben met het regeringstandpunt pro China. Toch mag niet worden uitgesloten dat de RGD geleid wordt door Maaltie Ashim-Sardjoe, dochter van vice-president Ramdien Sardjoe. “Ik ben van huis uit niet argwanend, maar wanneer iemand je iets wil schenken en er wordt geweigerd, ben je geneigd om zo een link te leggen,” zegt Vishnudath tegenover de Ware Tijd.

RGD-poliklinieken kunnen sowieso computers gebruiken, gezien het grote patiëntenbestand. Theo Vishnudath spoort namens de stichting Suriname-Taiwan Friendship Foundation behoeftige instanties op. Hij heeft deel uitgemaakt van de delegatie die recentelijk een oriëntatiebezoek aan Taiwan bracht. “We hebben al heel veel locaties gehad waar de zaken die wij hebben gedoneerd heel goed zijn ingezet. Wat dat betreft zijn we helemaal niet uit het veld te slaan,” zegt stichtingssecretaris David Chin.


6 REACTIES

 1. Taiwan kaba nanga law een computer.

  Alhoewel…weinig of veel geld is ook fout..u kunt het begrijpen…sneeuw voor de zon.
  Breng dat ding voor een slimme student, als beloning hoor.


  Maak melding

 2. Anno 2007 dan moet jij geen domme dingen zeggen over een computer….zeker een of andere Taiwan achtige window’s.(een chinese toetsenbord)voor een Suri moeilijkwerken.

  Mac of window’s…..ze werken overal hoor ook in Su.

  Opletten heren een leugen naar de gemeenschap is manipulatie…oplichterij en zeker zeer zware corruptie.


  Maak melding

 3. Ha ha ha, de bedelaar weigert een aangeboden fiets in de vooronderstelling en met de verwachting dat hij van een andere weldoener een solex krijgt.
  Tjeh potie sranang fa joe kong tang so?


  Maak melding

 4. schandalig is dat,waar is sur mee bezeg .jullie krijgen toch geld.koop het zefs maar .maar lopen te frauderen en zakken vullen en zo dat geld opmaken.schaamteloze mensen of liever beesten dat jullie zijn.geef onze bevolking een perceel en huis en laat ze maar weinig huur betalen,dan word er iets goed gedaan voor het land.zoveel bos kap maar open.inplaats over bedelen


  Maak melding

 5. Het is allemaal politiek van de Surinaamse regering.Het stinkt gewoon. Vaksbondleider Hooghart veroorzaakt een aanrijding met zijn S.U.V, een PC Hooft tractor oftewel een zware terreinwagen. De wagen heeft hij verdiend met vakbondswerk.Die arme arbeiders.


  Maak melding

 6. Je ziet duidelijk waar de politieke functies naar uitgaan. RGD wordt geleid door de dochter van Sardjoe. Zijn er geen capabele mensen meer in Suriname die dit soort organisaties kunnen leiden. Moet dit nou geleid worden door iemand die daar geen kaas van heeft gegeten…

  Een computer is beter dan een typmachine van het middeleeuwen. Wat wel een probleem is dat Surinamers die een hoge functie bekleden nogsteeds een achterstand hebben met het omgaan met computers,randapparaten, softwares and hardwares.

  Dus het verbaasd mij niet dat er gezegd wordt dat de computer niet in het systeem pas.

  Dit is zeer belachelijk.

  IK vraag me af hoeveel geld het zou gaan kosten om diverse instanties binnen de overheid te automatiseren. Als Sardjoe,Somo,Brunsie niet meer reizen kan Suriname dat geld bestwel gebruiken daarvoor.

  Een eenvoudige pc kost tegenwoordig 400 euro.
  Wil je me zeggen dat suriname dat geld niet heeft om het te kopen.
  Gaan ze nogsteeds bedelen?
  Is toch belachelijk met Vene…

  Echt schande met jullie…
  Jullie maken dat wij ons moeten schamen….
  Echt jammer…wat een corrupte bende die praat om Suriname te ontwikkelen…

  Kinderen van de lagere school kunnen nieteens met een pc omgaan… de leerkrachten zelfs ook niet… Waar is het onderwijs niveau van Suriname gebleven…

  Moeten we ons internationaal gaan meten…terwijl we nieteens weten om te gaan met een pc.
  Bij velen zie je op hun bureau een flatscreen staan. Wat ze ermee alleen kunnen doen is het in- en uitschakelen.. Verder niets…Weten zelfs niet hoe het werkt, welke softwares allemaal in zitten etc… Schande..nogmaals schande..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.