Home Onderwerpen Maatschappij Einde lied voor middagscholen in Suriname

Einde lied voor middagscholen in Suriname

1

PARAMARIBO, 18 aug – Middagbasisonderwijs als oplossingmodel voor het tekort aan scholen, heeft hoogstwaarschijnlijk zijn langste tijd gehad. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Er zijn enkele locaties gesignaleerd voor het opzetten van schoolgebouwen.

Dit is het resultaat van intensief speuren naar ruimte de afgelopen maanden. Met name in de wijk Latour is extra ruimte nodig. Door de explosieve groei van de wijk de afgelopen ruim jaren, kon niet tijdig worden ingespeeld. “We hebben naar ruimte gezocht en hebben ook enkele aanbiedingen gehad”, zegt Wolf. Er moest ook worden nagegaan of de ruimtes geschikt waren.

Volgens Wolf kan met wat extra inzet al het komende schooljaar worden afgerekend met het middagonderwijs. Het model is vooral de laatste tijd zwaar onder vuur genomen door maatschappelijke organisaties, waaronder het Jeugdparlement. Onder meer wordt aangehaald dat het warme klimaat zich niet leent voor middagonderwijs voor kinderen.

1 REACTIE

  1. Jongu minister teki wan kans dai bouw wang skoro. Jeetje mang als je geen ruimte kan vinden laat je erzelf een bouwen, libi wang sani na baka leki minster denmang tyari en yere…investeer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.