zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse regering stopt subsidie op melk

Surinaamse regering stopt subsidie op melk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 aug – De subsidie op melk is stopgezet en de melkprijs is aangepast met ruim dertig procent. Volgens minister Marica van Handel & Industrie is de aanpassing voldoende om de afname kostendekkend te krijgen. De Consumentenbond is teleurgesteld.

“Er hadden op zijn minst maatregelen getroffen kunnen worden om sociaal zwakkeren te ondersteunen”, zegt Consumentenbondsvoorzitter Rudi Balker. Marica zegt dat wel degelijk rekening is gehouden met alle belangengroepen, inclusief de consument. “De prijs is zodanig dat de samenleving in staat blijft melk te kopen, we vinden dat melk een belangrijk product is voor mensen.”

De Consumentenbond vreest dat nu nog minder mensen zich melk kunnen permitteren. De boeren zijn ook bedacht. Behalve een extra kwartje per liter, zal de afname verder worden gereguleerd. Met de Melkcentrale Paramaribo zullen voortaan ook de twee particuliere verwerkers verplicht zijn lokaal af te nemen. De Centrale moet nu ook op zon- en feestdagen afnemen “voor meer productie en kwaliteit.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. “we vinden dat melk een belangrijk product is voor mensen.” En toch schaffen we subsidie af!
  Laat dat arm gezin met die kinderen maar pienaren dat zal ze leren! Wat een incosistent verhaal! In bakraland wordt melk productie wel gesubsidieerd. Ze fokken heel afrika ermee op, boeren die een redelijk bestaan hadden worden bijna tot de bedelstaf veroordeeld. Ik ben tegen subsidie in het algemeen, uitzonderingen daargelaten, z.a. melk.
  Laat bakra man niet komen om zijn overschot bij jou te lozen en jou eigen melkproductie kapot te maken. Een van de producten die wij nog goed kunnen maken is melk, draai dat ding terug en denk aan je surinaamse medemens. horie vaste san joe abie, Mekie moro bribi kon.


  Maak melding
 2. Is toch mooi , dan kunnen boeren hun melk in de straat verkopen. De mensen in de stad hoeven geen melk meer van de koelies te kopen.Dit is toch de inzet van Marica.Waarom zeggen jullie niet dat alle kolies beter het land moeten verlaten.Waarom denken jullie dat er geen investeringen van buitelanders komen? Er is een oude sur,spreek woord Dagoe jan ka ing atie sin ing.


  Maak melding
 3. Dat komt er van als de andere deel van de hardwerkende volk belasting voor de koeien moeten betalen. Dus nu zijn er minder koeien en dus minder melk. Weg met die belastingen en dan wil iedereen koeien kweken.


  Maak melding
 4. Als zij staatsgeld in eigenzak stoppen..dan hoe kan men de bevolking bijstaan/ondersteunen.
  Zij verkopen het land het liefst nog aan de Chinezen.

  Front moet nu echt weg zij kunnen niks alleen blijven blaffen, als honden zonder tanden.
  Straks krijgen wij nog frontstront te vreten.


  Maak melding
 5. Men kan wel de subsidies voor melk afschaffen, maar men kan al die overtollige ambtenaren die op Vene lijken niet ontslaan.
  De L.V.V sector kan men wel de grond inboren, maar de mijnbouwsector wordt wel bevoordeeld en bevorderd.
  Dit begint meer en meer op een complot te lijken. Eerst de suikerteelt cultuur (Marienburg) in Commewijne vernietigen daarna de rijst- en bacove sector in Nickerie en nu de melksector.


  Maak melding
 6. Dr. No,

  Je bent zeker afgestudeerd in het binnenland van Suriname waar de Djoeka’s nieteens een kleuterschool kennen. Waar de djoeka’s niets een toiletpot kennen.

  Je moet blij zijn aan de Surinaamse Hindustaan die jullie ..Krape’s… nog in leven heeft kunnen houden in Suriname.

  Anders zou je nog leven van de obe’s en de napi’s. Wat de Surinaamse hindustaan gedaan heeft in Surinaame samen met de Javanen hebben julli sukkels niet gedaan voor de opbouw van het land.

  Jullie hebben het land naar de klote gestuurd. De hindustaan weet al vanaf hun geboorte handel te drijven en economisch te denken en te handelen. Dit heeft ook zijn vruchten afgeworpen in Suriname. Ze zijn nooit tasjes dief geweest.

  Naast hun normale werk hebben ze nog altijd hard gewerkt op het platteland of in hun tuinen om hun kinderen een beter toekomst te geven. Wat hebben jouw ouders jouw gegeven… haat,jaloezie..mooie vrouwen..sopie,bierie drinken etc.

  Hun zijn harde werkers en jullie zijn de genieters van het land.

  Dat heeft Vene ook bewezen. Hindustanen moeten hard werken en belastingen betalen en die djoeka’s als jouw moeten hun rijkdom afpakken. en dan worden jullie nog beschermd door Vene.

  Mijn vraag aan jouw is… heb je ooit gras gesneden voor een koe… Weet je hoe dat moet… Weet je hoe je een koe moet melken…
  Weet je een tjap goed vast te houden om ermee te kunnen werken…

  Je moet blij zijn dat je nog leeft en daar moet je de hindustaan dankbaar zijn…sukkel

  Ik ben zelf geen hindustaan, maar ben opgegroeid tussen hindustanen ..sukkel daarom weet ik dat ze harde werkers zijn..


  Maak melding
 7. Wat gebeurd er?? eerst de stalweide kwestie onder Bosje en nu dit onder Vene.
  Worden hardwerkende veeteelthouders zo beloond voor hun moeite en hard werk. Constant worden ze geconfronteerd met hoge belastingen, berovigen van hun vee, en nu dit.Gaat Vene zo om met de werkers.
  En dan de ambtenaren, die doen niets en zij worden beloond met een salaris, ze mogen in de staatskas graaien, snoepreizjes maken etc.Geen wonder dat iedereen nu ambtenaar wilt worden.
  Dit kan niet mensen die hard moeten werken voor hun geld en voor dag en dauw moeten opstaan om hun koeien te melken worden door de staat zo benadeeld, terwijl luilakken worden bevoordeeld.
  Amerika en Europa subsidieren hun boeren en veeteelthouders toch ook, en kijk hoe die het gemaakt hebben, over de hele wereld kom je hun producten tegen. Maar nee stomme Vene heeft geen hersenen en is bewust bezig om een sector de grond in te boren. Zonder subidies gaan ze het echt niet redden.
  Vene is bezig iets te zaaien dat wanneer het tot ontploffing komt desastreus voor Suriname zal zijn.


  Maak melding
 8. dhr no waar heeft u het over ik begrijp het niet ,misschien ben ik dom .maar ik kan het niet volgen ,heeft iemand misschien iets gezegt dat niet goed is.sorry hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES