vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatsziekenfonds steeds minder sociaal

Surinaams staatsziekenfonds steeds minder sociaal

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 aug – Het Staatsziekenfonds, SZF, raakt steeds meer zijn sociaal karakter kwijt. Dit concluderen parlementariërs. Er wordt er steeds minder rekening mee gehouden dat de bulk aan cliënten bestaat uit ambtenaren. Diensten worden of niet meer geleverd of er moet worden bijbetaald.

Volgens de parlementariërs is het hoog tijd om paal en perk te stellen aan deze ontwikkeling. Het fonds is in 1980 opgezet met de bedoeling vooral voor ambtenaren een sociale dekking te zijn tegen steeds toenemende ziektekosten. “Het kan nooit zo zijn dat de rechten waarvoor werknemers betalen, stiekempjes worden weggehaald”, zei Jenny Geerlings-Simons van de NDP in het parlement.

Een groot aantal medicijnen moet al uit eigen zak betaald worden. Ambulancekosten en de drempelbijdrage bij de Spoedeisende Hulp worden ook al niet gedekt. “Men gaat bij het SZF voorbij aan het humaan karakter van de ziekzorg”, zei Yvonne Raveles van de VVV. Volgens de oppositie is veel te wijten aan de benoeming van politieke loyalisten in de leiding van het fonds.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Ze hebben nog niet door in Suriname dat ze de nederlandse maatregelen daar ook toepassen!
  We zullen in de naaste toekomst nog meer geld en pakketen moeten sturen naar Suriname!


  Maak melding

 2. Met de huidige aantal ambtenaren wordt het onbetaalbaar om een goed ziekenfonds systeem draaiende te houden. De overheid moet het meeste geld ophoesten door het hoge aantal verzekerde ambtenaren terwijl dezelfde overheid de dienst uitmaakt.
  De mensen zijn verstoken van een goede ziekenzorg waardoor de gelukkigen WEER hulp zoeken en verwachtten van de SuriNeds terwijl dezelfde Surineds worden uitgekotst door de beleidsbepalers en het volk van Suriname.
  Waar moet dit heen? Kennelijk wordt er afgesteven naar de bekende afgrond waar het zal eindigen.


  Maak melding

 3. In geen enkel land heeft een organisatie waarbij politieke functies worden toegekend goed gefunctioneerd.

  Gewoon de hele tent sluiten en de boel verkopen aan partekulieren.

  Ik kan me niet voorstellen dat dit soort organisaties niet kunnen functioneren…
  dat is heel jammer.
  Of heeft dit nou te maken met de opleidingen in Suriname. Moet soms een witte koe weer de Surinamers vertellen hoe het moet.

  Dat is toch schande mang….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES