Suriname optimistisch over waardering bosbehoud

6

PARAMARIBO, 16 aug – Suriname laat zich niet uit het veld slaan door de vrij magere waardering van inspanningen voor natuurbehoud. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Dat het Kyoto-protocol alleen landen beloont die na kaalkap tot herbebossing willen overgaan, is juist een prikkel.

Suriname wil met andere landen op internationale fora gaan pleiten voor waardering van landen die hun bossen hebben laten staan. “In het Kyoto-protocol is er geen voorziening om landen te compenseren, die bossen beschermen en intact houden”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. Kennelijk wordt te weinig rekening gehouden met de inspanning die gepaard gaan met natuurbehoud.

Het lijkt er zelfs op dat er vanuit gegaan wordt dat de laatste bossen in de wereld niet zoveel bijdragen aan de zuurstofreserve. “Als dat zo mocht zijn, dan is mijn antwoord: wel, wat is dan het verschil als wij kaalkap zouden plegen”, aldus Jong Tjien Fa. Suriname zal daar niet voor kiezen. Er zal hoe dan ook flink geknokt worden voor en carbon- en biodiversiteitskredieten. Wie onderzoek wil doen naar biodiversiteit zal maar gewoon diep in de buidel moeten tasten.


6 REACTIES

 1. hallo Jonge tjien fa china is al bijna woestjin geworden er waait alleen maar zaand in plaats van wind wil jij dat ook moet met arme suriname gebeuren ik hoop dat je suriname lief hebt!


  Maak melding

 2. deze gast kraait zomaar uit zijn nek.

  de chinezen kappen al het bos van suriname kaal. terwijl hout zo duur is geworden in suriname. waar gaat het hout naartoe en hoeveel verdien de overheid hieraan?
  moeten de kleine bedrjven alles betalen en uiteindelijk de arme burger.
  de chinezen krijgen alles gratis in het land. Vergunning krijgen ze terwijl ze nog in china zijn.Vene verdient zeker heel dik aan deze gasten.


  Maak melding

 3. Jong Tjien fa geeft aan het land van zijn voorouders al hetgeen eigendom is van het Surinaamse volk weg. Dezelfde Surinamers hebben het moeilijk genoeg en worden nu dus opgezadeld door het beleid van deze chinees. Deze chinees verlicht het probleem van China terwijl tegelijkertijd hij een probleem creëert voor het Surinaamse volk dat zijn weerga in de toekomst niet kent.
  Ik weet dat het volk tevreden is met voedsel en sport en dit is reeds vele decennia zo en ook goed wordt uitgebuit door de politiek voor hun eigen glorie en welzijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.