zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname's parlementsvoorzitter wil meer bewaking

Suriname’s parlementsvoorzitter wil meer bewaking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo wil extra persoonsbeveiliging na een overval op een lid van zijn lijfwacht. Volgens de politie is de man door een overvaller beschoten en lichtgewond. Zijn dienstpistool is meegenomen. In kringen rond de politicus wordt niet uitgesloten dat het de bedoeling was een aanslag te plegen op Somohardjo zelf.

Recente uitspraken, waaronder zijn ambities voor het presidentschap, worden gezien als mogelijke motieven. De overval vond plaats op het moment dat de bewaker zich met Somohardjo’s auto bevond bij een restaurant in Noord-Paramaribo. “Ik heb begrepen dat de heer Somohardjo zich ernstig zorgen maakt”, zegt woordvoerder en vriend Geor Hering tegenover Radio 10.

Dat is ook de reden voor een verzoek om extra persoonlijke beveiliging. Dat de dienstauto met donkere beglazing al geruime tijd gevolgd werd, versterkt het vermoeden dat Somohardjo het eigenlijke doelwit was. “Het kan alle kanten op. Was het de bedoeling Somohardjo mee te nemen of was er sprake van een ordinaire roofoverval”, aldus Hering. De overvaller sloeg toe op het moment dat de bewaker uit het restaurant kwam en wilde instappen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Ik geloof er niets van,weer een anansie verhaal.

  zijn lijfwacht werd door zijn eigen schaduw achtervolgd of die van Somo president van Su.Haaaaaaaa

  Akuba


  Maak melding
 2. Ik dacht dat hij reeds genoeg had…wil hij naar alle waarschijnlijkheid het LEGER erbij.
  Laat hem zelf en uit eigenzak betalen…nog erbij genoeg is genoeg.


  Maak melding
 3. De heer Somnohardjo heeft al jaren een peloton militairen te zijne beschikking. Hoe heeft het zover kunnen komen? Het belachelijke is wel dat al die jongens op hem lijken.


  Maak melding
 4. Meneer somo WEES verzichtig LIBI SOEMA NO MANG SIE FA WANG JAMPANESIE TRONG VOORZITTER IEM SABI SOMO…….kan je eigen mensen zijn om je heen…..libi soema no deh vertrouw moro!!!!!!OPEN UR EYES…..


  Maak melding
 5. deze man somo heeft bewezen in de tijd van makmoer dat hij raziaal bezig is nu hoor ik vandaag dat hij nu zich heeft laten omringen met lijfwachten die alleen op hem lijken , ik vind het heel erg dat suriname terug bij af is , vene moet nu echt zijn tanden laten zien als je hoord hoe een dna lid aan vene zeg dat hij kan oppluren dan schaam ik mij echt voor de vertegenwoordigers van ons land , vene moet deze kabinet ontbinden en verder gaan met een minderheids kasbinet .


  Maak melding
 6. Somo wees voorzichtig want er is 1 bepaalde groep die er niet tegen kan dat een Surinamer met Aziatische roots voor het presidentschap gaat.
  Maar laat je niet door hun intimideren.


  Maak melding
 7. Wat we ook van Somo mogen denken. Een aanslag op een politicus is ondermijnend voor een democratische rechtstaat en zal door een ieder die zulks een rechtstaat prevaleert moeten worden afgekeurd. Indien we zoals zovelen bloggers hier Somo willen bestraffen voor wat dan ook, stem niet op hem. Geen stem geen macht . Wat reouwens een hele andere dischussie behelst. Een aanslag is dus fout, moet worden afgekeurd en de dader behoort te worden opgepakt. Wat recht is is recht en krom is krom.


  Maak melding
 8. @ sal als je naar de achtegronden van somo kijk sal dan praat jij anders ik noem een paar dingens een aanslag die in rotterdam op zijn broer is gepleegt die voor hem bestemt was javaanse gemmenschap opgelicht in de tijden van makmoer gronden van mensen afpakt dan heeft het niets met creool of javaan te maken want er is in het verleden nooit probleem geweest tussen die twee bevolkings groepen vanaf somo voorzitter is geworden speeld hij daar op in wat zeer gevaarlijk is dat hij voorzitten is geworden heeft hij te danken aan een man waar in de laaste tijd twijfel heb , en dat is vene . somo was hier te vinden in patta oso ik ken hem dus hou je mond sal


  Maak melding
 9. Somo, het is veelceggend dat dit gebeurt. Kennelijk heb jij weer jou oplichtingspraktijken laten spreken of wellicht je drang naar jonge meiden waarbij de vader je mores wilt leren.
  Ik zou zeggen ba soekoe ba finie ba tjarie. Ga eerst na wat het causaal verband hier is. Causaliteit is een normaal verschijnsel en als je er achter komt (door zelf onderzoek) dan pas kun je gericht aktie ondernemen.
  Tot slot het volgende:
  Je hoeft geen oplossingen te bedenken als je zelf geen problemen veroorzaakt.


  Maak melding
 10. @ nr 14 denk even na,
  Er wordt een aanslag op Somo gepleegd vlak nadat hij gezegd heeft dat hij voor het presidentschap gaat. Dat is een post die de creolen beschouwen als die van hun.
  Somo danst verder ook niet meer zo makkelijk naar de pijpen v.d. creoolse N.P.S., dat is iets dat ze hem zeer kwalijk nemen daar in die kringen.
  In welke hoek denk je dat de aanslagplegers gezocht moeten worden???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES