zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname verbiedt export van kopermateriaal

Suriname verbiedt export van kopermateriaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – De export van kopermateriaal is met directe ingang stopgezet. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Directe aanleiding is het toenemend aantal diefstallen van kopermateriaal aan infrastructuur en in bedrijven. Exporteurs zijn niet bepaald optimistisch over de uitkomst.

HI hoopt op meer ordening. “Ik hoop dat het zal werken. Het is al geprobeerd in Guyana en daar is het niet gelukt”, zegt exporteur Dennis John. Als het inderdaad lukt alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, moet de gretige afname minder rigoureus uitpakken. Volgens John ligt het niet aan zijn bedrijf. Alle materiaal dat hij opkoopt, is ‘clean.’ Het komt of van de vuilnisbelt of van bedrijven.

Het koper uit onder meer elektrische circuits en leidingen moet dus bij anderen gezocht worden. Die ontkennen even hard. De diefstallen beginnen hoe dan ook hun economische tol te eisen. “Heel wat bedrijven en ook huishoudens hebben de laatste tijd last ondervonden”, zegt Marica. Nu zal een model uitgedokterd moeten worden waarin glashelder de herkomst aangegeven kan worden van gekocht koper.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES