zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidVoedselveiligheid in Suriname wordt opgevoerd

Voedselveiligheid in Suriname wordt opgevoerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 aug – Er zal de komende tijd hard gewerkt worden aan verbetering van de voedselveiligheid. Als eerste aanzet zal door het ministerie van Volksgezondheid een onderzoek worden verricht naar de staat van de voedselveiligheid.

Uitgangspunt is de alertheid van de gemeenschap op peil te houden. “Tot nu toe hoeft de bevolking niet overdreven alert te zijn. Belangrijk is zich aan de regels te houden van voedselveiligheid door te letten op hygiëne”, zegt onderdirecteur Wim Bakker van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg tegenover de Ware Tijd. De overheid is zich wel degelijk bewust van de eigen verantwoordelijkheid.

Ook wordt goed beseft dat de gemeenschap een belangrijke rol te vervullen heeft. Een groot knelpunt is het gebrek aan kader. Ook is er een tekort aan middelen. ”Het kost allemaal veel geld, maar door ondersteuning van ngo’s, waaronder de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, zullen we in staat zijn de programma’s uit te voeren. Suriname blijft niet achter”, aldus Bakker.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Hoezo is er gebrek aan kader..

  Het staats apparaat krioelt van specialisten.

  Onlangs direct na de verkiezingen is een nieuw ministerie opgericht speciaal op verzoek van el somo om HOOG opgelijden te bemensen alleen met mensen die op somo en consorten lijken..

  En nu een jaar verder toch gebrek aan kader,,niet te behappen..


  Maak melding

 2. Met dank aan de heer Stuger Msc als klokkeluider. Gebrek aan kader is volgens mij geen knelpunt maar men moet meer open staan voor het kritsche kader welke men in Suriname heeft, zoals de heer Sugger. Hij is door de minister van Volksgezondheid uitgemaakt voor een wetenschapper met een laag gehalte omdat hij de staat van voedselveiligheid aan de kaak heeft gesteld. Je zou veronderstellen dat een minister het belang van het volk moet dienen.


  Maak melding

 3. Kijk héél goed uit bij de kraampjes aan de Waterkant! Die vormen een risicogebied voor maag en darmen. Maar verder is Suriname doorgaans een schoon land waar je in verreweg de meeste restaurants gerust van alles kunt bestellen. Eet smakelijk!


  Maak melding

 4. Geachte heer Bakker,

  U stelt dat ‘de overheid zich wel degelijk ‘bewust’ is van de eigen verantwoordelijkheid’.

  Echter is de afgelopen jaren gebleken dat deze overheid t.a.v. haar ‘eigen verantwoordelijkheid’, nauwelijks daden heeft durven stellen waar je trots op kan zijn, waardoor de gemeenschap weinig boodschap heeft aan die zogenaamde ‘eigen verantwoordelijkheid’ van die overheid. Hierbij verwijzen wij naar de (corruptie) schandalen bij o.a. het ministerie van OW&V, Financiën en Onderwijs en Volksontwikkeling, enz..

  Trouwens over wat voor ‘Bewust-Zijn’ heeft u het. Heeft de BOG eens de moeite genomen eens kijkje te gaan nemen in het binnenland van Suriname, alwaar jonge Marron kinderen momenteel sterven aan diaree en vanwege vergiftigd drinkwater, als gevolg van activiteiten vanuit de goudsector (kwik)aldaar? Een gemeenschap heeft weinig aan mooie woorden over ‘Bewust-Zijn’ van wie dan ook, tenzij er concrete daden aan toegevoegd worden.

  Maar kennelijk bedoeld u met ‘Bewust-Zijn’, dat deze overheid slechts ‘op de hoogte is’ van de problemen. Maar dat betekent nog niet dat deze overheid automatisch ook bewust is t.a.v. deze problemen, en dat’s het verschil. Pas wanneer deze overheid zich van ‘bewust’ is omtrent de ‘gevolgen’ van de signaleerde problemen, voor nu en vooral op langer termijn, en ook daadwerkelijk de indruk bij de gemeenschap wekt dat zij er ‘haast mee maakt deze problemen spoedig op te willen lossen en ‘waarom’, zou de indruk kunnen worden gewekt dat deze overheid daadwerkelijk ‘BEWUST’ is van de problemen.

  Maar ‘op de hoogte zijn van iets’ en ‘ervan Bewust-Zijn’, zijn twee verschillende dingen. Het laatste volgt pas na het eerste. ‘Bewust-Zijn’ is een totaal ander en een veel breder begrip, in vergelijking met wat u bedoeld. Vandaar dat het ons helaas spijt u mede te delen dat u de term Bewust-Zijn’, niet correct hanteert. U bedoelt kennelijk dat;

  DE OVERHEID ‘OP DE HOOGTE IS’, MAAR NOG ‘BEWUST’ MOET WORDEN OMTRENT DE ‘ERNSIGE GEVOLGEN’ VOOR NU EN OP LANGER TERMIJN.

  Vele ouders bijvoorbeeld ‘zijn op de hoogte’ dat ze een kind hebben, maar zijn zich onvoldoende ervan bewust wat de ‘aanwezigheid’ van zo’n kind in ons midden betekent. Vele burgers ‘zijn op de hoogte’ dat ze een auto hebben, maar zijn zich niet voldoende van bewust ‘wat dat betekent voor de volksgezondheid’.

  Maar daar u een politicus bent, gaan wij er van uit dat u als politicus spreekt, slecht voor ‘consumptie’, om de gemeenschap kennelijk gerust te stellen. Maar vervelend dat u dat doet terwijl u kennelijk op de hoogte zult zijn dat momenteel vele Marron kinderen in het binnenland (Klaaskreek) sterven, terwijl niemand van uw Partij de moeite genomen heeft om eens een kijkje te gaan nemen. Als volksvertegenwoordiger, zou u zich moeten schamen voor dit bedrog.

  Ook stelt u dat het goed wordt beseft dat de gemeenschap een belangrijke rol te vervullen heeft, maar een groot knelpunt is het gebrek aan kader.

  Maar ook dit bedrog gaat bij ons niet op, terwijl wij weten dat de partij waar u vandaan komt (NPS) voorop loopt, wanneer het gaat om het ‘uitsluiten’ van kader welke NIET tot de Front partijen behoort. Dus bedoelt u met uw uitspraken kennelijk; ‘gebrek aan NPS-kader’ en niet ‘kader over het algemeen’.

  Geachte heer, laten wij a.u.b. eens ophouden met het ‘politiek geleuter’ en eens een aanvang maken om tenminste te proberen enkele levens te redden en het land op te bouwen, daar het nog kan.

  Geef de keizers wat des keizers is!

  Namens EBU-Akademiya,


  Maak melding

 5. Ik schaam mij diep wanneer ik in de krant lees keuken van AZ broeiplaats voor ongedierte.
  Hoe is dat mogelijk , dan begrijp ik niet wanneer men zegt dat de overheid bewust is van voedsel veiligheid.Men zegt aan je keuken en toilet kan men zien wie je bent,dus de overheid moet zich dood schamen en direct maatregelen treffen schiet op mang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES