Opkomst jeugdverkiezingen Suriname misleidend

1

PARAMARIBO, 14 aug – Het opkomstpercentage van de verkiezingen voor het Jeugdparlement is misleidend. Dit stelt de waarnemersmissie van de Rotterdamse Jongerenraad in zijn eindverslag. De opkomst van veertien procent zegt niets van de interessegraad van het jeugdige electoraat.

Critici hebben dus geen gelijk als ze spreken van een teleurstellende ontwikkeling. “Het is niet teleurstellend, veertien procent is een misleidende indicatie wat betreft de deelnamezin”, zegt missielid Sergio Belfor. Onder meer wordt over het hoofd gezien dat veel jongeren teleurgesteld naar huis moesten op de verkiezingsdag. Hun name kwamen niet voor op de kiezerslijst.

Deze jongeren zijn niet meegenomen in de eindberekeningen. Aanbevolen wordt voortaan ook dit soort categorieën te registreren. Over de organisatie zelf valt weinig aan te merken. Alleen de voorlichting zou meer gericht moeten plaatsvinden om de doelgroep ook echt aan te spreken. Het verslag is gepresenteerd aan minister Erwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.