Royalty’s geëist in Suriname voor songs Himesh

5

PARAMARIBO, 13 aug – In Suriname zijn royalty’s geëist voor liederen gezongen tijdens de show van de Indiase superster Himesh Reshmmiya. Volgens de Stichting Auteursrechten Suriname, Sasur, is de show bijna niet doorgegaan.

De royalty’s werden vooraf opgeëist namens de India Performing Rights Society. “Het repertoire van Himesh bestaat niet alleen uit door hem geschreven nummers. Hij zingt ook liederen van andere auteurs, ze hebben recht op royalty’s”, zegt Sasur-voorzitter Prim Ramlal. In het kortgeding tegen organisator Hardcore Entertainment werd bepaald dat achteraf een betalingsregeling getroffen moest worden.

Hoeveel betaald zal worden, is niet bekend. Volgens Ramlal is Hardcore Entertainment al maanden geleden aangemaand. Voor de auteursrechtenorganisatie is het een belangrijk wapenfeit. In de toekomst zal door organisatoren van shows rekening gehouden moeten worden met soortgelijke verwikkelingen. Sasur wil ook een vergoedingsregeling met mediahuizen.


5 REACTIES

 1. Zo kan je slapend rijk worden zonder te iets doen..

  Laat susur zelf wat organiseren en niet provieteren van anderen..

  Ik kan mij niet herinneren dat er ooit royaltie’s in surbo aan wie dan ook betaald is..


  Maak melding

 2. De arme stervelingen hebben bijna geen geld om te gaan ontspannen en nu moeten ze allerlei rechten betalen om een show te zien. De kaarten prijzen zullen toenemen en nu weer een wapen gelanceerd door de witten om de arme stervelingen uit te buiten. Vene kijkt gewoon van de zijlijn hoe de witten de surinamers uitbuiten, maar ja hij kan niks zeggen omdat hij aardig wat heeft verdiend dus………..


  Maak melding

 3. hallo vrienden,
  het is goed recht van iemand om een gat in de markt te zien om ervan te leven..maar wat is het vaste beroep van de royalty-eiser in suriname. of moet een zanger of iemand die is aangesloten bij een auteur rechten cie ..voor zijn eigen zang en muziek betalen om een show te geven.
  of is dit iets waar wij met z’n allen nee moeten zeggen om toch nog plezier te kunnen hebben met het weinige wat we verdienen (via de rechter)
  ik denk dat vele nederlanders van suri-afkomst het zeer intelligent vinden om als sasur slapend rijk te worden. in nederland hebben deze ned. van surinaamse afkomst geen schijn van kans daarom komen ze hier om de boel opstelten te brengen


  Maak melding

 4. Hallo Himesh fans en anderen,

  De show in suriname was te gek. Alleen het meisje zong vreselijk vals. Winit (ik hoop dat ik goed heb geschreven) heeft niet waar gemaakt wat ik van hem dacht (misschien toch te weinig ervaring).
  Himesh is een top entertainer. Hij is goed.
  Iets over Sasur.
  De Surinamers moeten het pand van Sasur in de fik steken. Stelletje malloten die eigen bevolking uitmelkt, boeven. Het bevolking doet zo’n z’n best (hard werken)om naar een show te kunnen, deze uitmelkers moeten ze gauw de les leren. Van mij mogen ze gauw het pand met de grond gelijk maken.

  Jack


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.