donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit Suriname“Somohardjo is nu de sterke man in Suriname”

“Somohardjo is nu de sterke man in Suriname”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 aug – Parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo mag nu gezien worden als de sterke man van Suriname. Dit zegt Geor Hering, adviseur en vriend van Somohardjo. In tegenstelling tot de uitslag van een recente opiniepeiling, wordt juist vastgesteld dat de politicus steeds populairder wordt.

Dat zou niet alleen het geval zijn onder Javanen, die de meerderheid uitmaken van de achterban van Pertjajah Luhur. “We houden regelmatig voeling in de gemeenschap en niet alleen bij de achterban. De signalen zijn duidelijk: Somo is nu de sterke man en steeds meer mensen vinden dat hij straks het ambt van president moet bekleden”, zegt Hering tegenover de Times of Suriname.

Dat staat haaks op de ruim tachtig procent die de man niet ziet zitten als president. Volgens de respondenten tellen vooral zijn gebrek aan bekwaamheid en het vonnis wegens een zedendelict. De peiling is gehouden door het Research & Information Center, Rics, van de Times of Suriname. Ook de partij zelf groeit, wat op steun moet wijzen voor de ambities. “We kunnen de aanwas bijna niet aan”, aldus Hering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

42 REACTIES
 1. Hering mofo ne beefy,Somo voor president en liefs een sterke president ik denk er anders over, geef de jongeren de kans: alle oude bokken go home, dit zal Suriname laatste adem zijn als deze back en neck te zeggen heeft over Su.Hij is een bekwame Walapa die achter tieners zit.

  Akuba


  Maak melding
 2. Somo for Pres. Ach ja, als hij zich alleen maar met zijn minaressen bezig houdt in het paleis, kan hij weinig schade aanrichten aan het land. In het beste geval doet hij niks, geen beleid en geen aktie. Dat is ongeveer hetzelfde als een eeuw Vene. Niemand anders in Su heeft er baat bij om het roer om te gooien en als een visionair het land te regeren. Corruptie voedt onze politici en ambtenaren en dat zal niet veranderen als iemand anders President wordt.
  Dus ik zie het probleem niet met Somo. Ik ga hem wel vragen om het duale burgerschap in te voeren. Want hij is daar een voorstander van en Vene is er tegen. Mischien doet hij wel goeie dingen voor Suris met een Ned. paspoort.


  Maak melding
 3. Als je alleen al kijkt wie het zegt: de adviseur en vriend van Somo.
  Laat dhr Somo de pinda-en gedroogde vis en warung-president worden en God-behoedde-ons-niet de president van Su.
  AUB,
  Giem’wan brik
  wat een afgang voor Su.
  Nieteens betwiste gebieden kunnen die gasten (blijven) betwisten laat staan een meerjaren visie ontwikkelen.
  Inderdaad: warang visie, bakka visie en vooral anjoemara. dit laatste is ook echt gezegd in de Assamblee. wat een vertoning mensen.
  Zo verlagen wij(suri’s) allen ons nivo (als we die al hebben).
  Maar ja , een volk krijgt de president en (l-ij-eiders)die ze verdienen.
  Dus de centrale vraag is en blijft:
  WAT WILLEN WE EN WAAR WILLEN WE NAARTOE?????
  alsjeblieft-dankjewel


  Maak melding
 4. SOMOHARDJO’S ETHISCHE TEKORT vormt het voornaamste bezwaar tegen deze politicus als president. Dat hij zich nu, prematuur, want er zijn helemaal geen verkiezingen, ‘beschiktbnaar’stelt voor het persidentschap getuigt van zijn preoccupatie met zijn eigen imago en persoonlijke ambities. Hij heeft de regeringscoalitie met zijn opportunisme inzake de 8 december strafzaak onnodig onder druk gezet, ook een spel om zelf meer macht te veroveren. Somo for President is in lijn met het Peter’s Principle: door ongefundeerde ambitie een functie nastreven waarvoor je de capaciteiten en morele vorming mist. Het simpele feit dat je het aanvaardbaar vindt om met een zedendelict op je CV (een zeer vulgaire vorm van machtsmisbruik)president te kunnen worden bewijst jouw gebrek aan respect voor het ambt. Geen wonder dat deze man ook geen probleem had met amnestie voor de decembermoordenaars. Somo is de man van het ego-populisme, mannetjesmakerij met geen andere drijfveer dan persoonlijke macht.

  Just Wijberg


  Maak melding
 5. Het zal niemand verbazen dat hij het wordt..

  Suris zijn bil-len boys..

  Ze accepteren alles wat er komt te lui om zelf na te denken..laatstaan doen..

  De komende jaren zal niet veel beter zijn..

  Zolang de families pakketten en overmaking via money change bereidt is te doen zal er geen honger zijn,maar ook geen welvaart..

  opp opo opo.


  Maak melding
 6. veni is nog steeds de president weet ik maar als veni alles rondom hem laat liggen en sommo kijk naar die mensen die op hem lijken vraag ik mij af wat doet de president.


  Maak melding
 7. Geachte redactie,

  En dit zijn nou typisch de “presidenten” die de rijke Westerse landen, voornamelijk hun multinationals, willen voor zogenaamde Derde Wereldlanden.

  En ze doen er ook alles aan dat deze tot president gekozen worden ook. Al het andere wordt tijdens verkiezingen met de grond gelijk gemaakt En dat is altijd hun werkwijze geweest.

  Het volk zal het maar moeten begrijpen en moeten doorzien.

  Wat voor het buitenland slechts telt is HUN eigen beland, al het andere is ondergeschikt.

  Somo president? Ook al zou het Brunwijk zijn, dan nog zou het de Westerse landen weinig uitmaken; “wij mengen ons niet in binnenlandse aangelegenheden van een zogenaamd onafhankelijk land’,…..

  Wat ze er niet bij vermelden;

  “…tenzij zou blijken dat onze belangen geschaad zouden kunnen worden.

  En Desi Bouterse dan?

  Die zou teveel het ‘Surinaams belang’ willen gaan dienen, zoals President Chaves van Venezuela en Fidel Castro van de Republiek Cuba.

  “En dat kunnen wij kapitalisten niet gebruiken”.

  “Viva ons ‘Kapitalisme’. Viva onze Democratie. Viva ons ‘Buitenlands Beleid’”!!

  Armoede en Onrecht?

  Hoezo!!!


  Maak melding
 8. Wat een flauwekul, Somo zegt zelf dat zijn partij en niet hij het presidentschap claimt. Zijn woorvoerder en hijzelf spreken elkaar dus tegen en gaan voorbij aan het democratische gehalte van de samenleving waarbij eerst verkiezingen worden gehouden waarbij de kiezer bepaalt wie het land 4 jaar lang mag besturen. Daarna volgen coalitie onderhandelingen tussen partijen. Laat Somo maar lekker blijven dromen. Vergeten is niet dat hij ook eerder verkondigde dat zijn partij en niet hij het voorzitterschap claimde van de DNA en daarna verkondigde dat de partij hem daar wilde en hij daarom geen nee kon zeggen. Wat een domme vos, het volk slaapt niet en is alert. Daarom verklaart hij weer dat zijn partij en niet hij het presidentschap claimt. Suriname maakt zich in de wereld belachelijk met deze ondemocratische voorzitter van de DNA.


  Maak melding
 9. weer een analfabeet die president van suriname wil worden en die nog achter de tralies moet gaan voor zijn daden met minderjarigen… Vene moet gewoon naar Mekka gaan om te bidden voor zijn zonden….


  Maak melding
 10. geor hering is ook een van grote schurken van suriname ons kent ons als iemand anders dit had gezeg kon in die wel serieus nemen en somo is groot gemaakt door vene en nu probeert hij de pres de poten one zijn stoel letterlijk aftezagen het zou een grote afgang zijn voor geheel suriname als deze schurk die zijn eigen landgenoten heeft benadeeld wie herinnert zich makmoer nog dus somo ga wat anders doen en als jij pres word is vene persoonlijk daar aan schuldig


  Maak melding
 11. Het is niet te hopen dat deze nietsnut presi-
  dent wordt want dan wordt het niets meer met
  Suriname. Er zijn toch wel betere politici te
  vinden in ons Land !!


  Maak melding
 12. Somo ;
  svp trek je gauw terug , you are living in a dream .

  Eerst ontucht met jonge dames , en nu president gegadigde !
  Eerst frauderen , en nu etc etc .

  Somo , ik weet niet waar die telling van daan komt , maar volgens mij telt een ieder voor 100 ,ipv voor 1 .


  Maak melding
 13. Hot News…..Hot News…..Hot News

  Het Surinaams Olympisch Comité maakt bekend dat de volgende personen zich hebben gekwalificeerd voor deelname aan de komende Olympische Spelen in Peking:

  R. Brunswijk, onderdeel kogelkoppen;
  Sardjoe, onderdeel speervangen;
  R. Venetiaan, onderdeel discushappen;
  S. Gilds, onderdeel Money Laundring;
  P. Somohardjo, onderdeel Poolstokmasturberen.


  Maak melding
 14. Het is letterlijk en duidelijk dat die Somo en de personen die dit naar voren brengen dat hij de sterke man is en president moet worden, Suriname tot een bananenrepubliek willen maken en de geleerden van Suriname beledigen.
  Dit heet “naast zijn schoenen lopen”.
  Ik hoop dat dit ophoud want het is walgelijk voor woorden.
  Barca


  Maak melding
 15. Wat een kritiek allemaal. Sommige mensen weten niet beter, ze kijken teveel naar soap afleveringen en niet naar het journaal. “Don’t take the man by the look !!”. Kunnen jullie je nog herinneren dat een elekticien in Polen ook een president is geworden ? Dus blijft stil en kijk maar uit. Alles kan gebeuren, het is politiek.


  Maak melding
 16. Somo probeerde Vtje meer schurken streken bij te brengen…..maar ja Vtje hij begon te bibberen.
  De lippen horende (luister)brrrrrrrrrrrrrrrrr
  no man pa-i. probleem toch yu faja toch.


  Maak melding
 17. `Als de naam Somo in de media opduikt dan hoor je de Krabita’s opnieuw blerren.Als Somo een leuke dame een “schouderklopje geeft”dan stromen aangiften binnen(ongewenste intimie..etc)men schreeuwt moord en brand en die nr 27 weet niet wat ie zegt.Zijn dat de noodkreten/bangekreten van somo’s tegenstanders??Somo heeft zijn dienst voor land en volk bewezen dat hij democratisch gekozen leider is is een feit.En nu de volgende stap…President worden!Hij en zijn kaders: veeeel suk6!


  Maak melding
 18. Het is wel triest al de reacties. Moet ik zeggen tipies Surinaams?, of of is het onbenul. Als deze reacties door witte Nederlanders waren gegeven was het oorlog in de Surinaams gemeenschap, Discriminatie , racisten zijn ze. Maar wij Surinamers zijn niet anders, misschien erger. Shame on you. Beoordeel die man naar zijn daden tot nu tot en niet als javaan.


  Maak melding
 19. Ik schaam mij om op geblaat van Geor Hering te moeten reageren, maar omdat dit stuk onbenul het toch voor elkaar krijgt met geblaat het nieuws te halen zal ik mij maar verlagen hier op te reageren.
  Hoe haal jij het het in je hoofd die onzin uittekramen?! Heb je dan na alle tijd dat je meehuppelt op het niveau waar je bezig was dan niet geleerd om genuaceerder te denken over hetgeen zich afspeelt in het huidige surinaamse politieke systeem?! Het zou van intelegentie getuigen gezien jou leeftijd om je mening t.a.v. de surinaamse politiek op een positieve manier te benaderen.
  De enige aanwas is die van politieke decadentie!


  Maak melding
 20. hering speelt blufpoker er vanuit gaande dat door groot en breedspraak je mensen kunt manipuleren en naar dat uitvreters en graaiers club van somohardjo en hem toe te halen . Er vanuit gaande dat de beste verdediging de aanval is,zijn ze al veel eerder begonnen met setten , passen en meten in aanloop naar 2010. Zoveel mogelijk op strategische plaatsen waaronder de media z,n grijparmen te gebruiken om zo invloed uit te kunnen oefenen. Ik hoop dat t kiezersvolk na al deze ellende z,n verstand zal gaan gebruiken om Su. niet op te zadelen met zo,wieswassi figuur als president want dan zijn we verder naar af of helemaal terug naar af. hering vreet mee uit de ruif waar somohardjo en pajongwaaiers vreten dus wiens vreten men eetn diens taal men spreekt. t Zou de hoogste tijd moeten zijn dat alle zgn. foundations en activiteiten waar ze zich mee bezig houden en die deze club beheren eens doorgelicht worden, want er hangt een vies luchtje aan ,in een mooie verpakking van: helpen.Met de ene hand geven en met de andere tien keer zoveel terughalen.


  Maak melding
 21. als ik zo naar de reacties lees, gaat het niet alleen om de persoon Somo maar om een gedeelte va de Su bevolking waar hij toe behoort. Jullie leven nog in de begin jaren zeventig in dat hokjesgedoe. Suriname is nu anders geworden, weest trots op Suriname dat wij met zovele volkeren samenleven. En niet kijken naar welke man of vrouw wij als partner kiezen, zwart, bruin, geel, wit rood of beige. Jullie lijken wel zuid-afrikanen in de tijd van de Botha familie. Schamen jullie man.

  Suleyman Jawa


  Maak melding
 22. Impo a boeng dati yu srefie kari yu srefie Impo …dat wan takie noty di wroko: yu sabie toh.(mammie geen speelgoed meer)

  Maar beoordelen op daden…mi no sabi Impo…a Pa faya…deugd van geen kanten….op geen enkele front bij Front waar hij nu zit ook niet.


  Maak melding
 23. 37 sulyman jawa Het is niet dat wij zijn blijven steken in de 70tiger jaren, maar het lijkt eerder dat jij bent blijven steken in die tijd.Als je luistert naar Somo dan heeft zelfs zijn verblijf in nederland niet veel aan zijn ontwikkeling bijgedragen.
  Wat de mensen betreft die op hem lijken, zoals hij het zelf noemt, hebben bereikt komt alleen door politiek opportunisme en niet door algemene ontwikkeling, kijk maar naar de sectoren waar ze in werkzaam zijn.
  Als je naar de geschiedenis kijkt vanaf de KTPI dan kom je vanzelf tot de ontdekking dat ze net als een vlag in de wind waaiden waar het meeste te halen viel!
  Het doet mij aan het spreekwoord denken: ALS TWEE HONDEN VECHTEN OM EEN BEEN GAAT DE DERDE ERMEE HEEN!


  Maak melding
 24. Als ik zou horen, Santhokie for president dan kon ik me iets bij voorstellen wat betreft rechtlijnigheid in beleid.
  Maar de populistische opmerkingen en het gedoe met gronduitgifte bij somo-partij heeft ons land naar een politieke cultuur gebracht van 25-jaar geleden.
  De mensen die een klein stukje grond aanvragen wachten heel lang of krijgen helemaal geen antwoord omdat hij of zij geen tjoekoe kan betalen maar de buit wordt steeds verder verdeeld.
  frappant is dat de NDP’rs geen mond open doen over de rare gronduitgiften.
  Ze hebben zelf ook flink grond uitgegeven aan hun eigen partijgenoten dus niks zeggen anders gaat de beerput open.

  Ik weet niet waarom surinamers die het land moeten opbouwen noch in etnische termen en hokken denken terwijl de wereld ons voorbij streeft.

  Wordt wakker.
  Doe in godsnaam iets goeds voor onze nakomelingen.
  maak het land niet kapot.
  Alle surinamers zijn gelijk.
  De mensen die parlementariers zijn of ministers hebben niet meer rechten dan een gewone burger.
  Laat met een transparante beleid merken dat jullie het menen met Suriname.

  Anders is het triest voor woorden.

  We raken steeds achterruit.

  Maak werk van .
  We hebben haast.

  Een oproep aan alle parlementariers en ministers.

  Voer a.u.b. een beleid om Suriname tot grote hoogte te brengen.
  We moeten nu voorruitgang boeken.
  Tijdens deze regeringsperiode moet alles op orde worden gesteld, sociaal, finacieel-economisch, en de politieke klimaat.
  Mensen moeten geloof hebben in politici.
  De politici moeten transparant worden en een voorbeeld figuur zijn voor de jongeren.
  De jongeren moeten inzien dat het door hard werken zaken worden bereikt en niet dat het alleen mogelijk is wanneer je politucus ben of een vriend van een politicus.
  Jongeren moeten inzien waarom ze zo hard hun best moeten doen. Zonder aanziens des persoon wordt je gewaardeerd op je kwaliteiten.
  Vriedjespolitiek moet uitgebannen worden.

  God zij met ons Suriname.

  Barca


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES