dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse bikersbrigade in Alkmaar

Surinaamse bikersbrigade in Alkmaar

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie was afgelopen week op bezoek bij collega’s van het korps Zaanstreek-Waterland in Nederland om hun mountainbiketechnieken te vergroten. Sinds oktober 2006 is het fenomeen ‘bikepatrol’, politie surveillance op de mountainbike, ook te zien in de straten van de Surinaamse hoofdstad.

De Surinaamse agenten kregen in Nederland diverse trainingen die nuttig kunnen zijn voor hun werk in de straten van Paramaribo. In een filmpje van Zoomin TV vertellen zij zelf meer over hun bezoek.

bikepatrol
(foto Waterkant.Net archief)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Leuk voor die dames en heren hoor. Een beetjes op familiebezoek. Mij krijg je hier niet op een tweewieler. Zo zoetjes aan wordt in Suriname het verkeer doodsoorzaak nummer 1.

  De meeste autorijders kennen slechts het stuurwiel wat meters en pedalen en dan kom jij met je mooie mountainbike aanzetten?


  Maak melding
 2. Ik vind het gewoon een achterlijk gedoe,net alsof
  de agenten geen fietsen weten te handteren.
  een witte donder staat midden op de straat en geeft de arme agenten,aan hoe te remmen met die bike,daarna de dief achterna zitten,hoe ze te vloeren alsof ze dat niet weten men maakt de Surinamers gewoon belachelijk.


  Maak melding
 3. Tuurlijk sandoppie en die blauwe smurfen van Holland. A.u.b. Laat die man opnemen in LPI, hij draait door nog een beetje en hij laat die blauwe smurfen in surinaamse straten paraderen.


  Maak melding
 4. als ik goed lees dan hebben deze
  agenten niet alleen geleerd hoe zij met die bike moeten omgaan maar technieken bijgeleerd wat is daar mis mee , ik denk zelf dat de hele korps van suriname heel veel kan leren van hun nederlandse colega , ik ga nog een stap verder dat suriname in het algemeen kennis en steun van buiten nodig heeft om dit mooie land vooruit te brengen , waarom ik dit zeg wij surinamers hebben 32 jaren de tijd gehad om dit land te vooruit te brengen het enige wat je lees is hoor die heeft zoveel land gepikt en zoveel geld uit de staatkast gepikt verder niets daar word ik doodziek van


  Maak melding
 5. Zijn we allemaal vergeten dat als je de plotie belt in sr je dan te horen krijgt, ” we hebben geen auto dus we komen niet.” wat is er mee als de sr politie ook een bike team erbij krijgt. en als ze naar nl komen ok, al was het maar om meer agenten warm te krijgen om op de bike te stappen. met de fiets ben je in de binnenstad altijd sneller in welk stad dan ook.


  Maak melding
 6. Om Suriname vooruit brengen,heeft men geen technieken van een bike nodig. het heeft hiermee niets te maken de regering moet leren zijn eigen boontjes te doppen alles moet het buitenland bepalen ik weet dat er goede kaders in su. zijn maar nee men heeft een holland syndroom men wil de mentaliteit van die witte in Su brengen, grove bomen kun je niet meer ombuigen de kleine die in aangroei zijn wel.,straks krijg je te horen dat de banden lek, zijn surinamers zijn erg slordig op goederen die zij niet aangeschaft hebben,ik hoop dat de agenten zich makkelijk kunnen plaatsen op plaatsen der onheils en de crimminaliteit terug dringen bay de way zijn zelf schurken zelf in drugs zijn te vinden.

  akuba


  Maak melding
 7. de meeste politie in sur werken alleen voor handelaren, ze krijgen heel veel spullen van deze handelaren, als je ze nodig heb komen ze niet opdagen,je kan ze zien drinken in bars in uniform, met deze handelaren, ze zijn meestal autohandelaar, en voor hun werken ze.
  er werd in gebroken in mijn woning, en ik heb de dader gezien, die weg rende, de volgende dag zag ik hem staan bij een winkel, heb de politie gebeld, aan mij werd gezegd we kunnen niks doen, want de gene die hier over gaat, is met verlof, terwijl de politie post 1 km verwijder is.
  het is veschrikkelijk in sur overal dieven, en niemand die wat doet, bij mij was het voor de derde keer.al mij buren hebben dat ook al mee gemaakt.mensen koop maar een geweer als je vergunning niet kan krijgen, en bescherm je, deze inbrekers verkrachten en vermoorden.ik weet niet wat santhokie doet, haal deze corupte politie mensen weg, en zet goed geschoolde mensen aan het werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES