Suriname rap met moderner jeugdcorrectiebeleid

3

PARAMARIBO, 11 aug – Er wordt aardig opgeschoten met de doorvoering van een modern correctiebeleid voor jonge delinquenten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Kinderrechten worden systematisch ingebed in beleid en infrastructuur. De tijd van straffen zonder meer is voorgoed achter de rug.

“De straf moet corrigerend zijn, een meerwaarde hebben. Het moet neerkomen op kinderen tot het inzicht te laten komen dat ze verkeerd gehandeld hebben”, zegt Santokhi. Door meer te richten op resocialisatie in plaats van het pure achter slot en grendel, moet de kans op sociale aansluiting worden vergroot. Het doorgangshuis Opa Doeli moet precies die rol gaan vervullen.

Jongeren hoeven dan niet langer te worden ondergebracht bij volwassenen. Opa Doeli biedt vanaf oktober opvang voor zestig cliënten. Er zijn sportfaciliteiten en er zal ook onderwijs worden gegeven. “Binnen Justitie & Politie vinden ingrijpende ontwikkelingen plaats wat betreft jongeren, vooral op het gebied van de naleving van kinderrechten”, aldus Santokhi. Als het even kan, zal het straffen zelfs vermeden worden.


3 REACTIES

 1. Wat als een 16 jarige iemand in koele bloede vermoord??? Krijgt die dan geen straf?? Terwijl die prima het verschil tussen goed en kwaad kent.
  Ik heb zo m’n twijfels over dit voorstel.


  Maak melding

 2. wat voor een shit is dit nou van deze minister.
  Als Jan,Piet en Klaas iemand wil vermoorden en hij geeft daarvoor een 17 jarige djoeka een pistool en 5000 srd met een paar belkaarten en een nokia n73 telefoon, zal deze beesten dan niet meer gestraft worden.

  En wat heeft santhokie gepland om voor de nabestaanden te doen. Moeten ze met de trauma en hun verloren dierbaren gaan schijten.
  Wat voor onzin is dat?

  Gewoon die beesten ophangen…want straks krijg je alleen 16 jarigen Djoeka’s die een moord zullen plegen en dan gaan ze lekker voetballen en basketballen in een tehuis…

  What a Bullshitttttttttt


  Maak melding

 3. ik vind dat het volk van van ons geboorteland aldus Suriname dat ze de koe bij de horens moeten gaan vatten want anders valt Suriname in een ecologische en economische opzichtige dal neem dat maar van mij aan alhoewel dat ik veel weet over Suriname ben er al 5 keer geweest maar Suriname die moet haar ecologische en economische verstand meer 1000& zetten dan op die achterbakse regering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.