vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname overweegt schadeclaim tegen Mahin Jankie

Suriname overweegt schadeclaim tegen Mahin Jankie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 aug – Er komt mogelijk een schadeclaim tegen Mahin Jankie. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Nu Jankie’s aanspraken op behandeling als Surinamer in hoger beroep zijn afgewezen, wordt bekeken of er een civiel proces aanhangig gemaakt kan worden.

Er zijn intussen deskundigen aan het werk gezet. Nu reeds wordt er vanuit gegaan dat Jankie geen recht meer heeft op een dwangsom. De regering wil vooruit kijken. “We moeten er voor oppassen geen emotionele houding aan te nemen, ik wacht het advies rustig af”, zegt Santokhi. Het is wel zaak dat de Toescheidingsovereenkomst onder de loep wordt genomen.

Er wordt zelfs gedacht aan een soepele afloop van de juridische werking. Met het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt naar mogelijkheden gekeken. Intern moet eerst alles op orde zijn voordat met Nederland zal worden gesproken als verdragspartner. “Als staat moeten we bekijken hoe er voorgoed vanaf te komen. We willen eerst als Suriname een goed standpunt innemen dat politiek goed gedragen wordt en daarna met Nederland gaan praten”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. mense santokhi.is de groote curupte minister van suriname alles wat die brakras het doet wil hij in suriname doen maar hij vreet van alle kante en de kleine man in suriname moet het betallen hij is een hoer die zijn kont verkoopvoor naam temaken voor amerika en nederland


  Maak melding
 2. Op grond waarvan..kijk jij begit als altijd rotzooi te blaffen.
  Gedrag van een domoor, maakt het liefst dat jij geen minister meer ben, dan kan en mag jij rotzooi kraaien.

  Ga vanaf nu werken, en blijf geen gebrul overhouden.
  Vtje jij moet jouw club onder controle houden.
  Bericht t.a.v Oom Groot Bril(lip) en Oom Groot Oor.(barkabal)


  Maak melding
 3. sandappie vergeet dat Suriname onafhankelijk is,en vergeet ook dat hij de surinaamse natonaliteit heeft,nee wie weet krijgt hij nog de nederlandse nationaliteit z,n vrouw zit in ptata.wantik kant mij niet voorstellen, dat hij al de rotzooi van nederland toepas den owru skroop boto,s met sporen kan je niet meer ombuigen kinderen wel dat weet die koebie niet.Hij is niet alleen een hoer ook een drugscrimmineel wie de schoen past un weer eng.


  Maak melding
 4. Duizenden goed opgeleide sabiso’s van Surinaamse origine staan te trappelen om hier in dit land hun bijdrage te komen leveren. Naast die jaarlijkse Euro 200milj. zullen zij veel meer waarde toevoegen, uiteraard met behoud van hun reisdokument!

  Laten wij in konkreto de bezwaren hiertegen
  opsommen. Suriname kan er alleen beter van worden.


  Maak melding
 5. Dat de surinaamse overheid het verdrag alsnog onder de loep wil nemen bewijst dat ze zelf inzien dat het niet klopt!
  Het geeft ook aan dat het rechtssysteem in Suriname niet deugt, daar het jaren duurde voor er een soort hogerberoep kwam en ineens na beslaglegging door Jankie er binnen een paar weken wel een hogerberoep mogelijk was.
  Om een schadevergoeding te eisen van Jankie op grond van de laatste uitspraak is grootsspraak daar als de OAS hun uitspraak doet dit ernstige financiele consequenties voor Suriname zal hebben!
  Ze zullen het weer afschilderen naar het volk toe dat Jankie Suriname geld afhandig probeert te maken er aan voorbijgaand dat de overheid/advocatuur/rechters een stelletje koekenbakkers zijn!
  Gelukkig zijn de tijden van de CONS voorbij en hebben ze nu te maken met een nederlandse overheid die zich niet laat chanteren met een koloniaalverleden!
  In Suriname is de mentaliteit bij de overheid de afgelopen 50 jaar niet verandert,maar in de rest van de wereld wel en zeker ook in Nederland.
  Ik hoop dat de nederlandse regering terdege rekening houdt met de belangen van de 300.000 Surned’s die zich in Nederland bevinden daar ze zich eerder in onze logica kunnen vinden dan die in de overheid van Suriname waar ze al decennia ervaring mee hebben en nederlands belastinggeld hebben verkwanselt!


  Maak melding
 6. Ik hoop dat de Surinamers in Suriname WKN lezen. Dan kunnen ze zien hoeveel PAJONGWAAIERS hier rondlopen.Wie van Suriname houd verlaat Nederland, gaat terug naar Sur, levert z’n nederlandse nationaliteit in, en wordt volwaardig Surinamer.


  Maak melding
 7. @nr 8. Ik daag je uit. Als je zoveel van Suriname houdt, ga terug, lever je ned. paspoort in en wordt Surinamer. Doe dat en dan pas heb je het recht je Surinamer te noemen. En kom niet met excuses waarom je niet weg kan. Tot die tijd ben je gewoon een gekleurde nederlander.


  Maak melding
 8. sal je hebt niet in de gaten dat er verschillende soorten pajongwaaiers zijn.
  Er zijn pajongwaaiers die waaien voor een sterke ( wat je daar ook onder verstaat )en pajongwaaiers die waaien voor een drol. (losers)


  Maak melding
 9. Sal, de jaloezie druipt er gewoon van af!
  Wat is de ratio achter jou visie als blijkt dat mensen met drie dubbele Surinaamse paspoorten toch stelen als ratten? Op die manier is het gewoon dwijlen met de kraan open. In deze fase van onze ontwikkeling moeten we niet te veel eisen stellen anders gaan alle ontwikkelingen aan ons voorbijgaan!

  Wat dacht je dat die duur opgeleide leerkrachten gaan doen als zij daartoe in de gelegenheid worden gesteld. Dan nog liever een laffe hond dan een dode panter.


  Maak melding
 10. Ohhhh dus de blaka bakra’s willen wel zonder visum suriname binnenkomen en mooi weer daar spelen. Maar de surinamers moeten als ze naar nederland willen voor vakantie/studie/werk wel maanden op een visum wachten.
  Dat er mensen hier zijn die, die situatie voorstaan bewijst maar weer dat de blaka bakra vele malen erger is dan de witte bakra


  Maak melding
 11. wITTE BAKRA bLAKKA BAKKRA waar lul je over man..wij steunen Suriname met miljoenen euros..geld wat jullie regering niet eens heeft voor de financieel zwakkeren in suriname,daarbij hebben jullie dank zij ons slimme Surinamers draagkrachtig genoeg om Suriname te steunen.. als figuren zoals jij ons blijven dissen met je slap racistisch gelul,dan denk ik dat de verstandhouding er niet beter op zal worden.
  wees blij met de Euro Surinamer..want dank zij hun ziet de wereld dat Suriname bestaat..Dus hou je mond voordat je tegen ons lult..loser !


  Maak melding
 12. Santhokie stelt m in deze kwestie wel echt teleur ik had iets beter van hem verwacht ik vindt hem een heel goede minister maar op het buitenlands beleid vindt ik dat hij te onderdanig doet naar rijke landen amerika en nederland bv het lijkt als of ze regels maken die voordelig zijn voor het buiten land ipv hun eigen mensen. je mag zeggen wat je wilt maar als ze eens weten dat helft van de surinaamse economie op ons surineds rust. wij sturen zo veel geld en pakketen gaan op vakantie zodat er valuta in het land komt en bouwen ook daar zo dat ze werk hebben en ons ook nog oplichten he die aannemers dat niet vergeten dus echt ondankbaar


  Maak melding
 13. @nr13 stomme blakka bakra wat denk je vanjezelf. Je geeft een paar eurotjes dan denk je dat je geweldig bent, flikker toch op. Alle andere volken sturen ook geld terug, maar die hoor je niet lullen zoals de zgn suri’s dat doen hier. Denken jullie dat met jullie geld jullie superieur zijn, hou het dan, steek ’t in jullie reet, want de surinamers hebben die shit van jullie echt niet nodig. Suriname zal tot ontwikkeling komen zonder de bijdrage en die stronthouding v.d. blaka bakra’s. Jullie zijn de dweil v.d. witte bakra’s dus flikker op met je ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES