dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenNatuurKanttekeningen ambassade bij Surinaams project

Kanttekeningen ambassade bij Surinaams project

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 aug – Door de Nederlandse ambassade zijn kanttekeningen geplaatst bij het projectvoorstel Bos- en Natuurautoriteit Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Het voorstel is dan ook teruggestuurd naar het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De kanttekeningen betreffen onder meer de opzet van het kantoorgebouw.

Ook is er enige onduidelijkheid over de aanschaf van het aantal dienstwagens. Voor het project is vijf miljoen euro gereserveerd. “Het ministerie van Plos heeft een voorstel ingediend, dat door ons intern is bestudeerd”, zegt Peter-Derrek Hof, hoofd Ontwikkelingssamenwerking & Economische Zaken op de ambassade. Knelpunt is vooral de omvang van de nieuwe autoriteit.

Dit zou kunnen duiden op uitholling of zelfs uitschakeling van bestaande bosbeheerinstituten. Volgens minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is de aanvraag terecht. “Het voornemen is om het bosbeheer efficiënter, grootschaliger en met meer financiële middelen te doen, zodat ook meer rendement wordt gehaald uit het bos en de bijproducten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

9 REACTIES
 1. Goed zo nederlandse ambassade. Niet zomaar geld geven. Het verleden heeft meerdere malen uitgewezen dat dubieuze plannen uit suriname alleen de individuele politici rijker maakt. Jullie zullen weer beschuldigd worden van kolonialisme, maar daar moeten jullie inmiddels tegen kunnen


  Maak melding
 2. Het is jammer, heel jammer, maar ja wie wil front met zoveel stront aan de knikker nog vertrouwen.
  Ik zelf als Suri. niet en dat vind ik heel erg en triest.


  Maak melding
 3. goed zo Suriname. ga het geld maar op de internationale markt zoeken. desnoods met hout uit het bos als ruil middel. laat de nederlanders niet bepalen hoe het land ontwikkeld moet worden. en de twee vorige reacties. worden jullie niet moe van je eigen negatieve zelf.


  Maak melding
 4. Heb jij ooit geld zien verdampen ?

  Ga maar Datsun’s verkopen Tjonge.
  Die baas van jouw kan pinda’s en bamie gaan verkopen en zijn tjekeri tjekeri hol staande houden.
  De maat is echt vol mi boi.
  Zo langzamerhand a volk no mang moro.


  Maak melding
 5. Volgens minister Jong Tjien Fa “Het voornemen is om het bosbeheer efficiënter, grootschaliger en met meer financiële middelen te doen, zodat ook meer rendement wordt gehaald uit het bos en de bijproducten.” ‘

  Dir is in de loop der jaren steeds het motto maar uiteindelijk is het resultaat nul komma nul en zelfs negatief. Hoeveel is er in Bruynzeel gestopt? Laten wij het niet hebben over SML, Jarrikaba, Kabalebo, Patamacca, Surland enz.
  Goed dat er door Ned. wordt beoordeeld naar de opzet en uitwerking van het plan alsook kritische kanttekeningen te plaatsen alvorens er wordt goedgekeurd.
  Het project wordt gefinancieerd met keiharde euro’s en moet wat opleveren voor de Sur. natie en niet voor de individu zoals dat altijd is in Sur.


  Maak melding
 6. Laat jullie niet in de zeik nemen door dat zooitje daar en geef maar duidelijke signalen af dat ze niet hun zakken kunnen vullen met nederlands belastinggeld!!


  Maak melding
 7. Er worden kanttekeningen geplaatst bij de bouw van het kantoor en de aanschaf van rollend materiaal. Dat is nu juist waar de meeste knoeierijen plaatsvinden. Zowel van Ravenswaay als Jong Tjien Fa doen uitspraken die niet getuigen van onderlinge overeenstemming.
  Volgens Jong Tjien Fa is de aanvraag terecht. Wat voor waarde heeft deze uitspraak als er om deze minister zo’n stank is als het gaat om gronduitgifte.


  Maak melding
 8. minister gaat een nieuwe Hilux/Vigo rijden en die buitenvrouwen ook,dus vandaar het aantal auto’s die gekocht moeten worden.

  Hoeveel van de gekochte voertuigen worden inderdaad gebruikt waarvoor ze aangeschaft waren.

  Politie,brandweer,etc gebruiken de voertuigen voor privedoeleinden…

  In nederland schaamt een minister of professor zich niet om in de regen of sneeuw een trein te gebruiken als vervoersmiddel om naar het werk te gaan.

  In suriname moeten ze uitstralen met de nieuwe japanse voertuigen…

  Nederland moet gewoon strenger zijn bij het financieren van projecten..
  want de coruptie in parbo viert hoogtij.


  Maak melding
 9. Pcies Jong Tjieng Fa zijn woord is waardeloos,in verband met gronduitgifte affaire die nog lang niet afgerond is..

  Die man zou moeten aftreden !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES