zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijZendingswerkers terug uit Suriname

Zendingswerkers terug uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Donderdag keert het Nederlandse gezin Fikse, na veertien jaar zendingswerk in Suriname terug in Nederland. Jarenlang hebben vader, moeder en twee kinderen gewoond in Pontbuiten. Met opzet is de familie Fikse daar ook gaan wonen. Om het contact met de gemeenteleden wat te vergemakkelijken schrijft De Stentor.

Als korpsleiding hebben Aalt en Tertia Fikse het Leger des Heils in Suriname een stem en een gezicht gegeven. In De Ware Tijd zeggen ze daarover: “De betrokkenheid van de mensen, niet alleen tijdens de diensten, maar ook het sociale aspect heeft ertoe bijgedragen dat we dit alles hebben kunnen volbrengen”, zegt Aalt. “Mensen zijn bereid om naast de kerkdiensten ook door de week mee te helpen met sociale activiteiten, dat vind je niet meer in Nederland.”

Het eerste waarmee Aalt en Tertia na hun aankomst, veertien jaar geleden, in Suriname hebben aangepakt was het werken met jongeren: kinderclubs en jeugddiensten. Kinderen zijn een stuk makkelijker te bereiken. “Als je de kinderen hebt bereikt kunnen zij op hun beurt de ouders stimuleren ook de diensten te bezoeken.”

Wat het echtpaar nog graag gezien had vóór zijn vertrek, is dat er meer aandacht is voor de kinderen in het algemeen. Kinderen worden nog steeds geslagen, misbruikt en verwaarloosd. Daar maakt het echtpaar Fikse zich zorgen over. “Kinderen hebben een plek nodig waar zij zich kunnen terugtrekken en zich veilig en geliefd voelen.”-.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Dit is een goed voorbeeld van de zeer vele Nederlanders die hun leven in dienst stellen om ons geboorteland verder te helpen. In Suriname zijn er momenteel talloze Nederlandse stichtingen en personen met dit doel actief. Regelmatig gaan wij Surinamers ons te buiten aan geklaag over Nederland en de Nederlanders. Laten we naast onze kritiek, ook hierbij eens stilstaan!


  Maak melding
 2. Nr. 1…Winter Hermeline…Ik bedank hen ook.

  Maar jij bent blind tevens oerdom.
  Ik zie een ding en de vraag ook wie het meest van zendingswerk genoten heeft.

  Dus jawel de binnenlandse bewoners, wat is van ze terecht gekomen…..in eeuwen tijd ?
  Neem mij niet kwalijk…ik zie alleen roof vogels (moordenaars uit de bossen)dag in dag uit…dus dang na herie zendingswerk wroko averechts.

  Het is toch gekloot van jouw Hermientje.

  No puru pangie……libie yu pangie persies so..


  Maak melding
 3. Met veel bewondering heb ik gezien en meegemaakt wat deze mensen voor de Surinaamse gemeenschap heeft betekend.
  Alle lof daarvoor.
  Dat het hen wel mag gaan in hun verder leven
  en Gods zegen voor hun toekomstige arbeid .
  Het gaat u allen goed.


  Maak melding
 4. @ nr 3, je hebt gelijk. Ondanks het feit dat de indianen in Zuid Amerika bekeerd zijn tot het christendom, worden ze door de verwesterde christelijke elite nog steeds als tweede rangs burgers behandeld.


  Maak melding
 5. Zendingswerk is geloof van andere volken vernietigen! Weg met alle zendelingen! Wat hebt je aan een geloof als een oude cultuur niet meer bestaat. Als die Indianen bekeerd zijn, dan lopen ze weg. Zie zelf in Palumeu, Indianen in de steek gelaten en nog steeds is de school gesloten. Welke geloof is beter dan de andere? Waarom denken de blanke christenen dat hun geloof beter is dan die van de Indianen. Als de Christelijke geloof zo sterk was in Nederland en dan waarom zijn de meeste kerken dan leeg.


  Maak melding
 6. Wie helpt de daklozen,zwervers/junkies aan een bordje soep/maalijd? Dankzij het zendingswerk/missie in het binnenland van Su lopen er nu veel hoogopgeleide mensen uit het binnenland van Surinameen hogere functie hebben.Die mannen die paramaribo onveilig maken,hadden waarschijnlijk geen kans gehad!omdat er niet voldoende scholen zijn en dus de kans misgelopen hebben.Salut voor alle medewerkers van Missie en andren.


  Maak melding
 7. matahari! Je zegt het zelf, door een bordje soep/maalijd laat je mensen bekeren. Welke hoogopgeleide mensen uit het binnenland? Opperhoofd Sepede Padoe van Palumeu werkt als gids. Sepede Padoe heeft Nederland niet gezien laat staan Paramaribo. Hij kan zelf niet schrijven of Nederlands spreken. Zendelingen zijn de ware vernietigers van culturen.


  Maak melding
 8. nr. 8. Matahari… Men rooft goud, hout, aluminium, elektriciteit ook onder deze mensen hun neus weg of niet.
  Ze zijn of moeten blind zijn of gek als zij vroeg of laat niet gaan reageren.


  Maak melding
 9. Jullie zien door de vele bomen het bos niet meer,zo te lezen.Zijn er andere klinieken,scholen dan de missie en zendingscholen in het binnenland.???Ga toch eens lekker(fietsen kan niet) een boottocht naar het binnenland maken en zo leren nog eens wat!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES