Kiescommissie ziet Jeugdparlement niet meer zitten

10

PARAMARIBO, 7 aug – De regering moet goed overwegen of het nog zin heeft verkiezingen te houden voor het Jeugdparlement. Dit zegt voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van de Kiescommissie. Het heeft weinig zin het instituut in stand te houden als de leden heel andere belangen schijnen te willen dienen dan het oplossen van problemen van jongeren.

Het Nationaal Jeugdparlement dreigt dan ook zijn doelen grandioos voorbij te schieten. Samenwerken voor het grote belang is er niet bij. De recente verkiezingen hebben het alleen maar onderstreept: er is langs eng etnische lijn propaganda gemaakt. “De vraag is nu of ze eensgezind naar het jongerenbeleid kijken of gesegmenteerd te werk zullen gaan”, zegt Van Dijk Silos.

De regering heeft huiswerk als gekeken wordt naar de ook duidelijk etnisch geschoeide samenstelling van het college. Er zal zo gauw mogelijk geëvalueerd moeten worden en bepaald hoe verder. “Als dit het rendement is en verkiezingen zorgen voor het aanwakkeren van racisme, moet je je afvragen of je doorgaat”, aldus Van Dijk-Silos. Ook de opkomst van stemgerechtigden, niet meer dan vijftien procent, zou aandachtspunt moeten zijn.

10 REACTIES

 1. Front gebruikt en misbruikt alles.
  Wat een motiverende bende, alleen voor rover’s/schurken instituut FRONT opleiding gratis.
  Slaaf zijn, slaaf willen worden zit in FRONT.


  Maak melding

 2. Zou dit het bewijs zijn dat het allemaal “te mooi gedacht is” dat men in SME zogenaamd broederlijk met elkaar leeft, maar anno 2007 nog wel degelijk ONTZETTEND RACIAAL georienteerd is, hetgeen zich zelfs bij de JONGERE generatie nog manifesteert?

  Worden wij wakker uit een “mooie droom” dat het in Suriname met de generaties wel soepeler zou gaan met de etniciteit?

  Tja, als de jongeren zien dat op bepaalde ministeries bepaalde belangen voor een bepaalde etnische groep vooraan staan, dan kun je niet anders verwachten dat “Hetgeen
  de boer zaait hij ook zal oogsten”, dus zolang de FRONT partijen DUIDELIJK laten zien dat ook zij op etnische basis selecteren, hoe wil je dan dat de JEUGD zich anders gedraagt?

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 3. Jeugdparlement heeft haar doel niet bereikt?Wiens idee it was doet er niet toe,maar het fundament is blijkbaar niet opgewassen tegen de vele problemen (vraagstukken)van de jongeren in de samenleving.
  Men neme gauw het woord “racisme”in de mond,maar naar mn mening is het woord te zwaar beladen.Geen respect voor andermans mening/zienswijze is misschien de oorzaak van de debacle.In Su heb ik geleerd:éénheid in verscheidenheid. Bovendien geef de jeugd de kans om verder te leren/studeren dan alleen te vergaderen en eindeloos debateren over hun eigen toekomst.


  Maak melding

 4. De regering moet de hand in eigen boezem steken omdat zij zelf het slechte voorbeeld geeft aan de jongeren. NPS = creolen/VHP = hindoestanen/PL = javanen en chinezen/AC = marrons. Men stemt in suriname nog steeds etnisch waardoor een gefragmenteeerde samenleving ontstaat en groepen langs elkaar leven. De politieke leiders, sommigen uitgezonderd, zijn een voedingsbodem voor racisme omdat mensen stemmen op personen die op hun lijken en niet op ideologieen en programma’s die het land verder kunnen ontwikkelen. Als je een slang kweekt krijg je later een aboma. Deze aboma is nu de tijdbom onder de surinaamse samenleving.


  Maak melding

 5. Als het Nationaal Jeugdparlement haar doelen voorbij schiet (?)of wel de “gestelde doelen” niet haalt, kan gekeken worden waar het aan ligt.Welke oorzaken hieraan te grondslag liggen. Wie hebben deze doelen gesteld?. Zijn deze mét of zonder vertegenwoordigers van de jongeren vastgesteld?
  Vaak stelt dé ander het doel vast dat gehaald moet worden. In overleg mét de doelgroep kunnen jongeren die echt betrokken zijn bij de problematiek van de jeugd doelen formuleren die haalbaar zijn. Bijstellen kan ook als blijkt dat sommige doelen niet haalbaar zijn.
  Afschaffen van het Jongeren Parlement mag geen optie zijn.Dit is de weg van de minste weerstand. Vergelijk het met het leren auto rijden. Wij hebben allemaal grote inzet moeten plegen om dat rose briefe te kunnen bemachtigen. Wel nu, volhouden en de jongeren stimuleren door te gaan. Werken met de groep die wel wil meewerken aan het oplossen van de problematiek van jeugdigen.

  Jong en oud zullen samen de schouders eronder moeten zetten om de problemen op te lossen. De generaties (ouderen en jongeren) zullen van elkaar leren en elkaar aanvullen. Die weg is lang, maar wie niet waagt die niet wint. Door vallen en opstaan komen wij er wel. Positief denken en consequent handelen door voorbeeldfiguren, moet de kracht zijn die de negativiteit overwint.

  Gebruik deze periode om alleen met bouwstenen te werken, dan komt dat bouwwerk dat wij willen opzetten er.
  Houd voor ogen dat na wi allamala mus’ jepi sorgu gi den bromki fu Sranan. Efu wi de bun dyariman,dan baka wan pis’ten den bromki sa sori a resultaat fu san’un prani. Un no meki forudoti kiri den mooi bromki fu unu.

  COSCOW


  Maak melding

 6. Van Dijk Silos moet niet onnozel doen, want ze weet dondersgoed dat ze zelf deel uitmaakt en ook meedoet met het systeem dat dit in stand houdt!
  Dit is alleen een afspiegeling van de surinaamse samenleving!
  Suriname wil naar buitentoe doen voorkomen hoe goed de bevolkingsgroepen in harmomie met elkaar leven, maar de werkelijkheid is anders en vormt ook een belemmering voor de ontwikkeling van Suriname.
  Het is de 17de rijkste land, maar met een bevolking van 500.000 kunnen ze geeneens een levensstandaard bereiken dat zo’n geringe bevolking een menswaardig bestaan heeft!
  Alle surinamers weten hoe het zou moeten alleen gebeurt er niets en men heeft geen zicht op welke termijn er iets ten goede zal veranderen.
  Een grote groep droomt ervan weer naar Suriname te gaan, maar zullen hoogwaarschijnlijk hier hun laaste adem uitblazen!
  Degene die toch een stap wagen worden worden geconfronteert met tegenwerking die ze daar ondervinden en verscheidene komen met de staart tussen de benen weer naar Nederland.
  In Suriname zien ze de nedsur’s alleen als melkkoe en dat weten we allemaal! Ieder heeft wel een verhaal hierover.
  Kortom de politiek in Suriname moet de hand in eigen boezem steken en niet vergeten dat de appel niet ver van de boom valt!!!!!


  Maak melding

 7. Je vraagt je af voor wie el vene nouw de lijder is..

  Volgens mij ik oordeel niet ,,, maar hij is een niets nuttigs..

  Kan niet wil niet de geest is weg het dementerings proces al is lang ingezet..

  Van die ram ram ram kan niets meer verwachten zelfde route..

  Alleen de dood kan ze verwijderen..niet het volk..


  Maak melding

 8. Front heeft gezien dat 80% van de jeugd van Suriname vooruit wil gaan en dat de GROOTSTE PARTIJ in Suriname ook de grootste aanhang heeft van de jeugd achter zich heeft .En ze hebben gedacht middels “politiek” de jongeren te misleiden door een “jeugdparlement” in het leven te roepen ze daardoor hun etnische politiek door te laten voortleven maar je ziet dat het NIET LUKT!!!!!!
  People foe sranang oenoe na sranang mang en ONE partij nomo ei verkondig a sang datie en dat na EN DE PE!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.