Hervormde kerk Suriname steunt psychiatrie

0

PARAMARIBO, 7 aug – De psychiatrie krijgt substantiële steun van de Hervormde Kerk in Suriname en Nederland. De komende jaren zal behalve kleding ook veel materiaal geschonken worden voor therapie. Het accent komt te liggen op samenwerking voor meer harmonie met de samenleving.

Cliënten staan dan ook centraal in het projectplan dat is opgesteld door het College van Diakenen van de Hervormde Kerk. Er zijn door medewerking vanuit Nederland reeds fondsen beschikbaar. Onder meer zal een muziekinstallatie worden aangeschaft voor het Psychiatrisch Centrum Suriname. Volgens verpleegkundig directeur Herman Jintie is de hulp meer dan welkom.

Vooral de laatste jaren komen veel depressieve cliënten binnen met vaak ook zelfmoordneigingen. Met muziektherapie kan beter getracht worden gerichte hulp te bieden. Het PCS werkt al samen met verscheidene organisaties en instellingen in Suriname en Nederland. De dienstverlening verschuift meer naar extramurale behandeling en zo min mogelijk langdurige opname.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.