Lage opkomst jeugdparlementsverkiezingen Suriname

2

PARAMARIBO, 6 aug – De opkomst bij de jeugdparlementsverkiezingen is bedroevend laag gebleven. Van alle kiesgerechtigden is niet meer dan vijftien procent verschenen. Dat is drie procent minder dan de eerste keer. Met de kleine en grotere schandalen rond het proces, is er meer dan genoeg reden voor een grondige evaluatie.

Zowel functionarissen belast met jeugdbeleid als leden van het oude Nationaal Jeugdparlement zijn deze mening toegedaan. ”De jongeren hebben ervoor gekozen niet te gaan stemmen. Het is een keuze die zij zelf gemaakt hebben. Maar wat zeker is, is dat wij als ouderen na moeten gaan wat de oorzaak is”, zegt directeur Jeugdzaken Richenel Trustfull tegenover de Ware Tijd.

Zeker het functioneren en de rol van het Jeugdparlement de afgelopen drie jaar moeten bekeken worden. Onder meer moet duidelijk worden of beantwoord is aan de verwachtingen van de doelgroep. “Wij moeten met de jongeren nagaan wat en hoe zij inspraak willen in het overheidsbeleid”, aldus Trustfull. De kritiek op het negenentwintig leden tellen orgaan is vooral dat het niet echt greep heeft op het beleid.


2 REACTIES

  1. waar slaat deze hele surinaamse heisa over een jeugdparlement ze kunnen geen moer doen, ipv dat men de nationale verkiezingen verbeterd, geeft men geld uit aan dit nutteloze poppenkast


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.