zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKwakoe Award voor Van Vliet en Tuur

Kwakoe Award voor Van Vliet en Tuur

-

Does Travel - naar Suriname

Henk van Vliet van Radio Apintie in Suriname, en Erlien Tuur, een actieve vrouw in de Amsterdamse Bijlmer, hebben gisteren de ‘Jagernath Lachmon Kwakoe Award 2007’ gekregen. Dat meldt de Caribische redactie van Radio Nederland.

Voor Van Vliet, die zelf als medepresentator was ingedeeld bij de afsluitingsceremonie van het Kwakoe festival, was het een complete verrassing. Het draaiboek was zodanig in elkaar gezet dat hij alleen kennis droeg van de voordracht van mevrouw Tuur. Nadat hij haar als winnares had aangekondigd, bleek de radioman zelf ook de prijs te krijgen.

Henk van Vliet krijgt de Kwakoe Award omdat hij veel heeft betekend voor de jongeren in Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Blijven roepen blijven schreeuwen maar de kop is leeg…lopen rotzooien…of dom blijven doen. Waar blijft de echte Surned..b.v. Ewald Krolis(wijlen) Carlo Jones. Alfons Heye (kys)
  Ik trek een blik open als jij echte kerels en vrouwen wil hebben, maar nee skeer ai, noso brini.
  Kwakoe ten grabbel gooien.


  Maak melding
 2. Eindelijk gerechtigheid. Met name van Vliet timmert sinds mensen heugenis aan de Surinaamse weg en mag zeker gerekend worden tot the very view, die naar onze jeugd toe een voorbeeld functie vervullen.
  Van harte proficiat!


  Maak melding
 3. Wanneer zal Kwakoe om kijken en zoeken waar de echte root’s boy’s en girls zijn.
  Maar nee altijd een zogenaamde leider dat het liefst aan imago loopt te denken en maar blijven bluffen als een los lopende hond.
  Maar door wijsheid dom is gebleven.

  Wel din root’s boy’s en girls. kanto ma din di i-thi.

  NPS streken, het zit in je.


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Een “Jaggernath Lachmon Kwakoe Award”; belachelijk kan je het niet maken.

  En dit is wat je krijgt, wanneer je geen benul heb van de Surinaamse geschiedenis.

  Laten wij bidden dat onze kinderen niet onder deze zelfde frustratie te lijden krijgen.

  Tenmindste,

  als dat al niet het geval is.


  Maak melding
 5. He mensen.
  Henk heeft dit echt wel verdient.
  Denk erom dat hij als blanke Surinamer,een
  echte Surinamer is, die nooit zijn geboorteland heeft verlaten om elders carriere te maken.En natuurlijk moeten onze andere grootheden aan bod komen.
  Wij zijn een muzikaal volkje,dus hoe lossen wij dit op ????
  Robert


  Maak melding
 6. Beste Robert,

  That is not the point.

  Wat heeft een ‘Jaggernath Lachmon’ met een ‘Kwakoe’ gemeen.

  Als voorbeeld was de een Lachmon, juist TEGEN de onafhanjkelijkheid van Suriname in 1975, terwijl de andere Kwakoe juist zijn hele leven aan die vrijheid gewijd heeft.

  Een ‘Kwakoe Award’ is een ‘Kwakoe Award’.

  Waarom die onzin met een Lachmon er bij.

  Nimmer hebben wij deze beslissing kunnen begrijpen,

  ‘raakt kant noch wal’.

  Maar zoals wij eerder reeds zeiden:

  “gastvrijheid”.


  Maak melding
 7. Beste Barra en Likanoe,

  Bij God kunnen wij ons dit absurd ‘gedrag’ of zullen wij zeggen ‘idee’, niet voorstellen; “Jaggernat Lachmon Kwakoe Award”. Hoe haalt iemand het in zijn of haar hoofd – dan bedoel ik iemand buiten de politieke organisatie van de VHP zelf – om de naam van deze politici te gebruiken voor een Award. Ma mi Masra man’.

  Het is alom bekend wie en wat die man was, ga terug naar 25 november 1975. Kijk tevens naar wat die man met onze strijder George Hindorie gedaan heeft. Wat die man voor onze strijd naar vrijheid en onafhankelijkheid betekend heeft. Laat zulks een houding toch over aan mensen van die man zijn partij, en laten die maar zelf een Award voor hem gaan verzinnen die zijn naam draag. Maar je gaat toch niet een racist als Lachmon, verbinden met een Kwakoe?! Waar slaat dat in Godnaam nou op !

  En zo zoetjes aan begin wij ons af te vragen, of het geen tijd wordt om eens een ‘grootschalig psychiatrisch onderzoek’ te laten verrichten t.a.v. onze zogenaamde hoogopgeleiden en prominenten, vooral die woonachtig in Amsterdam-Zuidoost. Omdat het steeds gekker aan het worden is met onze Srananmans in dat stadsdeel.

  “Jaggernath Lachmon Kwakoe Award”, welke gek verzint zoiets. En dan hebben wij het nog niet eens over het nazi-standbeeld op het Anton de Komplein gehad.

  En waarom niet de naam van bijvoorbeeld Sophie Redmond of Otto Huiswoud of Anton de Kom of dat van de strijders als Ramcharan of Wongso bijvoorbeeld. Dan had ik misschien de logica enigszins van kunnen begrijpen. Maar dat ding is begonnen met ‘Kwakoe’, dan lijkt het mij logisch dat het ook een ‘Kwakoe Award’ wordt en blijft.

  MAAR JE GAAT JE ZIEL TOCH NIET VOOR ZULKS EEN BELACHELIJKE PRIJS VERKOPEN EN NOG AAN IEMAND DIE NIET VAN JE HOUD OF VAN JE GEHOUDEN HEEFT? WAT ZOU KWAKOE ZELF HIERVAN GEZEGD HEBBEN, WEINIG GOEDS, ZEKER WETEN.

  En toch dit. Ons zul je nimmer zoiets in ontvangst zien nemen of je drang naar erkenning moet zo enorm hoog zitten, ziekelijk zelfs, dat het je in principe gewoon geen zier uitmaakt.

  Maar Amsterdam-Zuidoost is beland in een ‘mentale crisis’, daar is een ieder nu van overtuigt geworden, het is niet anders. Van de Stadsdeelvoorzitter, de Stadsdeelraad tot en met onze zogenaamde Grassroots in dat Stadsdeel. En opgrond daarvan lijkt de gemeenschap aldaar gegijzeld te zijn geworden door lieden die de weg volledig kwijt geraakt zijn in een wereld van Fraude, Racisme en Subsidie. En het ‘racisme’ aldaar met haar bondgenoten, die spint vrijelijk haar garen, alsof de duivel aldaar elke maand weer zijn feestje viert.

  En het is dit wangedrag, gebrek aan eigenwaarde, het schromelijk tekort aan zelfrespect, wat maakt dat ons volk aldaar ten onder gaat. En hoe lang zullen wij dit schouwspel met lede ogen moeten blijven aanzien, terwijl telkens weer de schande op onze gemeenschap steeds weer blijft afkomen.

  ‘Hoe met de liefde van ons volk gesold wordt, nu zelfs door onze eigen mensen’.

  STREY DE FU STREY!!


  Maak melding
 8. Vergeven en vergeten, als mens maken we allemaal fouten.

  Niemand is rechtvaardig op deze wereld.

  Laten we met z´n alle vooruit kijken en positief blijven.

  God bless.


  Maak melding
 9. Geachte reactie no. 10,

  Zo eenvoudig als u het stelt, komen deze ‘schaamtelozen’ uit Amsterdam-Zuidoost het bij ons er niet zo makkelijk van af. Wij van het comite ‘Een Waardig Standbeeld van Anton de Kom’ denken er totaal anders over, dat het tijd is deze smeerlappen eens flink aan te pakken.

  Op woensdag 29 augustus a.s. is het eindelijk zover. Dan staan wij uiteindelijk in het kader van het nazi-standbeeld op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost, voor de rechter.
  Namelijk voor:

  ‘DE OFFICIER VAN JUSTITIE ARRONDISSEMENTSPARKET
  ADRES: PERNASSUSWEG 220 TE AMSTERDAM. TIJD: 14.10 UUR. BUSLIJN 15 .

  Het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Zuidoost is van mening dat onze beschuldigingen als zou het standbeeld op het Anton de Komplein een nazi-standbeeld zijn, een vorm van ‘smaad’ betreft.

  Wij van het comite zijn en blijven van mening dat het standbeeld anatomisch, een standbeeld is van Adolf Hitler, welke men koste wat koste in de strot van de gemeenschap wil duwen, als zou het een zogenaamd “kunstwerk” zijn van Anton de Kom” .

  Wij trappen daar beslist niet is!

  Wij van het comite, zullen derhalve op woensdag 29 augustus a.s. om 14.10 uur, met alle bezwaarders en belangstellenden, massaal onder toeziend oog van alle media, aan de Pernassus weg 220 aanwezig zijn, om de rechter te overtuigen dat deze bestuurders van Amsterdam-Zuisoost’, grote politieke viezerikken’ zijn, die de ‘geheime verkiezingen’ reeds geruime tijd gebruikt hebben, om samen met hun politieke vriendjes en vriendinnetjes, onze gemeenschap in armoede, dood en verderf te storten.

  Wij gaan het hier niet bij laten, totdat dit ‘gedrocht’ uit ons zicht verdwenen.

  Wij moeten deze handelingen van wie dan ook, niet meer pikken!

  En dat noemen wij ‘positief denken’.


  Maak melding
 10. De een was list en bedrog, toen verdeel en heers tot de dag van vandaag ook met Front is dit ook aan de hand. De ander kreeg met geweld, wreedheden, slaaf zijn te maken en moest de bossen in vluchten broers en zusters achterlatend.
  Wat doet een domoor nu….u ziet het zijn broers en zusters verkopen…..en precies zo is het begonnen wist u dat niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES