zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameJankie sleept staat Suriname voor regionaal Hof

Jankie sleept staat Suriname voor regionaal Hof

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 aug – De Nederlander van Surinaamse afkomst, Mahin Jankie, wil zijn strijd voor behandeling als Surinamer verder voeren bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten. Dit meldt de Ware Tijd. De staat heeft weliswaar het hoger beroep gewonnen tegen het vonnis van 2001.

De aanspraak op behandeling als Suriname is aldus nietig verklaard. “De regering heeft een slag gewonnen middels een haar gezinde uitspraak, maar echt niet de oorlog”, zegt Jankie. De Toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland blijft de basis voor zijn strijd voor gelijke behandeling op Surinaamse bodem. Bij de commissie zal nu definitief een klacht worden ingediend.

Dit zal in samenwerking gebeuren met derden. “Sowieso ga ik met enkele personen en organisaties deze uitspraak voorleggen aan de commissie in Washington”, aldus Jankie. In tegenstelling tot wat advocaten van de staat beweren, houdt hij vast aan de twee en een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer achthonderdduizend euro) aan dwangsommen. Die zouden nog geldig zijn, het vonnis ten spijt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Wat een poppenkast ! Probeert Suriname zichzelf te degraderen tot een bananenrepubliek ? Wie zich in deze zaak verdiept ziet vanzelf de incompetentie van de Surinaamse “rechtstaat”.


  Maak melding
 2. Rechtsstaat waar en hoe… nee hoor die schurken hebben de overhand.
  Niet de man op straat is gevaarlijk.
  Maar de man…. de zogenaamde beleidsmakers.
  En daarom komen er steeds meer en meer schurken bij, daarom deze story is iets heel anders dan jullie zouden vermoeden.. time will tell… bakadee soso ba-barie. tik yu ai luku.


  Maak melding
 3. helloooooo zogenaamde kondremangs!Wakker worden!
  de dappere en moedige heer Mahin Jankie is bezig met een moedige strijd die, als het in zijn voordeel uit pakt dit voor alle Nederlanders van Suri kom af gunstig uitpakt.
  Nu is de tijd aangebroken om te tonen dat jullie hart in Su. ligt en dat wij hier in Nederland een volk zijn die een doel nastreven.Terug naar swiet sranang.Het is onze plicht dhr.Jankie te steunen zowel financieel als een blok achter hem staan.Of wachten wij zoals gewoonlijk weer tot iemand de hete kastanjes voor ons uit het vuur haalt? toon nu jullie broederschap en steunbetuiging aan dhr. Jankie.Met ruim 200.000 zielen hier in Nederland, kan het heel zwaar tillen bij de beoordeling tijdens de behandeling.
  Aan dhr.M.Jankie de vraag: zeg wat u nodig hebt en de echte Suri. zal u steunen.
  Succes…….
  mijn steun hebt u.


  Maak melding
 4. Waarom geen soepele opstelling naar Sur/Neds toe? Ik zie de ratio er niet van in.
  Wij houden zelf de daadwerkelijke ontwikkeling van Suriname tegen. Jaarlijks komen er 200.000.000 Euro’s naar Suriname. Waarom niet ook die bijdragen in goederen en bar geld geweerd?


  Maak melding
 5. De Surinaamse regering wil de toescheidingsregeling niet naleven omdat ze de Surinaamse Nederlanders als gevaar zien. De Surinaamse Nederlanders zijn op talrijke fronten beter geschoold dan de burgers in Suriname zelf. De schuld ligt trouwens niet bij de mensen in Suriname zelf, maar aan hun bestuurders. De Surinaamse Nederlanders hebben door de jaren heen een behoorlijk financieel vermogen opgebouwd in Nederland en kunnen door hun intellectuele en financiële positie een nieuwe trend gaan zetten.
  De huidige top in Suriname is huiverig dat ze hun greep op Suriname gaan verliezen als de Surinaamse Nederlanders gelijke rechten krijgen.
  Allereerst zou de hiërarchische structuur in Suriname op de helling komen.
  B.v. als 10 advocaten vanuit Nederland naar Suriname gaan om prodeo activiteiten te ontplooien, is het gedaan met de huidige arrogante houding van de Surinaamse advocaten.
  Het is bekend dat de stagiaires die de laatste jaren naar Suriname gaan op veel ministeries voor een vernieuwende kijk hebben gezorgd.
  Plat gezegd, men is bang zijn of haar baan te verliezen, en dat de huidige politieke top in problemen komt omdat de nieuwkomers niet alles zullen pikken.
  De recente uitspraak maakt duidelijk dat de rechtspraak in Suriname niet zo onafhankelijk meer is. Wederom een bevestiging, dat het ook bergafwaarts gaat met de rechtspraak in Suriname.


  Maak melding
 6. Ik vind dhr. Janki erg dapper en hij doet mij aan Willem Oltmans denken die ook zo’n titanen strijd voerde met de nederlandse overheid en die uiteindelijk won.
  Uiteindelijk zal hij deze strijd winnen daar in de praktijk de surinaamse overheid meestal hun processen verliezen door eigengereid interpreteren van wetten.
  Uit het nieuws hierover blijkt dat volgens dhr. Kruisland de rechter struikelde over het onvoorwaardelijk toelaten.
  Aangezien ze toch de nederlandse wetgeving letterlijk copieeren hadden ze er goed aangedaan ook een nederlandswoordenboek te kopen.
  Onvoorwaardelijk wil nl. zeggen zonder voorwaarden!
  Suriname zet zich te kijk in het buitenland en had liever naar een voor beiden aanvaardbaar compromie kunnen streven.
  Dat er zo’n uitspraak zou komen was voor elk weldenkend mens te voorzien, alleen gaan de overheid en de rechters eraan voorbij, dat dit een internationaal staartje krijgt.
  Dit komt dhr. Janki niet ongelegen daar hij nu alle juridische paden in Suriname heeft bewandelt om zijn recht/gelijk te halen en daardoor zich nu terecht tot de OAS kan wenden!
  Dit kan de surinaamse overheid op een aardige duit aan schadevergoeding komen te staan, maar deze gasten denken nog in bananenrepubliek stijl en vergeten even dat ze ook aan verdragen gebonden zijn die ze hebben ondertekent.
  Ook wordt dhr. Janki in met name De West negatief bejegend inplaats van dit op een zakelijke manier te benaderen spuit men misplaatste nationalisme!
  Wat mij ook verbaast is dat de nederlandse overheid zich helemaal buiten dit dispuut houdt terwijl zij deel uitmaakt van dit verdrag dat zij samen met Suriname hebben gesloten.
  Geen van de ondertekenaars kan eenzijdig veranderingen aanbrengen in dit verdrag zonder instemming van de ander!
  Tot slot wil ik dit aan DE West en de overheid meegeven: de nedsur’s spenderen jaarlijks 200 miljoen euro’s aan Suriname en krijgen er niets voor terug dit in tegenstelling tot Suralco, Billiton, Iamgold en anderen die de boel voor een appel en een halve ei wegdragen en geeneens zoveel in het laatje brengen!!
  Om aan dat bedrag te komen moeten ze de inkomsten die de staat krijgt van Staatsolie, Suralco en Iamgold bij elkaar optellen!
  Als de nedsur’s stoppen met het sturen van dit geld is elke regering in Suriname binnen drie maanden weg door de sociale onrust die er dan ontstaat!
  Als ze dit in gedachten houden zal hun attitude naar nedsur’s zeker een zijn die de bejegening zijdens vooral de overheid de nedsur’s ten goede zal komen!
  Doordat wij toen massaal naar Nederland zijn getrokken kunnen wij dat geld sturen anders had Suriname met nog 300.000 mensen extra gezeten waar ze voor de achtergebleven 500.000 mensen geeneens een menswaardig bestaan kunnen realiseren!!


  Maak melding
 7. Iedereen weet dat de heer Jankie gelijk heeft. Het zijn voor de zoveelste keer weer de Nederlandse Surinamers die 5 brandweerwagens naar Suriname sturen. Alweer een aktie van Nederlandse Surinamers. Regering van Suriname, leer toch een keer dat je hulp van ons nodig hebt om dit prachtige land te besturen.


  Maak melding
 8. Kwestie Janki is bewijs dat het bijna te laat is.
  De vele commentaren met betrekking tot de 200.000.000,00 vormt thans een belangrijk issue voor de Surineds en Vene-Ram-Somo: wat als de Surineds de gelden in een fonds storten en zelf gaan beheren. Wat als de Surineds helemaal stoppen metgeld sturen. het is de REGERING die voor de mensen moet zorgen.

  Knaag toch niet aan de liefde van de Surineds voor hun familie en Suriname.

  Surineds kom tot elkaar en vorm NU een blok. Laat merken dat de profiteurs kunnen profiteren dankzij de vele miljoenen geschenkzendingen.

  Wie heeft een idee. Is een Fonds voor Investeringen Familie en Land(iets in die richting) een optie. Ik doe zeker mee.


  Maak melding
 9. Personen die Jankie in dit proce willen ondersteunen kunnen volgens mijn informatie het doen via:

  Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN)
  Goselingstraat 3
  6535 XC Nijmegen

  Giro: 4390547
  m.: 06-53902424
  e.: [email protected]

  Vraag hier even hoe u, uw bedrag kunt leveren in de strijd voor de rechten volgens Artikel 5 lid 2 TO.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES