EU-project Suriname overgelaten aan de elementen

14

PARAMARIBO, 4 aug – Het door de Europese Unie betaalde ‘Huis voor Toerismeonderwijs’ wordt ongebruikt overgelaten aan de elementen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Door geruzie tussen twee ministeries kan het hypermoderne gebouw al twee jaar niet worden ingezet.

De ministeries van Transport Communicatie & Toerisme en Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, betwisten elkaar het beheersrecht. Met de kapitaalvernietiging zet Suriname zich nog gigantisch te kijk ook. “Per slot van rekening gaat het niet om wie beheerder is en wie het gebouw mag hebben, maar dat het ten dienste staat van de samenleving”, zegt Van Ravenswaay tegenover Dagblad Suriname.

Het banale is dat geen van beide ministeries het belang ontkent van toerismeonderwijs. Aanvankelijk zouden de opleidingen verzorgd worden door ATM verzorgd, dat op hetzelfde terrein al vakopleidingen draait voor volwassenen. Transport Communicatie & Toerisme eist de eer van het geven van toerismeonderwijs op, omdat toerisme nu eenmaal onder hun beheer valt.

Van Ravenswaay vindt het hoog tijd voor een oplossing. Behalve dat er kapitaalvernietiging plaatsvindt, wordt ook nog naar hartelust gestolen uit het gebouw. Mogelijk is ingrijpen geboden van president Ronald Venetiaan. “Wij moeten ervoor zorgen dat zulke gevallen niet al te vaak voorkomen en dat onze vuile was niet te lang buiten blijft hangen”, aldus Van Ravenswaay.


14 REACTIES

 1. Foei toch, denk niet aan je zelf,maar naar de belangen van de studenten die een studie willen volgen op het gebied van toerisme. Dat moeten jullie realiseren en niet onderling vechten voor het onderhoud en beheer van een gebouw


  Maak melding

 2. En zo blijven de ministers elkaar en de on twikkeling van SURINAME dwarsbomen!!!! Een ander voorbeeld is onze luchthaven!!! De bouw van de nieuwe vertrek hal ligt al jaren stil!!!!Omdat de heren onderling aan het bekvechten zijn!!!! Alweer TCT…..kunnen deze ministers NIET GEWOON OPROTTEN, als zij de job niet aankunnen??????


  Maak melding

 3. Je ziet het, sommige ministers missen gewoon het juiste denkniveau en kunnen niet inzien waar het eigenlijk om gaat. Ze laten zich nog al te zeer leiden door primitieve gevoelens (territorium drift (mijjjn gebouw)) en ideeen. De vraag is of je moet lachen of het triest moet vinden..


  Maak melding

 4. Geen wonder dat het tot nu toe ook niks wordt met het jeugdparlement. Als je je aan een schijthuis (DNA) spiegelt dreig je zelf ook een stukje stront te worden


  Maak melding

 5. Noch het ministerie van TCT noch het ministerie van ATM kunnen aanspraak maken op het gebouw.
  Het gebouw is bestemd om toerisme onderwijs te faciliteren en het enige juiste ministerie dat het beheer zou moeten voeren is het ministerie van Onderwijs.
  Laat president Venetiaan eindelijk de knoop doorhakken!


  Maak melding

 6. We hebben duideijk veel te veel verschillende ministeries die elkaar veel te veel overlappen. Kan het aantal niet terug gebracht worden tot een stuk of 7?
  1 Buitenlandze zaken en defensie.
  2 Binnenlandse zaken en Justitie.
  3 Sociale zaken, volksgezondheid en onderwijs.
  4 Economische zaken en infrastructuur.
  5 Financieen
  6 voor wat ik vergeten ben.


  Maak melding

 7. MIND IS A DISEASE.
  This is a basic truth the East has discovered. The West says mind can become ill, can be healthy.
  Western psychology depends on this: the mind can be healthy or ill.
  But the East says mind as such is the disease, it cannot be healthy.
  No psychiatry will help; at the most you can make it normally ill.

  So there are two types of illness with mind: normally ill — that means you have the same illness as others around you; or abnormally ill — that means you are something unique. Your disease is not ordinary — exceptional. Your disease is individual, not of the crowd; that’s the only difference. Normally ill or abnormally ill, but mind cannot be healthy.

  Why?
  The East says the very nature of mind is such that it will remain unhealthy.
  The word ‘health’ is beautiful.

  It comes from the same root as the word ‘whole’.

  Health, healing, whole, holy — they all come from the same root.

  The mind cannot be healthy because it can never be whole.

  Mind is always divided; division is its base. If it cannot be whole, how can it be healthy?

  And if it cannot be healthy, how can it be holy? All minds are profane.

  There is nothing like a holy mind.
  A holy man lives without the mind because he lives without division.”


  Maak melding

 8. Blokkade en blackout zin twee begrippen voor één verschijnsel, namelijk dat informatie die opgeslagen is in het lange termijn geheugen tijdelijk niet toegankelijk is. Een onschuldig voorbeeld is datje zoekt naar de naam van een film en deze je maar niet te binnen wil schieten,terwijl het antwoord op het puntje van je tong ligt.Het krampachtige zoeken naar het juiste antwoord verhindert het vinden van het antwoord. Op het moment datje denkt ‘dan maar niet’ schiet de naam je vaak te binnen. Wie bang is geblokkeerd te raken, moet van te voren bedenken wat er zonodig is te doen.Bestuder deze informatie aanpak piekeren.U heeft geen toegang meer,als U in strijd heeft gehandeld met de Algemene Voorwaarden. blokkade 24.132.58.199 en is permanent. Bent u het niet eens met mij de blokkade? Vermeld uw naam, , datum en een duidelijke reden, Voordat U reactie krijgt? Zien we morgen wel weer….

  De meeste zijn een vorm van Blokkade en Blackout in Het… leven… Opsporen van de aanleiding, bijvoorbeeld, niet durven nadenken en daar tijd voor durven nemen (los het probleem op als een expert en een expert neemt altijd tijd) alles voor 100% willen weten (wat niet kan en wat niet nodig is, want het gaat erom dat je laat zien dat je genoeg weet) niet blijven kleven aan deze vraag, maar doorgaan naar de volgende vraag niet krampachtig blijven zoeken naar het detail dat je nu niet weet, maar ga naar de hoofdpunten door deze bijvoorbeeld in een getekend schema weer te geven. Niet alleen maar aandacht voor wat je niet weet, maar analyseer de vraag en zie wat je wel en wat je niet weet. Stop met steeds meer gespannen doorgaan, maar pauzeer even, ga even naar de WC, enz. Ga niet door met steeds erger piekeren, maar pak gepieker aan, schrijf het gepieker bijvoorbeeld op, zet er een streep onder en schuif het papier opzij….


  Maak melding

 9. Het wordt hoog tijd dat de bloeddorstige Nederlandse pers kennis neemt van dit geruzie.In alle EU-landen, van Nederland tot Litouwen zullen ze hun wenkbrouwen fronsen. Het mooiste hiervan is dat de leider van het land, de kampioen sufferd mister Nobody Venetiaan, niet ingrijpt.Dit is nou de huidige Surinaamse politiek.Eigen en groepsbelang gaat voor, terwijl het landsbelang geen prioriteit geniet.Bosje kom zo snel mogelijk terug.


  Maak melding

 10. Sinds wanneer,maken de regeerders van Suriname zich druk,om de bevolking,in dit geval,om de kinderen die kunnen gaan studeren in de toerisistische sector?
  Dit artikel is daar het overtuigende bewijs van.2 Ministeries die met elkaar overhoop liggen .Als dit geen bewijs is, dat ze geen van beiden het belang van Suriname en de Surinamers dienen,dan weet ik het niet meer,aiiiiii bajaaaaaaaaaa het wordt echt de hoogste tijd,voor een vreedzame coup van jonge en dynamische mensen,die VOOR het Volk zijn.

  Deze ministeries moeten zich doodschamen,dat ze de gift van het EU-project,zo respektloos behandelen.Fadeh ding no finie kans foe jang a monie datie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.