NDP verwerpt ‘bemoeienis’ OAS in Suriname

35

PARAMARIBO, 3 aug – De Nationale Democratische Partij van ex-legerleider Bouterse is tegen elke externe bemoeienis met het 8 decemberproces. Dit zegt Harvey Naarendorp, die namens de partij gesproken heeft met functionarissen van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Onder meer is duidelijk gemaakt dat een waarnemersmissie niet op prijs wordt gesteld.

Als de OAS waarnemers stuurt om het strafproces bij te wonen, zal dat aangemerkt worden als bemoeienis. “Wij hebben gesteld dat we ernstige vraagtekens plaatsen bij het verzoek van de Surinaamse regering, omdat de Surinaamse grondwet heel duidelijk zegt dat wanneer er een proces gaande is, er geen bemoeienis mag zijn”, zegt Naarendorp tegenover Dagblad Suriname.

Als de regering desondanks besluit waarnemers uit te nodigen, kan dat niet anders worden gezien dan als de bevestiging van een bruin vermoeden. “Het roept vragen op en wij hebben de indruk dat het lijkt alsof de regering natte voeten heeft en op gegeven moment de OAS wil gebruiken als een witwasoperatie om internationale acceptatie te krijgen voor een proces dat in principe verziekt is door de politiek. Dat is het probleem”, aldus Naarendorp.


35 REACTIES

 1. Ach, Desi Bouterse heeft weer een van zijn foetoeboei’s (handlangers) naar voren geschoven om het 8 december proces voor de zoveelste keer te frustreren. Immers, de dag des oordeels voor Bouterse nadert…………
  Harvey Naarendorp moet blij zijn dat hij van de lijst van verdachten is weggehaald en zo de dans is ontsprongen om veroordeeld te worden.


  Maak melding

 2. Naarendorp..Mensen (vaders, zonen, echtgenoten) zijn op koele bloede vermoord.
  Dit is onaanvaardbaar in de normale wereld. En de daders moeten de prijs ervoor betalen.
  Jij leeft natuurlijk nog in jouw Revo (uitbuitings) gedachten.
  Jij bent schatrijk geworden tijdens de “revo” dus voor jouw mag die tijd weer terug…Blijf door dag dromen…


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Hoe vaak is niet duidelijk gemaakt dat dit proces, een politiekproces is, hoe je het nou draait of keert.

  Het is publieksgeheim dat deze Front- Regering zeer onderdruk staat vanuit het buitenland, voornamelijk vanuit het Koninkrijk der Nederlanden, om dit ‘politiek proces’ koste wat koste voort te zetten. Niet vanwege emotionele argumenten als zou het hier slechts gaan om de ‘Decembergebeurtenissen’? Dat laat het buitenland koud. Maar waar het omgaat is dat volgens het Koninkrijk der Nederlanden, de Surinaamse militairen, waaronder voormalig sergeant Desi Bouters, die voor de Surinaamse Onafhankelijkheid van 1975 in Nederland gerekruteerd werden om naar Suriname te gaan voor het opzetten van ‘een Waarachtig Surinaams Leger’, zich volgens Nederland ‘NIET AAN HUN OORSPRONKELIJKE AFSPRAAK GEHOUDEN HADDEN’, terwijl naar onze zienswijze, in eerste instantie, dat WEL het geval was.

  Echter toen de verhoudingen met Den Haag verslechterde, vanwege het neokoloniaal gedrag vanuit Den Haag naar deze progressieve militairen toe, kwam de ommekeer in het gedrag van deze jongens, waarvan hun roots uit Suriname vandaan kwam. Ze waren allen in Suriname geboren. En het zijn deze militairen geweest, die een ‘Waardig Nationaal Leger’ voor de Onafhankelijke Republiek Suriname, van de grond hebben moeten tillen en deze een plek hebben kunnen geven binnen de Grondwet van de Republiek Suriname, met als voorname taak: HET BEHARTIGEN EN VERDEDIGEN VAN HET NATIONAAL SURINAAMS BELANG.

  Maar je zal je dan afvragen, waarom die jongens in Den Haag nog steeds boos zijn op onze jongens in Su. Nou, laten wij de zaken even op een rijtje zetten, maar eerst voorop stellen, dat:

  een voormalige kolonisator t.a.v. het opleiden van kader, nimmer de intentie of de bedoeling heeft, om dit kader en/of deze afgestudeerden, een ander belang te laten dienen dan dat van de kolonisator zelf. Dit is een gebruikelijke code die ontwikkelde landen altijd al gehanteerd hebben, voornamelijk jegens zogenaamde Derde Wereld landen. Sla de vele boeken omtrent ‘Neokolonialisme en Dekolonisatie’ maar eens op, van Frantz Fannon tot Amircal Gabral.

  Trouwens bedenk dit, dat deze hoogopgeleide militairen uit de periode van 1975/1980, met hun Nederlandse salaris vanuit het Koninkrijk der Nederland naar Suriname getrokken zij, en beslist niet voor het Surinaams beland, maar voor het Nederlands belang, want hun opleiding en salaris werd bekostigd door de Nederlandse belastingbetaler. Vandaar ook dat zij bij het plegen van de staatsgreep in 1980, alle steun genoten van de toenmalige Nederlandse Regering, onder toeziend oog van hoge Nederlandse militairen in Suriname, zoals Kolonel Valk en Kolonel Van Tussenbroek. Volgens de toenmalige Nederlandse Regering was de staatsgreep van 1980 legitiem; “het waren onze jongens”, zei men in Den Haag, ondanks dat er op dat moment een democratische gekozen regering (Regering Arron) aan de macht was.

  En dit alles werd vanuit Den Haag nog eens bekrachtigd door vervolgens de daarop volgende regering onder President Henk Chin a Sen, 500.000. 000 Nederlandse guldens (500 miljoen), uit de ontwikkelingshulppot te schenken.

  En pas toen ook dat niet werkte, werd het ‘Nederlands Apparaat Anti-ongehoorzaamheid’ tegen deze militairen in Suriname in werking gezet, nog lang voor het gebeuren in december 1982, dus ‘wie houdt wie voor de gek’. En iedereen die bruikbaar was werd ingezet; Van de witte huurling uit Engeland tot een Romeo Hoost, toen nog secretaris van de Moederbond onder de toenmalige Vakbondsleider Daal, tot en met de politicus Somoharjo, die zich eerder uit angst voor de Onafhankelijkheid van Suriname van 1975, in Nederland gevestigd had.

  HET WAS ‘WIJ OF ZIJ’ ZEIDEN DE MILITAIREN.

  En wanneer je je serieus in deze kwestie ga verdiepen, dan zal je niet tot een andere conclusie komen dan dat deze jongens geen keus gelaten was, dan hard terug te bijten.

  Ze hadden intussen ’tanden’ meegekregen.

  Lees het boek; ‘DEKMANTEN’ van de Amerikaanse Onderzoeksjournalist Bob Woodward.

  Sabi Yu Rutu.


  Maak melding

 4. Het is in deze wereld gebruikelijk dat er sprake is van waarnemers om te kunnen garanderen dat alles verloopt volgens de wettelijke bepalingen van een democratisch land.
  Of schijten de heren nu reeds in hun broek met in hun achterhoofd dat er niet gesjoemeld zou kunnen worden. Want ik ben bang dat dit tot een aan zekere zekerheid grenzende uistpraak zal leiden. Omdat Suriname nog steeds gebogen gaat onder de corruptie juk.


  Maak melding

 5. Wat een domme logica. Stuur de meester en de juf ook maar uit de klas als waarnemer. De kleuters kunnen het zelf wel.
  Een waarnemer ziet toe op een eerlijk proces. De reactie van de NDP geeft aan dat zij alles in het werk zullen stellen voor een oneerlijk proces. Jammer voor ze dat dit niet gaat lukken.


  Maak melding

 6. hopen dat wanneer de moordenaar is veroordeeld in su hij het danook zal nalaten om internationaal alsnog “zijn” recht te halen.
  want dit soort mensen eet graag van twee walletjes.
  nu zeggen dat internationale bemoeienis ongewenst is.
  maar bij veroordeling tot bij de laatste hoogste instantie in su dan wel zeggen:
  “nou het was en politieke veroordeling, rechters in su deugen van geen kant, bla, bla, bla.
  dus wij gaan nu naar internationale instanties, waaronder de oas, om alsnog te proberen ons gelijk te halen”.
  beste lieve harvey
  wij begrijpen het wel “wiens, van het volk gestolen brood men eet, diens taal men spreekt.
  maar als jurist, lieve beste harvey,
  moet je zelf wel minimaal kunnen weten en inzien dat voor de bescherming van de rechten van je baassie, internationale waarneming niet alleen gewenst is, maar eerder verplicht zou zijn.
  waarom heb jij harvey direkt na de moorden er alles aan gedaan om het gelijk van deze moordenaar wel internationaal proberen goed te praten.
  weer een ander voorbeeld van eten van twee walletjes.

  de waarachtige suri


  Maak melding

 7. Voor heel veel geld ; brabbel je mee
  Voor heel veel geld ; doe je alles – waarschijnlijk zit hij ook waar de klappen zullen vallen .

  Als bij een proces , de mensen niets te verbergen hebben en onschuldig zijn , moet het juist fijn zijn dat de hele wereld het weet .

  B.v Bevel niet schuldig …. ok e die man kan president worden …. hoera dat de OAS er bij was ,

  Helaas de OAS mag er niet bij zijn ; protest!
  dus Naarendorp voelt nu al natigheid .
  kras krassi e kong .

  Wat sommige Surinamers nog niet weten , is het volgende ;
  De perfecte moord bestaat niet .
  De waarheid achterhaalt altijd de leugen .

  Zie de wereld geschiedenis , leer er van
  deze Bevel aanhangers , inclusief de titel van Dr of Drs , hun wijsheid zit in hun broek ,
  de vrouwlijke aanhangers in de NDP , zo als onze dokter , moet er niet aan denken zo een vrouw in huis te hebben .

  * Na de 2e wereld oorlog , alle vrouwen die met de vijand geheuld hebben zijn de haren afgeknipt .
  IK ZIE HET AL VOOR ME .


  Maak melding

 8. Als USA zelf (the ex. pres. usa)toegegeven heeft dat zij daadwerkelijk plannen klaar hadden om Su. binnen te vallen.
  Dan wat heeft OAS nog in Su te zoeken.

  Libi suma nanga law. OAS.
  Zielige praatjes helpen niet in deze wreede wereld.

  Mogelijkheid BAGDAD…..OAS….. Arme SADDAM.


  Maak melding

 9. @sabi yu rutu.ik snap jou verhaal niet een paar dingens eruit halen als het klopt wat jij zeg, dan zijn bouterse en zijn kornuiten bewust naar suriname gegaan op een coup te plegen, dus dat het om een de oprichting van een militaire vakbond is niet waar volgens jou ?ik heb abrahams horen zeggen op de radio dat zij van niemand steun hebben gehad om de coup te plegen.en als het waar is wat jij schrijf dan heeft bouterse zich laten gebruiken , jij haald dingens door elkaar jij ben niet de enige , het is altijd het buiten land die het doet wij zijn nooit schuldig we moeten eens afstappen van deze onzin, en nog wat naarendorp kan goed vertellen wat de surinaamse wet zeg maar heeft hij ook rekening gehouden met de mensen die zonder vorm van proces zijn afgeslacht in het ford. het hele probleem is de macht dronken ndp en bouterse die man heeft de achteruigang van suriname op zijn geweten, dan mogen jullie aller verhalen hier gaan vertellen ik zeg wat ik zie en niet wat ik vermoed zo krijg je alleen maar spook verhalen van nederland dat van der valk dat onzin militairen kunnen geen land besturen klaar uit dat heeft het verleden uitgemaak en de toekomst ook dus al die onzin over bouterse is volks held pluur ik de prulle van in….


  Maak melding

 10. EEn duidelijke uitleg kan het niet zijn voor een deel van die landverraders die hun rotzooi hier hebben neer getypt hr.Buitenman
  WIE NO SA FREDE,- MA DENG E FREDE !!!!!!

  Akuba


  Maak melding

 11. Nr.9. Noso: houd een keer op met jouw kinderlijke reactie’s.

  Als men het over recht heeft, dan heeft men geen arbiter nodig.
  Het is geen, wat voor wedstrijd dan ook om een referee/umpire erbij te halen.
  Gebruik din feef-cincie fu yu klooter !!!


  Maak melding

 12. als het het jullie uikomt dan mag ik boeken lezen van een witte schrijver die dan die overeenkomsten toon met jullie gedachten , maar als ik zeg lees ook de moorden van 8 december en probeer de beelden tijdens revo goed te analiseren dan praten jullie anders waarom ik dat zeg beelden zeggen heel veel, dingens wat bouterse tijdens zijn revo tijd heeft gezeg toen hij vol zat met drug coke veel van die beelden heb ik nog , deze man ziet dat hij voor de rechter gaat moeten verschijnen en hij bespeeld die domme masa mesterlijk die achterlijken, bouterse heeft nooit wat voor suriname betekend ik erger mij dood aan een aantal mensen die waarschijnlijk voordeel hebben gehad aan de revo tijd , ik kijk niet naar mij zelf maar naar mijn geliefde land suriname wat is er vandaag aan de dag van terecht gekomen moorden verkrachtingen roven , jongens van het binnenland die suriname onveilig maken , dan mogen jullie klagen over het front maar deze dingens gebeurde niet voor 1975. maar na de staatgreep omdat bouterse een verkeerder voorbeeld geeft aan de samenleving met drugs en wapens berijk je alles zo dacht hij maar aan die tijd komt er een eind daarom geef ik deze regering de voordeel van de twijfel omdat zij die puinhoop wat bouterse en zij rovers net achter heeft gelaten moet opruimen en dat zal jaren in beslag nemen misschien een generatie.ik haat mensen niet makkelijk maar bouterse haat ik ik kan zin bloed wel drinken die klootzak


  Maak melding

 13. Hoog opgeleide militairen in de periode 1975-1980, het zou wat als Bouterse daar mee bedoeld wordt. Heeft het niet verder gebracht dan de rang van Korporaal(tje) m.a.w. stelt niets voor.Hij heeft zich bij de coupe zlef gepromoveerd tot Kolonel,ja zo kan ik het ook. Dat de regering de OAS uitnodigt is een verstandig besluit en heeft niets te maken met het krijgen van natte voeten. In een ander Zuid-Amerikaans land hadden de coupeplegers al lang gehangen en de doodstraf gekregen,dus NDP niet zeuren.


  Maak melding

 14. Gaan jullie aan het land werken…ipv steeds naar achter te kijken.’86 ’82 ’80 ’75 ’72 ’69 er zijn meer last but not least 1863.
  Zelfs corruptelingen moet men met spoed gaan neer maaien.(schurken bende)

  Steeds weer en ieder keer opstakels neerleggen om de ontwikkeling tegen tewerken en tegen te houden.

  Ga de bovenkamer gebruiken of zijn jullie debiel.


  Maak melding

 15. Bouterse is KMS’er(Koninklijke Militaire school in Weert).
  Bovendien zijn korporaals ook kaderleden en hebben in elk leger een brugfunctie te vervullen. Adolf Hitler was ook maar een korporaal!

  Nochtans hoop ik dat de OAS ook in Irak, het Midden OOsten en Afghanistan verhaal gaat halen.

  Wat zijn wij mensen toch selectief bezorgd?


  Maak melding

 16. die @nr 19 is weeruit z,n hol met zijn stomme reacties niemand dwingt jouw wat te lezen hardekop,die met haat en wrok zit wie zit in de regering met een crimmineel???????Tjoor koetta

  Akuba.


  Maak melding

 17. Natuurlijk is meneer Naarendorp niet blij met de komst van de waarnemers van de OAS. Maar in een democratische samenleving met een goed functionerend rechtssysteem, is er niets te verbergen en mag iedereen komen kijken.
  Ik heet de dames en heren van de OAS van harte welkom in Suriname en dank hen bij voorbaat voor hun komst!


  Maak melding

 18. @Aboi
  De OAS is geen arbitrage commissie maar een internationaal waarnemer. Als je dat verschil nog niets eens weet. (of moet ik zeggen “wil weten”)

  @Pinto.
  De OAS staat voor Organisatie van AMERIKAANSE staten. Sinds wanneer liggen Irak, het Midden OOsten en Afghanistan op dit continent?


  Maak melding

 19. Daar gaan we dan weer.Er zullen van die domme Balloebas zijn die blijven zeuren om een straf voor Desie.Je weet toch dat het land toen geregeerd werd door decreten en niet via de grondwet?Hadden die gasten maar niet moeten plannen om te gaan contra coupen.zouden ze dan ook gevraagd hebben om de OAS waarneming bij eventuele processen indien Decie toen doodgeschoten zou zijn??Hebben we nu een Naarendorp die je een zuivere wenk geeft.kijk dan maar hoe no 19 reageert.sorry broeder das emotioneel DOM reageer rationeler ja! dat geld ook voor alleandere domme KAJAFFASSEN (hogepriesters)


  Maak melding

 20. Geachte redactie,

  Zelf vinden wij het in het kader van het bewustzijnsproces prettig als mensen op een gegeven moment kiezen om te reageren opgrond wat er aan de orde gesteld wordt of niet.

  Wat wel jammer is, is dat niet alle reacties voor een ieder toegankelijk blijken te zijn, doordat sommigen kennelijk moeite hebben met enkele ‘schrijfregels’ namelijk:
  1. Wat bedoel je of wil je precies zeggen als reactie.

  2. Hoe zet je dat zodanig neer, opdat ook een ieder begrijpt wat je wil zeggen en dat je reactie voor een ieder toegankelijk is.

  3. Waar begin je met een hoofdletter of kleinletter, waar plaats je een komma en waar is het nodig een ‘regeloverslag’ te maken, opdat je verhaal of reactie overzichtelijk en duidelijk leesbaar is voor de ander.

  Waarom dit:

  OMDAT HET GEEN ZIN HEEFT OM EEN REACTIE TE PLAATSEN, DIE NIEMAND BEGRIJPT EN DUS OOK NIEMAND (VERDER) LEEST, OMDAT JE VANWEGE DE INHOUD VAN JE VERHAAL EN JE LAY-OUT, EEN VERKEERDE INDRUK AFGEEFT OMTRENT WIE JE BENT. WANT JE REACTIE BEN JIJ ZELF.

  JE MANIER VAN REAGEREN, DE INHOUD, DE LAY-OUT ENZ. ENZ. ZEGT VEEL OVER WIE JE BENT.

  Ik bedoel, bij het schrijven van een gedicht of een verhaal bijvoorbeeld, denk je toch ook goed na wat je wilt dat de lezer moet weten. Je wilt toch gehoord worden?

  Nou, indien je vindt dat je ‘iemand’ bent, en het recht heb gehoord te worden omdat je vindt dat ook jou stem telt, dan is het jou verantwoordelijkheid om daar zorg voor te dragen door je wijze van COMMUNICATIE.

  Het is aan jou gelegen, om eerst goed te Luisteren wat een ander te zeggen heeft en eerst goed na te denken hoe je wilt reageren.

  En begin pas dan rustig en kalm, woord voor woord, duidelijk en helder, neer te pennen hoe je of op de andere wilt reageren.

  Tenslotte, voor dat je jou reactie verstuur:

  Lees je verhaal weer even na, kijk naar de lay-out of je verhaal overzichtelijk staat of voor de lezer goed os om te kunnen begrijpen en vraag vooral jezelf af of het niet alleen voor jou helder is te begrijpen, maar vooral ook voor de lezer, want ‘jij bent niet de ander’.

  Anders ‘lul je maar in de ruimte’ en niemand die je verhaal begrijpt, niemand die het leest, niemand die het serieus neemt en bovenal zonde van je tijd.

  Help mee om de discussie prettig en zoveel mogelijk overzichtelijk voor een ieder te te maken en te houden, anders haken mensen af met als rede: ‘daar wil ik mij beslist niet mee associëren en dat zou jammer zijn.

  JE BENT IEMAND DIE EEN STEM HEEFT. ZORG ER DAN OOK VOOR DAT HET UNIVERSUM DIE STEM HOORT, WANT OOK JOU STEM KAN HET VERSCHIL UITMAKEN. ONDERSCHAT JEZELF NIET.

  JE BENT IEMAND, JE BENT HIER.

  Ps. Wees niet bang om te leren, want doen wij allen dagelijks ook.

  Denki.


  Maak melding

 21. Een goed verstasnder heeft maar weinig woorden nodig.

  Bedankt o.a. Heer Winston Hermelijn, heer/mevr. Neus en de vele anderen die weten waar ze het over hebben en niet zoals een Buitenman die denkt dat hij zijn rutu kent, maar raak schrijft en zaken door elkaar haalt en net als hem de vele anderen die het hebben over een bouta dit, bouta dat.

  op jullie manier kunnen wij een waarachtige discussie met redelijke voor- en contra argumenten voeren.

  nogmaals van harte bedankt


  Maak melding

 22. @Aboi
  De OAS is geen arbitrage commissie maar een internationaal waarnemer. Als je dat verschil nog niets eens weet. (of moet ik zeggen “wil weten”)

  Neus.
  Yu forceer: niemand of geen enkele organisatie mag of kan tijdens een rechtsproces de boel als waarnemer vertroebelen of komen versterken.(din musu wagty din beurt)
  Niet eens achter de deur !


  Maak melding

 23. Neus, ik ben dom weet je wel? Hebben ze in die gebieden ook zo iets als de OAS? Waren het niet de Amerikanen, die hebben bepaald dat Sadam moest vallen?

  Is de OAS ook van toepassing op de VSA?

  Alinea 1 en twee spreken elkaar tegen!


  Maak melding

 24. wanneer ik op dit forum beland zoek ik alleen de reactie van E.Buitenman op omdat die altijd de spijker op zijn kop slaat.Vele andere reactie zoals bv.no 28 zijn te vergelijken met de landgenoten zoals destijds de apartheid in zuid-afrika, die met het systeem heulde en informatie aan de blanke doorspeelde.Dit soort figuren en vele met hen, zijn ook te vinden op dit forum.Lees maar de reactie door en men begrijpt wat ik bedoel.De enige scherpe is dus E.Buitenman.Proficiat heer Buitenman en blijf door commentaar geven.Lezers volg mijn advies en volg zeer scherp dhr.E.Buitenman

  een allerte en scherpe lezer.


  Maak melding

 25. noltie , ik ben het volkomen eens met jouw reactie , wat betreft dhr buitenman , die man zijn reactie,s zijn duidelijk , zonder iemand neer te halen , of zwart te maken , als je niet tussen de regels door leest , weet je donders goed wat hij bedoelt , altijd positief , je steek er tenminste nog wat op , maar net zoals jij het hebt aangegeven , zijn er te veel mensen op deze site die hun ongenoegen en haat , komen spugen , soms kan je er geen touw aan vast knopen ,waar hun reactie over gaat , een en al haat , dat is het enige wat je eruit kan halen , triest om te lezen hoe mensen onder hun haat gebukt gaan , maar die mensen beschouwen hier als een soort uit laatklep , vandaar dat ik de laatste tijd , niet zo vaak meer met mijn reactie kom , want ik werk al 8 uren met dit soort patienten , dus in mijn vrije tijd maak ik de keuze omdat niet te doen, maar op jouw reactie moest ik even reageren , succes aan een ieder die ,positief hier bezig is , ik wil wel een ieder mee gegeven laat ons lekker wachten hoe het proces verloopt , time will tell


  Maak melding

 26. Geachte ‘Waarachtige Surinamer’ (reactie no. 28),

  Wanneer wij het hebben over Desire Delano Bouterse of Anton de Kom of Clements Biswamitre of Ruben Lew-Yen-Tai, Badrisein Sital, noem maar op, dan hebben wij het niet over de normale personen zoals u en ik, maar over HISTORISCHE PERSOONLIJKHEDEN als belangrijk onderdeel van het DEKOLONISATIEPROCES. Historische persoonlijkheden, die in de loop van de geschiedenis van Surinaamse, een HISTORISCHE BIJDRAGE geleverd hebben aan de opbouw van Suriname op weg naar volledige zelfstandigheid en waarachtige onafhankelijkheid van de Surinaamse natie.

  Wij hebben het dus niet over ‘de persoon’ van Desire Delano Bouterse, zoals dat door jullie, sommigen nazaten van slaven, bekeken wordt vanuit jullie kijk op de geschiedenis van Suriname, welke volgens sommigen onder jullie begint bij ‘8 december 1982’ en wat nog meer”. Wij laten ons geen ‘valse historie’ meer de strot induwen, zoals dat jaren reeds het geval was geweest met onze Surinaamse geschiedenis; “Jullie zogenaamde vrijheidsstrijder Boni pleegde rooftochten vanuit het binnenland van Suriname, en dus was het een ‘bandiet’. Zijn hoofd werd afgehakt. Kodyo, Mentor en Percent waren brandstichters en dus was het terecht dat zij aan de ‘Heilige-weg’ in het centrum van Paramaribo levend verbrand werden”. En plotseling was het stil in de boot, toen een Marron moeder haar pas geboren kind dood weer in de armen mocht nemen. Het water sijpelde nog druppelsgewijs het mondje uit. Slavenhoudster Susana Duplessie had het schreiend kind de mond weten te snoeren, terwijl de moeder slechts machteloos kon toekijken. Het kindje was ‘stout’ geweest.

  Zogenaamde ‘Geschiedenis van Suriname’, geschreven door ‘nazaten van slavenhouders’, welke sommige ‘nazaten van slaven’ nog gaarne de strot laten induwen als makke schapen, die zich gewillig naar de slachtbank laten leiden onder invloed van ‘integratie’. Dus m.b.t. de Leider van de grootste politieke organisatie van Suriname, hebben wij het over de ‘Historische Desire Delano Bouterse’, bekeken vanuit de totale Geschiedenis van Suriname vanaf:

  ‘PRIARY TOT EN MET ANTON DE KOM, naar het gelijknamige boek van de Surinaamse schrijver SANDEW HIRA (ISBN 9063230400).

  ‘Waarachtige Surinamer’, wij laten ons geen knollen voor citroenen meer verkopen. En daar zal je wanneer je het met ons over de geschiedenis van Suriname hebt, mee moeten leren leven. Omdat wij er niet aan zullen meewerken, dat er delen uit de Surinaamse geschiedenis door ‘nazaten van slavenhouders’ en hun organisaties gelicht worden, om deze vervolgens aan ‘nazaten van slaven’ ter beoordeling voor te leggen, als te zijn ‘goed of slecht’. Wij, sommigen ‘nazaten van slaven’, weigeren ons door ‘nazaten van slavenhouders’ te laten manipuleren via HUN internationale organisaties zoals de OAS en ‘hun lange armen’ in eigen land, zoals de Rechterlijke Macht van Suriname momenteel het geval is. Zogenaamde Internationale Organisatie, die in het leven geroepen zijn om slechts het Westerse belang te dienen, zoals dat altijd al geweest is. En als die nou OAS heten, IMF of VN, allen een pot nat. Deze organisaties zijn door de zelfde ‘nazaten van slavenhouders’ in het leven geroepen om lieden als jullie voor hun karretje te spannen, slechts om het Westerse belang nog meer vorm te geven ten koste van arme landen en vaak genoeg voormalige koloniën. En dit alles valt onder de noemers ‘UITBUITING DOOR CONTROLE’.

  Toch “leuk en veilig” om een eigen organisatie in het leven te roepen die jij zelf bemant, financiert en controleert. Buitendien, een die je zelfs kan inzetten daar waar ‘het belang’ door vrijheidsstrijders in gevaar dreigt te geraken.

  Wat is dat wat men ‘Globalisering’ noemt. Wie is er mee gekomen, welke landen hebben de meeste baat bij. Niet de zogenaamde ‘Derde Wereldlanden’ met hun fragiele economieën. Hoezo “vrijhandel”, terwijl deze zelfde “uitvinders” hun eigen producten door hun overheden GESUBSIDIEERD weten te krijgen en op elke denkbare markt laten droppen, ongeacht of die landen het nou ‘oneerlijke handel’ vinden of niet. En probeer het om hen dat maar te beletten.
  Neem ook de inval in IRAK in ogenschouw, waarbij enkele grootmachten gewoon de Verenigde Naties geparkeerd hebben, inclusief Kofi Annan, om vervolgens hun oorlog tegen Irak te beginnen en nota bene met leugens omtrent kernwapens, terwijl het allemaal om olie draaide, bestemt voor de Westerse- en voornamelijk Amerikaanse economie.

  Hoezo Bouta dit en Bouta dat. Maak je zin af opdat een ieder kan begrijpen waar je naar toe wilt. Het Koninkrijk der Nederlanden heeft de militairen in 1980 zowel militair als financieel gesteund, om de macht in de DEMOCRATISCHE Republiek Suriname over te nemen. En wil nu d.m.v. haar politieke invloed bij de OAS gaan bepalen, wat met onze nationale helden moet gebeuren, vanwege een situatie in 1982 waarbij de Surinaamse Natie bespaard is gebleven van vele duizenden doden. Suriname is ook geen Bosnië.

  De Onafhankelijke Republiek Suriname hoort het zelf te bepalen, en niet van druk uit Nederland, Washington of enige OAS organisatie, hoe zij haar BINNENLANDSE PROBLEMEN oplost. Het buitenland heeft er geen ene moer mee te maken. Je bent onafhankelijk of je bent het niet. En het is deze neokoloniale houding geweest welke geleid heeft, dat zaken in Suriname misliepen in de periode 1982. Teveel bevoogding van buiten af, teveel inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een onafhankelijk land.

  Sommige landverraders zijn in hun houding momenteel zo diep gezonken zoals tijdens de slavernij, waarbij de ‘huisslaaf’ zich een ging gevoelen met zijn meester. Dat merk je ook in Amsterdam-Zuidoost. En wanneer ze d.m.v. een ‘Rekenkamerrapport’ op de vingers getikt worden, dan reageren ze zo getraumatiseerd en boos op hun meester, die zij nog gisteren trouw hadden gezworen, d.m.v. de onverbiddelijke plaatsing van hun ‘nazi-standbeeld’ op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost.

  En zo zouden wij uren kunnen doorgaan om je uit te leggen omtrent ‘waarachtigheid’, maar bovenal waarom wij de OAS niet lusten.

  ‘Obiya a no fu yu, no spiti na ini’.


  Maak melding

 27. Heeft dhr./Mw. Buitenman nog een baan?!
  Of gebeurt dit in de baas zijn tijd.

  En nu voor de duidelijkheid “de baas”
  ook wel luisterend naar “bevel”,
  “de man van het wisselgeld”, “president voor het leven”, “zolang ik leef geen democratie”,
  “opdracht van bevel, de branden niet blussen”.

  Deze voor dhr./Mw. Buitenman, nu u toch bezig bent.

  Het is niet ten allen tijde, MAAR te allen tijde.


  Maak melding

 28. “Het buitenland heeft er geen ene moer mee te maken. Je bent onafhankelijk of je bent het niet”, schrijft meneer Buitenman. Heeft meneer Buitenman er wel eens van gehoord dat mensenrechten universeel zijn? In zijn grote ijver om de verdachten van de decembermoorden te verdedigen, is meneer Buitenman dat gemakshalve maar even vergeten en reageert hij net zo provinciaals en bekrompen als vele van onze ministers en parlementariers dat doen. Ja meneer Buitenman, Suriname is nog steeds een eiland waar geen mensenrechten gelden en waar de leiding van het land naar believen tegenstanders mag afslachten (decembermoorden 1982 en Mooi Wana 1986).
  Historisch besef is sowieso niet zijn sterkste kant wanneer meneer Buitenman een van Suriname’s grootste zonen, Anton de Kom, op één lijn stelt met Desi Bouterse die zich binnenkort mag verdedigen voor het bloedbad waarvan de justitie hem verdenkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.