KLM digitaliseert dienstverlening in Suriname

20

PARAMARIBO, 3 aug – In de slag om de gunsten van de Surinaamse reiziger heeft de KLM nu een streepje voor. Een heus cybercafé moet het voor cliënten makkelijker maken hun reis te plannen, te boeken, te betalen en zelfs in te checken. De service is kosteloos. Concurrent SLM blijft intussen niet stilzitten.

In samenwerking met DSB Bank wordt de mogelijkheid geboden een speciale lening op te nemen. Er kan dan eerst worden gereisd en later worden afbetaald. De SLM zal op- de Mid-Atlantische route ook extra vluchten organiseren in de vakantieperiode, die loopt tot 1 oktober. Plannen van de KLM om een alternatieve regeling te introduceren bij de verkoop van vliegtickets zijn op verzet gestuit in het parlement.

Volgens onder andere coalitieleider Otmar Rodgers zou de regeling het einde kunnen betekenen van de SLM. Of dat ook als bedoeling wordt gezien, is in het midden gelaten. De KLM wil dat reisagenten voortaan zelf een commissieregeling treffen per cliënt. Nu is die nog automatisch een bepaald percentage van de ticketprijs. Ook reisagenten zijn minder gelukkig met de plannen.


20 REACTIES

 1. Goede zaak KLM!!
  Het was tijd dat we afkwamen van die koeparies!!
  Overal ter wereld worden al jaren boekingen gedaan op het internet.
  Ik dacht dat de route nu vrije concurrentie toestaat. Maar natuurlijk het fosiel Rogers begrijpt dat concept niet.
  Heeft de SLM ook niet het zelfde plan om speciale regelingen te treffen voor “fly now pay later”?
  Het is misschien tijd dat de hele SLM wordt opgedoekt samen met Rogers.


  Maak melding

 2. waar om moet de slm opgedoekt worden de belijds voerders moeten weg niet de slm die moet blijfen bestaan want wat de klm kan moet de slm ook kunnen laten we trots blijven op de slm


  Maak melding

 3. surinamers

  alles wat suriname doet is fout en nederland (klm) iets doet is het goed. en ze krijgen complimenten ook. wil je ruzie met een surinamer, zeg iets over nederland. maar hun eigen land of mensen nee, willen ze liefst door de grond drukken


  Maak melding

 4. Misschien kan rewi gebruik van maken om nog zichzelf en anderen naar nederland te brengen

  ik ben geen racist durf mij niet te eisen dat ik mijn verontschuldiging moet aanbieden

  akuba.


  Maak melding

 5. Brada nanga sisa,

  Het ligt niet aan de KLM en of SLM.Allemaal een pot nat.

  Ze hadden ook een keer ,dat tickets goed koper zou worden.Is toch niet waar.


  Maak melding

 6. Nr. 1. dit is een teken van mensen die niet graag zien dat hun eigen land vooruit komt. Ik ben het met nr. 3. eens.
  Als alle “Surinamers” eens goed om zich heen zouden gaan kijken wat op de wereld gebeurd, en hoe rijke landen omgaan met andere landen, heb je bijna geen respect meer voor hen.
  KLM maakt geen winst meer in Europa, dus de Zuid-Amerikanen gooien toch maar met geld, dus kopen wij ze maar om.

  Dus bij deze nr. 2 je hebt groot gelijk. Ik ben ook een totse Sur. en zal dat ook blijven.

  Janny


  Maak melding

 7. U.K. Regulator Says British Airways Fine a Warning to Business
  Aug. 1 (Bloomberg) — Sean Williams, executive director of the U.K. Office of Fair Trading, talks with Bloomberg’s Sara Walker from London about the imposition of a record penalty of 121.5 million pounds ($247 million) on British Airways Plc for colluding with Virgin Atlantic Airways on the level of fuel surcharges. British Airways employees on at least six occasions discussed the amount of fuel surcharges on long-haul passenger flights with Virgin. The OFT started a probe after Virgin Atlantic employees came forward with information about the price fixing. (This is an excerpt. Source: Bloomberg)

  Voor degenen die dit begrijpen natuurlijk: Hopelijk kunnen in de EU waar de KLM & SLM opereren er ook behoorlijke boetes op beide maatschappijen worden gelegd als mocht blijken dat zij het zelfde doen.


  Maak melding

 8. Kijk,de KLM heeft een paar zeer belangrijke troeven in handen.Ten eerste hebben ze moderne geavanceerde Boeing’s in hun vloot die ze als ze dat zouden willen,anytime en anywhere kunnen inzetten.Ten tweede hebben ze de SLM zodanig in een wurg greep door namelijk het onderhoud op kontrakt basis voor de SLM uit te voeren.Ten derde is de KLM ten alle tijde een maatschappij die,wanneer er een totale opensky situatie zou uitbreken,een bedrijf die de langste adem zal hebben en totalitair financieel NIETS zal voelen door te gaan stunten met tarieven in geval van echte concurrentie.

  Wanneer de SLM met man en muis vergaat,dan zal dat zijn omdat zij dan nooit hebben begrepen hoe de Nederlandse handelswijze in denken en doen in elkaar steekt.Ik heb het steeds weer gezegt,wanneer je in zee gaat met NL bedrijven zonder te beseffen met WIE je eigenlijk zaken doet,dan teken je onherroepelijk je doodvonnis!Waarom?Omdat Nederland nu eenmaal aan haar EIGEN economische belangen denkt en dat desnoods over de ruggen van anderen doet.Het kan hun daarbij niet schelen wie je bent en waar je vandaan komt!

  De SLM,

  -De SLM was NIET verplicht om het onderhoud van hun toestel door de KLM te laten verrichten,de SLM heeft dat echter WEL gedaan zodat de KLM hen nu wel zeer makkelijk de nek om kan draaien.

  -De SLM werd benaderd door andere buitenlandse maatschappijen die zeker wel brood zagen in die route samen met de SLM en zonodig een backup systeem plan hadden bedacht om de KLM flink te beconcurreren.De SLM heeft deze maatschappijen echter gewoonweg AFGEWEZEN!

  -De SLM heeft haar eigen bevolking voor zowel in Suriname als wel in Nederland nooit serieus genomen,hebben nooit adviezen opgevolgd van Surinaamse economen,studenten enz. wat tot gevolg zou kunnen hebben dat de SLM een ijzersterke positie in de markt had kunnen hebben ten t.o.z. van de KLM.

  En zo kan ik nog een hoop andere zaken opsommen,dus kijken jullie niet verwonderlijk bij het vergaan van de Surinam-Airways,want wat men zaait,zal men ook oogsten!


  Maak melding

 9. Ik wou dat mensen is wilde ophouden als een blanke wat zegt is hij gelijk een racist als een blanke wat zegt over de S.L.M. moet hij zijn sm..l houden hoezo vrije mening de concurentie zoals belooft is er niet en zal er nooit komen ook en als de slm zo goed is waarom verlagen zij de prijzen niet laat iemand de eerste zijn als de klm wat doet beginnen ze gelijk te piepen klm,slm en martinair is eengrote maffia die de suri,s zwaar in de maling neemt grtjes de vliegende bakra


  Maak melding

 10. Ik word gewoon dood ziek van die k* gedoe van klm en slm.Ik zeg zoek gewoon een andere land joh.Er is toch niets in suriname zo bijzonder.De k* regering doet er helemaal niets aan om die prijzen laag te houden.Wij Surinamers zeuren teveel en maar doen evengoed mee met alles.De moslims hebben eenheid maar de surinamers niet ,die hebben grote praatjes alleen.Hebben we de lef om 1 maand helemaal niet met de klm en slm te reizen naar suriname moet je zien hoe snel er dan verandering in komt.We laten ons uit buiten.Ik trek mij niets meer aan van die k* gedoe over Suriname ,wat is het land nog waard allemaal criminelen en oplichters de grootse de overheid.Wat heb je nog in die land te zoeken joh.Steun dat geld liever voor je fam 1 maand maar niet vliegen hebben we lef nee he,allemaal grote praatjes hier.


  Maak melding

 11. SLM heeft in het verleden graag meegedaan(corruptie) om de Suri’s gezamelijk met de KLM uittebuiten.
  Ik denk dat de KLM daardoor slimmer geworden is en de SLM dommer is geworden.

  SLM wordt eerlijk en tevens de kop gebruiken dan zal jij zeker ook wijze oplossingen vinden hoor.(klootzaa !!!-ker’s SLM)


  Maak melding

 12. Hallo k heb weinig notie van vliegmaatschappijen.Wat betekent slm ook al weer? S.L.M.= SOMO luchtvaart..mij hahahaha.Beste mensen laat dit soort geschil aan de deskundigen over(zakenmensen/economen/managers etc.)Het bespaart je bloed druk.


  Maak melding

 13. Mensen ligt het niet aan ons eigen ,wij klachen alleen maar.laten we met z’n allen een keer niet gaan reizen.Dan let je op wat er dan gaat gebeuren.Maar helaas dat gaan wij niet doen,want wij surinamers hebben gewoon een grote mond.Klachen dat het duur is maar toch we go.


  Maak melding

 14. Het enige dat de verstandige consument interesseert is een zo goed mogelijk product voor de laagste prijs. En of dat nu wordt geleverd door de KLM, de SLM of door Sinterklaas, het zal hem of haar worst wezen. Verstandige consumenten denken met hun hersens, niet met hun emoties.


  Maak melding

 15. Al die lui die hier zitten en het zogenaamd beter weten, het is te maar te hopen dat jullie je eigen doen en laten ook net zo in orde hebben als jullie dat graag zouden hebben gezien. Vaak gat achter een heleboel geziek een grote leegte en nietszeggengdheid schuil. Als ik naar het taalgebruik kijk dan denk ik dat het niet bepaald de allerslimsten, de uitzonderingen daargelaten, die vaak reageren. Het is inderdaad zo dat het anders had gekund en ook nog zou moeten kunnen. Als de buitenstaander geen flauw benul heeft over de voorwaarden voor een goede uitgangspositie bij onderhandelingen over wat danook, dan houdt het gauw op. Kijk maar eens naar bedrijven die bulken van het geld en dan praten wij over miljarden €. Zelfs die kunnen vaak genoeg niet voor elkaar krijgen wat ze willen Als je backing zwak is is je startpositie altijd minder. Denk daar maar eens aan voor dat U wat gaat roepen. Het is altijd makkelijker op afstand te staan en te roepen. Ik ben er zeker van dat velen van U niet eens wten waar het eigenlijk over gaat. U heeft het over datgene wat zichtbaar is, maar ook dat is het gevolg ergens van en daar heeft U geen enkel inzicht in. U bent gewoon bevooroordeeld. Niks nieuws, maar U behoort tot een hele grote groep van stuurlui die het allemaal beter weten voor anderen en voor zichzelf is het pappen en nathouden. Sterker nog al die stuurlui staan ergens aan wal en durven voor de rest niks. Zo zou ik het ook kunnen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Kom zelf eens met iets constructiefs zou ik zeggen.


  Maak melding

 16. ik begrijp een ding niet, alleen klagen klagen, maar toch zijn die vluchten in hoge seizoen vol vol vol geboekt!!!!!!!!!!
  hoe kan de prijzen omlaag dan!!!!!!!!!
  gebruik je kop mensen, mag de prijzen wat omhoog gaan zelfs!!!!!!!!!!

  prijsvechter.


  Maak melding

 17. Ik vlieg NOOIT met SLM. Ze hebben altijd vertraging, service is meestal slecht en soms vervalt een vlucht en moet je de volgende dag weer komen. Een neef van me had dat laatst nog meegemaakt. In dat geval geeft de SLM je niet eens een schadevergoeding, terwijl de KLM dat wel doet. Bovendien vertrouw ik de toestellen van SLM absoluut niet, straks chrast er nog eentje naar beneden. Nee hoor geef me KLM die is veel betrouwbaarder, service is vele male beter, en het eten valt nu mee, ze serveren nu gelukkig surinamms eten op hun vluchten naar Par’bo. Bij de SLM is er bijna idere keer wat mis terwijl het bij de KLM zelden voorkomt.
  Trouwens men weet dat bijna iedereen die bij SLM werkt, geregeld is. Het zijn bijna allemaal SPA mensen daar. Hoeveel toestellen heeft de SLM in dienst? Hoveel mensen zijn werkzaam voor de SLM? Als die statistieken ooit naar buiten komen zal iedereen zien hoe disproportioneel die verhouding is.


  Maak melding

 18. De SLM heeft een eigen toestel, waarmee ze op de atlantische route vliegt. Dat toestel hadden ze een tijdje geleden gekocht. Dus nr 19 donderstraal jij jezelf maar weg als je niets weet. Doeiii


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.