Aflossingsregeling Suriname-Nederland strategie

2

PARAMARIBO, 3 aug – De afspraak over vervroegde afbetaling van de lening bij de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden, NIO, is een kwestie van strategie. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. Het parlement heeft het dus aan het verkeerde eind.

De kritiek over het niet raadplegen van het parlement vooraf, is onterecht. Met president Venetiaan is afstemming gepleegd over de strategie bij het laatste beleidsoverleg met Nederland. Dat moet voldoende zijn. Het gaat om een nationale strategie. “We zitten nog steeds vastgebonden aan een ontwikkelingsrelatie die in eerste instantie bedoeld was voor vijftien jaar”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

Als gekozen wordt voor de huidige aanpak en het tempo kan het zelfs nog veel langer gaan duren. Dat is niet gewenst en zeker niet in het voordeel van Suriname’s ontwikkeling. Door geld uit de ontwikkelingssamenwerking te besteden aan een vroege aflossing, komt de regering goedkoper uit. Het parlement wilde eerst geraadpleegd worden voordat met Den Haag werd onderhandeld.


2 REACTIES

 1. Waarom aflossen? het wordt toch altijd gepromoted door Nederland dat het een gift is. ALs of suriname alles gratis krijgt>>>

  Laat regering venetiaan duidelijk zijn dat nothing is for free! alles wordt geleend voor gunstige economische belangen die de bende van balkenende nodig heeft om hun eigen land te verfraaien.


  Maak melding

 2. Strategisch dus slimmer !!!! mi boi mikie wie tikie ai luku.
  Kandi Tamara soso Bha-Bha-rie.

  Maar volgens mi na wan njang din wannie dukru
  jara..niks anders ik ken deze gasten te goed.
  Partij kas is leeeeeeg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.