zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOAS verzamelt data over Decemberproces Suriname

OAS verzamelt data over Decemberproces Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – De Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, wil de meningen peilen over het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt ambassadeur Albert Ramdin, assistent Secretaris Generaal van de OAS. Een team van deskundigen is intussen afgevaardigd voor het grote werk.

Het uit vijf personen bestaande team zal gesprekken voeren met vertegenwoordigers van functionele groepen en organisaties, de vakbeweging, het bedrijfsleven en mensenrechtenorganisaties. Ook zijn er ontmoetingen gepland met president Ronald Venetiaan en andere leden van het kabinet. Volgens Ramdin maakt de exercitie deel uit van voorbereidingen voor de waarnemersmissie.

Die komt op verzoek van de regering het strafproces bijwonen. Ramdin zei eerder dat de OAS zich niet inlaat met de inhoud. Processen over mensenrechtenschendingen in de Amerika’s zijn vaker bijgewoond. De NDP van voormalig legerleider Desi Bouterse ziet de missie als een bevestiging van de eigen stelling dat het strafproces politiek getint is. Volgens Ramdin gaat het er juist om een eerlijk proces te helpen garanderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Aan de OAS, is er al gesproken met de ex militairen die nu in Nederland woonachtig zijn en doen alsof hun neus bloed.
  Oorzaak en gevolg onderzoeken is degelijk onderzoek, wordt het geen tijd de andere namen te noemen?!


  Maak melding
 2. Aan de OAS, zijn er al gesprekken geweest met de nabestaanden van de overleden militairen?
  Ook die verdienen het recht te weten hoe hun broer, kind of echtgenoot is komen te overlijden.
  Is Kolonel Valk al gehoord in deze kwestie van.Dijk, Staphorst, van Tussenbroek e.a.


  Maak melding
 3. Vene maak je borst maar nat ,je hebt twee regeringsperiode de dans ontsprongen maar nu ga jezelf die galg rond je nek doen .En dat geeft je intelligentie weer .Wij wisten al lang hoe slim je was door die pot te plunderen en het land te verkopen,maar je kan echt niet helpen het heeft met je lippen te maken.
  Jammer dat je oude dag zo wil !!!!!

  SUCCES


  Maak melding
 4. vraag het aan bouterse en brunwijk wat er met die militairen is gebeurt niet aan de oas , soms snap ik sommige mensen niet of ze begrijpen een hoop niet er dan roepen ze maar wat , ga eerst kijken waar de oas voor staat voordat je kom met met vragen die nergens op slaan , en over volks held gesproken een volksheld breng zijn land niet naar de afgrond een volksheld respekteert alle regels die de democratie heeft ingesteld een volks held vormoord zijn eigen landgenoten niet en een volksheld zit niet in drugs zaken nog meer ???


  Maak melding
 5. O.A.S.: Organisatie voor Amerikaanse Staten.
  De O.A.S. is beperkt tot het Amerikaans continent ( Zuid, Midden en Noord ).
  Het Midden-Oosten, Afghanistan, Irak en Joegoslavie behoren niet tot het Amerikaans continent. De O.A.S. heeft dus in die landen NIETS te zoeken.


  Maak melding
 6. Is het al mogelijk om in Suriname op te treden tegen Amerikaanse militairen die hier over de schreef gaan?

  Probeer het maar eens. Waar praten wij dan over?


  Maak melding
 7. Het strafproces mag politiek getint zijn omdat de moorden politieke moorden zijn, dus laat de NDP van desi nouterse niet zeuren. Wie gemoord heeft moet boeten.


  Maak melding
 8. Nr@ 7 stel dezelfde vraag aan Ronald el bobbo Jules romeo hoost, die ene is reeds gecrepeerd die in het korjaaltje zat en die jongen zou leren, over de aanval met betrekking
  Atjonie wie heeft wapens vervoert de O.A.S
  moet hun niet overslaan toertja,zeze die vragen gelden ook voor jou als iemand een held is kan God het alleen ontnemen geen mens als jullie politieke moord geen nood wie grijpt het snelst ik hoop dat je mij begrepen hebt heb hart voor je Land en niet je Land nog meerin verdoemenis brengen.God weet wat voor grote zonders jullie zijn.

  akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES