donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBrand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel (foto's)

Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel (foto’s)

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 aug – Een felle brand heeft een winkelpand aan de Jodenbreestraat, in hartje Paramaribo, in de as gelegd. De oorzaak is nog niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De materiële schade is aanzienlijk. Het bluswerk is vooral verzwaard door hevige wind en regen en is beperkt tot het nathouden van aangrenzende panden.

Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel
Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel
Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel
Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel
Brand in Surinaamse hoofdstad verwoest winkel

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

22 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Dit fenomeen is niet onbekend in Europese gemeenschappen, en in Suriname is dit publieksgeheim, dat de branden opzettelijk aangestoken worden.

  Ook op Canarische eilanden wordt deze methode momenteel regelmatig toegepast, dat politici en criminele organisaties, panden in het centrum van de stad, in brand ‘laten steken’, op zoek naar de beste locaties midden in de hoofdstad Paramaribo.

  De laatste jaren is gebleken dat vele panden in Paramaribo door brand in de as werden gelegd en over de oorzaak hoor je verder niets meer.

  De locaties die dan in de as gelegd wordt, blijft midden in de stad een tijd zo staan, totdat een deal gesloten is, wie dat gaat opkopen. En dan even wachten, dan nog enkele jaren wachten, en wie de uiteindelijke koper geworden is, blijft geheim. En na enkele jaren is er geen die zich die brand nog kan herinneren.

  Maffia-achtige praktijken waarbij kapitaal krachten in de samenleving gebuik maken van het feit dat de Surinaamse politie niet over de ervaring beschikt om dit soort fraude te kunnen onderzoeken, laat staan te bewijzen.

  En deze jacht naar locaties in de bebouwde kom van Paramaribo vooral, d.m.v. ‘zogenaamde branden’, blijft jaar in jaar uit maar door gaan, ongeacht of er nou burgers dakloos worden of als er zelfs doden te betreuren vallen.

  Aan de vooravond van de Onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975, waren er ook van die ‘merkwaardige brandstichtingen’. De daders werden toen wel door de politie achterhaald, maar de kwestie werd toen door bemiddeling van de toenmalige Premier Henk Arron (NPS), met de mantel der liefde bedekt.
  De VHP was toen tegen die onafhankelijkheid.

  En zolang je dit soort praktijken zo maar door laat gaan, zullen kapitaal krachten hun minachting voor dit land blijven behouden en door blijven gaan met hun criminele activiteiten.

  Het zelfde geld voor de gezondheidszorg in Suriname, waarbij kapitaal krachtige handelaren, het durven om producten uit Europa aan de samenleving te slijten, waarvan de vervaldatum reeds maanden verstreken is.

  Eerder kwam het zover dat de Dienst Inspectie die door de Surinaamse overheid in het leven geroepen werd ter controle van deze producten van winkeliers en handelaren, door politiek druk en bedreigingen aan het adres van controleurs, moest worden opgeheven. Sindsdien blijken handelaren vrijspel te hebben en wordt de samenleving systematisch verziekt.

  Handelaren durven het om bijvoorbeeld blikjes sardien, pinda, doperwten, bruinbroden en ZELFS BABYVOEDING, waarvan de gebruiksdatum reeds verstreken zijn en die zelfs aan het roesten zijn, toch voor verkoop aan de consument te bieden. En het Bureau Openbare Gezondheidszorg zegt er alles aan te toen om deze praktijken te voorkomen en toch kan niemand zich ooit herinneren omtrent overheidsmaatregelen van de zijde van de regering om deze zaken te beteugelen ter bescherming van de burger.

  En de ‘formele president van het land’ zelf? Die schijnt er kennelijk niet zoveel last van te hebben of moeten wij de vraag stellen hoe formeel deze president momenteel wel is.

  Dus,

  brand maar.


  Maak melding
 2. Buitenman,
  (volgens mij rechtstreeks vanuit de
  bakba wenkri)

  Die gene die ooit (P)resident voor het leven wilde zijn, heeft opdracht gegeven om brand
  te stichten in Suriname.
  Deze President heeft en zal zulk een opdracht
  nooit geven! Capice!


  Maak melding
 3. Is deze bewering niet prematuur en kort door de bocht? In Suriname hebben we geen ervaring met mafioso praktijken en laten deze insinuatie voor wat het waard is.


  Maak melding
 4. Adop

  Boutje heeft hier niets mee te maken !!!

  Wat voor onzin is het allemaal om alles aan Boutje toe te kennen.

  Het lijkt wel of die man een soort God is .


  Maak melding
 5. Even voor de duidelijkheid :Hoe denk je dat deze president aan een nieuw huis gekomen is???????????????????
  Dus naar mijn mening is hij een EXPERT op het gebied van brand stichten en laten stichten.


  Maak melding
 6. Whome denk a\d jaren 70 wie weet heb jij ze de opdracht gegeven omdat dit uit te voeren,degene die je verdenkt voert zulke praktijken niet uit in jou bende zijn ze in staat dit uit te voeren,en later de durf hebben een oogje te nemen.TIME WILL TELL


  Maak melding
 7. ik denk het belangrijkte in dit geval is dat mijn stad er nu niet meer zo mooi uit ziet. denken julie daar wel aan? blakamang mentalteit: elkaar beschuldigen i.p.v een oplossing zoeken.


  Maak melding
 8. Wel wel wel, de resultaten v.h. onderzoek v.d. brandweer zijn nog helemaal niet buiten, men heeft nog geen enkel idee hoe de brand is ontstaan of men zit al hier op deze site te beweren dat er opzet in het spel is.
  Wat is men ‘alwetend’ zeg.
  Is het soms teveel moeite om op de onderzoeksresultaten te wachten. Of kan men hier gewoon niet wachten om zijn/haar grote mond open te doen om zijn/haar ‘alwetendheid’rond te strooien.


  Maak melding
 9. Adop

  Oke ik snap je ; de omgekeerde weg bewandelen , om de tongen los te maken en zo inzage over de waarheid te krijgen .

  Dat kan ook natuurlijk , de branden van 1973 / 1974 / 1975 zijn ook aan gestoken door Bevel %$@%$%$^.


  Maak melding
 10. nr3# W.Whome

  W. Whome er zit iets behoorlijk fout in je.

  Feiten branden zijn bewezen….(daders werden ook opgepakt, opslag plek brandbare vloeistoffen bewezen, zijn in VHP gebouw door de politie inbeslag genomen.

  Hindorie moest redden(werd geslachtofferd door Lachmon)

  W.Whome doe iets aan je zelve, jij komt over als een paniek mens, slecht voor je zelve en omgeving.


  Maak melding
 11. Wat is dit voor een mentaliteit???? Beseffen jullie wel dat er mensen woonden in één der panden en dat er nog genoeg andere mensen wonen die ook bijna hun huis en alles kwijt zijn geraakt, en dan komen jullie direct met dit soort bull… Waarschijnlijk is het een kortsluiting geweest en jullie beginnen direct over complotten, is dit nou Suriname?
  Beetje menselijkheid is zeker teveel gevraagd? En inderdaad Sranangmeid, die blackaman mentaliteit hebben we niet nodig. Zorgen datdit nooit maar dan ook nooit meer voorkomt dat is belangrijk oplossingen, geen beschuldigingen!


  Maak melding
 12. Sorry,hoor maar wat zijn Surinamers(uitzonderingen daar gelaten)toch domme mensen,ipv dat ze hun medeleven betuigen,hebben ze een hoop stellingen,die zo uit de lucht gegrepen zijn.
  Grachten panden in Amsterdam verwoest,ik zou zeggen,jullie wonen in Nederland,neem ik aan,houd je aan de berichten hier(Nederland),want jullie kramen een hoop onzin uitzolang jullie maar Suriname kunnen afzeiken grijpen jullie elke nieuwsbericht aan.hahahahhaha zelfs Bouta wordt als dader gezien,mie gado jere,Sranangmang eh kong law keba.
  Sranangmeid heeft volkomen gelijk door te stellen:TYPISCH BLAKAMANG MENTALITEIT.


  Maak melding
 13. Nr. 8/14

  Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet dat de man in kwestie opdracht heeft gegeven voor deze brand.
  Ik refereer naar de opdracht tot brandstichting in 1982.
  Waren jullie al geboren in 1982?!


  Maak melding
 14. waar maakt het echte sme zich zorgen.
  de javaan
  de hindostaan
  de creolen
  de indianen
  de bosland creolen
  hebben niets te vertellen (behalve een paar.
  de chinezen komen nog steeds en alles wordt voor hen gedaan.
  al deze bovengenoemde sme ers doen zelf niets ze laten over zich heen lopen.
  of deze sme ers zijn allang blij dat ze niets hoeven te doen …laat de chinezen het doen…ik snap de sme niet wat ze willen.
  verkoop het land aan de chinezen …
  en daarna ook aan de indiers….,dan zal het land bloeien…zo denk ik….ik woon toch in holland …..kan mij schelen wat de sme zelf doet….
  werken
  eerlijkheid
  stipt
  planning
  de sme weet niet wat dat betekent…
  dus verkoop het land maar aan iemand anders

  dus de chinees en daarna india…
  een goed idee of niet..


  Maak melding
 15. augustus 4th, 2007 at 12:23 pm
  Nr. 8/14

  Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet dat de man in kwestie opdracht heeft gegeven voor deze brand.
  Ik refereer naar de opdracht tot brandstichting in 1982.
  Waren jullie al geboren in 1982?!

  W. Whome

  Jij bent een grappenmaker of er moet een steekje los zijn.

  Als twee vrouwen vechten om wat dan ook dan weet jij direct wie deze vrouwen aan het vechten heeft gebracht.

  Een honden drol op straat jij weet direct wie opdracht gegeven heeft.

  Doe mij een lol gebruik de door de natuur gegeven bovenkamer van je hoor.


  Maak melding
 16. surinamers zijn achterlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Ze hebben altijd een mening klaar die,als het onderzoekafgerond is,helemaal niet klopt.Gaan jullie je zelf omscholen in wetenschap en manieren en wezen jullie minder bedelaars dan heb ik nog hoop voor jullie.


  Maak melding
 17. Alweer met die nonsens van sommige zogenaamde surinamers,daarom dat suriname in een achterstandpositie gaat blijven met jullie domme mentaliteit om al te beweren dat het is aangestoken en nog kommentaar geven op de brandweermannen waar zijn wij surinamers mee bezig om de syurinamers in suriname te kleineren omdat jullie in nederland wonen wat gebeurd er met jullie straks willen jullie allemaal naar suriname als er geen werk aan jullie hier geboden wordt weten jullie niet dat in de toekomst het hier echt moeilijk gaat worden voor jullie surinamers hie in nederland met werk vinden,het wordt steeds rechstser hier in europa en maar lullen en domme kommentaar geven over alles wat eri n suriname gebeurd hebben jullie niks te doen,apen zijn jullie en jullie maken jezelf belachelijk en zo pakken die blanken jullie want jullie zelf discrimineren elkaar maar dat weet ik zelf allang hoor het is een schande met de domme surinamers die zulke uitspraken al maken laten jullie blijk geven aan de mensen die nu dakloos zijn geworden en verder niet stomlullen wat voor respekt hebben jullie,daarom dat het zogesteld is met de surinamers ik vind het jammer dat er nog steeds van die surinamers zullen blijven,ze moeten blij zijn dat ze in nederland nu wonen want velen hadden het echt slecht in suriname en nu de grote jongens spelen en weet je wat met ons volk aan de hand is wij zij met elkaar konstant aan het bevechten inplaats dat we een warm hart aan ons land geven,wanneer gaan we verstandig met elkaar omen elkaar poweren dat we een goed land van maken want we zijn er nog nit enwe moeten van die coomplex af van stree-libie en met elkaar leven en ik hoop dat jullie me begrijpen want ik wil me niet gaan verlagen als jullie om steeds maar negatief te praten over ons land of over de bevolking want ik kan dat ook uit eigen ervaring maar dat ga ik niet doe na mie takie neetjenman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES