dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement laakt afspraak met Nederland

Surinaams parlement laakt afspraak met Nederland

-

PARAMARIBO, 1 aug – Het parlement baalt als een stekker om de wijze waarop een financieringsovereenkomst met Nederland tot stand is gekomen. De regering zou op eigen houtje besloten hebben de schuld bij de Nederlandse Bank voor Ontwikkelingslanden vervroegd af te lossen met verdragsmiddelen.

“Het lijkt alsof wij ondergeschikt zijn aan de regering”, zegt Jules Wijdenbosch van de oppositionele VVV. De regering had eerst overleg moeten voeren met het parlement voor minister Van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking groen licht te geven. Nu moest via de media vernomen worden dat er een akkoord is getekend over vervroegde aflossing van de schuld uit 2001.

Besloten is ruim zeventig miljoen euro beschikbaar te stellen. “Als er een regeling komt voor het wijzigen van schenkingsmiddelen moet dat hier gebeuren”, aldus Wijdenbosch. Ook de coalitie vindt dat alsnog verantwoording moeten worden afgelegd. “Het is best mogelijk dat tactische redenen rechtvaardigen dat de regering deze manoeuvre heeft gemaakt. De bottom line is informatie. Onze taak is niet te zitten en informatie over ons heen te laten komen”, zegt coalitieleider Otmar Rodgers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Wanneer Nederland de geur van ontbinding van deze regering ruikt is het een logisch gevolg om de lat te verhogen.
  Het is die zelfde lat die Wijdenbosch heeft doen aftreden, steun vanuit de Nederlandse vakbond.
  Zo is het altijd gegaan met de Surinaamse politiek en niet alleen in 80/kijk en denk terug hoe ze Wijlen onze Jopie Pengel terug stuurden toen hij om biefstuk vroeg.
  Hij kreeg zoutvlees mee om nierziektes en hoge bloeddruk te veroorzaken onder de bevolking, want wie wist toen dat je zoutvlees eerst goed moest uitkoken?????
  Belangen zijn net armen handen die wurgen!!!!!!


  Maak melding

 2. Kabila je bent die tingi zout Batjaw vergeten,als een mager kind werd ik in een hoek gedrukt voor rijst en olie ik deed hard mijn best om aan de beurt te komen mij moeder zat op te wachten zo goed had ze het
  , de honger loon die mijn vader verdiende was geen moer en toch werd er keihard voor deze Zaaksels gestemd.Lanty man na pinnaman


  Maak melding

 3. Zowel de DNA als de forum leden maken zich weer vreselijk druk om onbeduidende zaken.

  Versnelt aflossen is geen bestuurlijke beslissing die normaal in en door het parlement genomen moet worden. Het parlement toont haar onkunde door zich druk te maken over onbelangrijke zaken ipv zich in te zetten vor wat wel belangrijk is.
  Over beslissingen om geld uit te geven of grond aan parlementariers te schenken maakt ze zich niet druk. En een vestzak-broekzak transactie wrdt opgeblazen. Sukkels.


  Maak melding

 4. Ook hen die anders denken zal ik respecteren, maar dat enkelen willen vergeten dat de winkeliers in de eind zestiger jaren en begin70 deden wat ze wilden, door olie, rijst, eieren, en andere zaken voor de bevolking weg te houden om zo Pengel onder druk te zetten.
  Die zelfde druk, leeft nu ook, jij mag president zijn maar wij handelaars bepalen, en daar gaat Nederland in mee.Vergeet de lange rijen van toen niet. Ik had de luxe elders te zijn maar maakte mij ongerust over mijn moeder, maar hoevelen die in luxe elders leven zijn hun pina familie in Suriname vergeten.Gelukkig kan ik nu als ik bij mijn moeders graf ben zeggen, ma je bent er niet meer, maar voor mijn gevoel wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES