Somohardjo wil president van Suriname worden

67

PARAMARIBO, 1 aug – “Het streven is om meer dan tien zetels binnen te halen. Ik heb belangstelling om president te worden.” Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Met zijn politieke partij Pertjajah Luhur, PL, gaat hij in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 2010 serieus voor het hoogste ambt.

Dat hij tijdens de vorige regering voortijdig moest aftreden en veroordeeld is voor een strafrechtelijk feit, lijkt er nauwelijks toe te doen. De ambities zijn er en PL wil de gemeenschap dat laten weten ook. Het eigen medianetwerk, radio, televisie, krant en internet, gaat op volle toeren draaien. “Als politicus moet je over mediamogelijkheden beschikken”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Het mediaoffensief slaat zowel nationaal als internationaal uit. ”Het is gewoon gebruik maken van de mogelijkheden die de technologie biedt. Dat wil niet zeggen dat we niet naar de achterban zullen trekken”, aldus Somohardjo. De samenleving zal dus flink warm worden gemaakt voor de ambities van de PL-voorman, die duidelijk niet content is met de huidige zes parlementszetels.


67 REACTIES

 1. als deze man president word van suriname zal ik dat een see kwalijke zaak vinden voorzitter van het parlement vind hem ook niet waardig schande voor land en volk een schoft patta mang die pres wil worden waarheen met mijn geliefde suriname


  Maak melding

 2. Het wordt wat met somo als kruis drager..

  Alle ma-és en pa- és worden ambtenaar ter beschikking zowel geschoold als ongeletterd analfabeet..

  Ag we zullen zien wat het wordt,maar wonderen zijn de wereld niet uit in surbo..

  time wille telle,wat denk meneer d.d.b. van dit verhaal..gaat el vene/ram ram ram werkelijk voortijdig naar huis…


  Maak melding

 3. Nee, nou wordt ie mooi, maar tegeleijkertijd komt de aap uit de mouw. Lekker ventje om t Surinaamse volk te vertegenwoordigen. Willen we dit? Alstublieft volk van Su. wakkeerrrrr worden, dit mag niet gebeueren , t is erg genoeg zoals t nu is. Vader in de hemel , sta ons alstublieft bij.


  Maak melding

 4. Mi Gado wat een ramp,voor Suriname,met deze
  grootste schurk,pus-pus e luku merky,

  wel zal je gebeuren, en(g)(G0 mofo no befy,Djakarta in aantocht.
  Tata na Hemel ju nen(g) mu de Santa,deze gebochelde als president ????,no hij bedrijft politiek.

  Akuba


  Maak melding

 5. Het Moet kunnen vind ik.
  Waarom moet altijd een minister president van een bepaalde bevolkingsgroep gekozen.
  Dit is al jaren gaande een minister president van een ander bevolkingsgroep wordt niet getolereerd dat is de achterliggende gedacht van de nps.
  alles mag maar minister president moet en zal een mag alleen van EEN bepaalde volk.
  opo eye no kantie dong.


  Maak melding

 6. Somohardjo wordt president, Romeo.Hoost minister van justitie en politie, Iwan.Botse minister van onderwijs, Gerard.Spong hofpresident, Mahinder.Jahnki.minister van defensie.
  Boy, soso lafu, kijken wat Nederland dan zal zeggen, alhoewel Baron van Heemstra dan welkom zal zijn voor die kleine javaanse jongens.
  De nieuwe van der Valk zit al een paar maanden in Suriname, straks in september weer jungle training, kan ook oktober worden.


  Maak melding

 7. Mijn “God” hoe kan deze man dit denken en zeggen. Hij beschikt niet eens over een
  “Zondagschooldiploma”
  God behoede ons over deze Schurk,Boef en Oplichter. Wij zullen er voor waken dat deze Sommo nooit nooit Pres van mij Su zal worden.


  Maak melding

 8. Somomaribo

  Dit is echt een laf torie, ik denk dat die man onder invloed is van drugs, zo iets denk je toch niet als je nuchter bent?
  Paul geef me een grote break man.


  Maak melding

 9. In Suriname wordt de regering sinds mensenheugen altijd gevormd door coalitiepartijen. In een democratie bepaalt het volk via de stembus welke partijen op grond van hun programma het land 4 jaar mag regeren. De situatie in Suriname is dat nooit een of 2 partijen het land kan regeren. Er moet dus in coalitieverband afspraken gemaakt worden. De realiteit in dat Paul Somohardjo met zijn partij PL nooit 10 zetels kan behalen. PL zal nooit groter worden dan NPS of VHP of NDP. Daarvoor is zijn achterban te klein. Laat deze man maar lekker blijven dromen. Het volk slaapt niet en volgt met argusogen de onfrisse praktijken [grondpraktijken] van deze assemblevoorzitter. Laten we ons niet druk maken over deze clown.


  Maak melding

 10. Nou als venetiaan als nietsdoener voor zijn achterban laat staan voor het hele land heeft bewezen het niet te kunnen in 13 jaren geef SOMO maar een halve kans want hij DOET voor zijn achterban dus !!!!!!!!
  VADER in de hemel behoedde ons tegen een VHP-er,NPS-er en A Combinatie “mens” als president .

  DIT LAND IS AL NAAR DE KNOPPEN !!!!!!!!
  Ik vraag een ieder te bieden voor onze jeugd want het gaat NU al FOUT .VOLG DE JEUGDPARLEMENT VERKIEZINGEN EN ZELFS EEN BLINDE ZAL en KAN HET ZIEN!@!!!


  Maak melding

 11. Sorry hoor, ik moet nog bijkomen van het lachten door intense verdriet. Hoe haalt hij in z’n hoofd?
  Ik zie het Paleis al veranderen in het ministerie van Sociale Zaken of een dessa. In een plurale samenleving als de onze heb ik moeite met eenkennigheid.
  How long?


  Maak melding

 12. Somo president !!!

  Suriname DOOD .

  Hoogste tijd dat deskundige Surinamers terugkeren naar Suriname, om de goedwillende deskundigen daar te helpen , te behoeden , tegen de ondergang van Suriname .
  Als dat lukt , zal het als basis dienen , om langzaam een gedeelte { helaas } van de Surinaamse bevolking terug te krijgen in Suriname .


  Maak melding

 13. HAHAHA! God behoede ons mooi land voor dit verval, de grootste analfabeet in het parlement, wil nu op de koop toe president worden, wat een schande als dat moet gebeuren,voor alle nette burgers van ons mooi land. dat zal toch NOOIT gebeuren!! rotop domkop SOMO. suriname waarheen!!


  Maak melding

 14. Toe maar somo, laat ons laggen.
  Je bedoelt vast en zeker President-directeur van brombere. Ik ben dan benieuwd wie de first-lady wordt. Zeker een van de jawa-contestanten of een of ander buitenvrouw uit koewarasang. Dan wordt Dr. Kosoh zeker minister van volksgezondheid en weledelonbetrouwbare pa-e soemita minister van financiën. Als men teveel assogrie eet en dagelijks krè-tèk-sigaretten inhalleert ga je op den duur hallucineren en luchtkastelen voorbij zien zweven.


  Maak melding

 15. Dit toont nogmaals duidelijk aan dat de heer Somohardjo en nogal veel te hoge dunk van zichzelf heeft, en niet in de gaten heeft (of niemand hem duidelijk probeert te maken) dat hij totaal niet de capaciteiten heeft (intelligentie, uitstraling, geloofwaardigheid) om zo’n ambt te vervullen.

  Laten wij het zo stellen”Als ooit ioemand als SOMO president van Suriname wordt, dan kun je beter meteen de eerst de beste randdebiel vragen om zo’n functie te vervullen” ofwel is Suriname gewoon een land dat kennelijk niet beter verdiend.

  Somo, ambities hebben is één,maar verstand hebben toch het belangrijkste en zelfkennis.
  Sta maar eens voro de spiegel en tracht jezelf als President te zien op bezoek bij het NL Koninklijkhuis.(Dat wordt nog wat met jouw etiketten)

  God behoede Suriname.


  Maak melding

 16. Is dit een grap of een grap. Somo president van Sur. aha dit is kennelijk een grap van de comedy capers bij Rayman is laat. Of slaap ik?
  Somo mi boi laat je verwaandheid geen boventoon vieren maar sta met beide benen op de grond. Een president moet foutloos kunnen spreken, foutloos kunnen schrijven, goed opgeleid zijn (dus geen lagere school), moet kunnen bogen op leiding geven en ervaring, moet het volk kunnen motiveren, moet onpartijdig zijn bij besluitvorming, moet…………. en zo kan ik doorgaan.
  Maar Somo je voldoet aan geen van de genoemde eisen. Wellicht ben je aan het dromen omder de grote manja boom. Slaap lekker.


  Maak melding

 17. Iedereen onderschat ElSOMO,

  Als een Kronto ede en een bountysandopie dit land kan regeren waarom slimme Somo niet?

  Hij heeft tenminste gekeken naar zijn volk. Deze twee nietsnutters alleen naar belangen van blanken.

  IS niet SOMO die het land verkoopt, maar die twee grootste ellendelingen

  Geef somo een kans en suriname zal er beter op worden>>>

  Hij houdt tenminste van zijn eigen volk!


  Maak melding

 18. Adop: “Hij houdt tenminste van zijn eigen volk”.
  Geef mij een brik, je bedoelt alleen mensen die op hem lijken. Van een toekomstig president mag je verwachten dat deze voor alle onderdanen is en niet alleen voor mensen die op hem lijken. Dit zijn zijn eigen woorden en hij handelt ook ernaar. We leven in een multi-etnisch suriname en alle bevolkingsgroepen hebben recht op ontwikkeling en een plek in Suriname. Wee diegege die een tijdbom probeert te plaatsen onder de Surinaamse bevolking. Dan zullen de etnische zuiveringen in Bosnie niets zijn vergeleken met wat er in Suriname zal plaatsvinden. Een rechtvaardige verdeling van de koek voor alle Surinamers ismijn visie. Kijk om je heen wat er in Suriname gebeurt: berovingen van Chinezen door Marrons


  Maak melding

 19. Alle kritiek is zeer terecht. Gevolg nu reeds propaganda voor VHP en NPS. Riekt in 201 naar een coalitie met alleen deze 2 partijen. Een 2-parijen coalitie NDP-PL ook niet uitgesloten. Want NDP is toch een beter alternatief voor het arme volk.
  Houden jullie een keer op om bij Surineds aan te dringen om terug te keren met hun deskundigheid. Deze mensen worden dagelijks vernederd, beroofd en vermoord. Jullie willen wel de euros 200.000.000,00 per jaar.
  Jammer dat deze mensen niet aasngespoord worden om al die gelden in een fonds te storten om zo economische ontwikkeling op gang te brengen en de teugels in eigen hand te houden. De families in Sur. waren er beter op gewortden: werk en vaste inkomen. En de financierder zou nog wat verdienen ook. Misschien dat Mahin Janki met zijn N.O.B. en LBS iets in die richting nastreeft. Betere president dan al de genoemde namen is op dit moment de man die de wereld heeft laten trillen met zijn beroep op de Toescheidingsovereenkomst: dus Mahin Janki. Deze man leert de partijtoppers, de president, de advocatuur, de rechterlijke macht allemaal een lesje.


  Maak melding

 20. Al decennia lang word het surinaamse volk in de maling genomen door de beleidsmakers. Allerlei schandalen, van corruptie tot weet ik wat allemaal….en wat blijkt steeds weer??
  Deze zelfde lui houden nooit de eer aan zichzelf. Het zoveelste bewijs dat deze beleidsmakers schijt hebben aan het volk.
  Voor het oog van de hele wereld word het volk gekleineerd, bestolen, bespeeld, kortom belachelijk gemaakt en bespot door deze lui.
  Nota bene het volk die hun de kans geeft om te regeren.

  En om alles compleet te maken wil meneer somo gaan voor het presidentschap!!!!
  Hoe durft deze leugenaar, oplichter. Wat heeft hij het land bewezen tot nu toe? Hoe bestaat het dat een van zedendelict verdachte, minister-af en nu essembleevoorzitter, zich kandidaat wil gaan stellen voor president!!!!!!
  Zonder schaamte…of denk tie aha de kiezers trappen er toch weer in. Wanneer word het volk nou eens serieus genomen??

  opo kondremang un opo….


  Maak melding

 21. Somo for president!! Moet kunnen…..

  Als men nu al begint met het geven van oordelen, terwijl de daad nog niet bij het woord wordt gevoegd…..

  Men is altijd bang voor vernieuwingen..

  Geef SOMO een kans en over een paar jaar praten we verder.

  snah


  Maak melding

 22. Het is een kwestie van uitstraling naar buiten toe die belangrijk is, thuis kan je king kong zijn.
  Het is de buitenwacht die beslist of de kogel voor jouw is, een kogen kan van alles zijn, dus niet meteen tever gaan denken, laat ik het maarde lat noemen.


  Maak melding

 23. Beste Paul. We waren samen op de toenmalige Surinaamnse Rechtsschool, weet je nog. Jij bent dus universitair onderlegd. Jij bekleedt thans het hoogste politieke ambt in Suriname, n.l. voorzitter van DNA. Jij bent de enige die Ram en Vene onder de duim kunt houden. Vanuit Nederland heb je in het recente verleden getoond dat je een echte Surinaamse nationalist bent, door akties te voeren tegen het voormalige ondemocratische regiem. Het is zeker niet zo, dat alleen VHP’er en/of NPS’er president van Suriname mag/kan worden. Ook andere Surinamers mogen/kunnen dat. Het is afhankelijk van het electoraat, het Suriaamse volk. Over vonnissen: in elke politieke partij in Suriname lopen topmannen rond met vonnissen op zak. Ik zal voorlopig maar geen namen noemen. Maak je daarom daar niet druk over. Over het gronduitgiftebeleid: laat men maar terugblikken naar de afgelopen 40 jaar hoe het daarmee staat. Men kent wel het verhaal over de pot en de ketel. Beste Paul. Doe je best en insyah-allah word je de volgende president van Suriname. Veel succes! Met vriendelijke groet. Nan Sahadeo


  Maak melding

 24. soms schaam ik me om Surinamer te zijn. niet vanwegen de ambities van Somo, maar door de reacties hier op dit forum. triest wordt je ervan. zo rastisch en dom. dat sommige door de webmaster worden toegelaten is me een grote verrassing. als somo een aanklacht zou indienen wegens rasimse zou hij wel eens gelijk krijgen. maar ik denk dat sommige lui die hier komen, hun eigen mislukken in de maatschappij projecteren op alles wat met suriname temaken heeft. en ondertussen gaat de ontwikkeling is het land gestaagd verder. op een dag worden ze wakker en komen ze tot de ontdekking dat suriname veel verder is dan ze in hun enllendige dromen hadden kunnen voorzien.


  Maak melding

 25. Hans of snah hoe jij jezelf noemen wil je zal wel voordeel hebben bij deze sluwe vos somo

  grond heb je zeker kunnen krijgen voor je gestolen hebben vandaar je hem als president ziet wel nee hoor voor die paE,s die in die WC,s wroeten bronbere daar mag hij wel pres voor zijn.
  Akuba


  Maak melding

 26. Ayi Baya….loekoe ding ding reaktie van de dombo’s. Soso frustasi.Verkiezing moet nog komen en ding ndjandja-wiet begint nu al te blerren.Iedereen mag een droom hebben tok?
  Vandaag Somo,morgen Brunsi…


  Maak melding

 27. De kans is groot dat Nieuw Front Plus de verkiezingen weer gaat winnen in 2010.

  Als we verder letten op de interne verhoudingen in Nieuw Front Plus en electorale ontwikkelingen, is de kans groot dat in 2010:
  1) Paul Somohardjo president van Suriname;
  2) Balesar/Gilds vice-presodent;
  3) Ronny Brunswijk voorzitter DNA.


  Maak melding

 28. Een ieder mag reageren zoals hij wil zolang er maar geen scheldwoorden aan te pas komen en mensen ook een beetje humor hebben, want niet alles hoef je serieus te nemen.
  Somohardjo, eet geen biefstuk of doksie minder en derest ook niet, dat na sa mi lerie in a gron tapu disie.
  Wie wil gaan bepalen dat anderen op het forum mislukt zijn kunnen liever in de spiegel kijken.
  Ze proberen nu mensen digitale radio,s aan te smeren om naar radio tamara te luisteren, zo,n SPA en NPS bolwerk en toch.
  Dag Krassi en van Racisme is er geen sprake, ik gun elke Surinamer het hoogste ambt als hij of zij maar aan het volk denkt!!!!
  Het zijn juist die lui die moord en brand schreeuwen over 8 December, die lui houden het land al 25 jaar achter.
  Shame on you people want na moesje nanga den tra wan e pina en den pikin wan.
  Weg met de etter en het slavenhouders gespuis, ik wil haten vandaag, zo dacht DOBRU en hij schreef het ook.
  Maar we blijven lachen, toch kondre mangs, let op uw kinderen en begeleid ze goed voor de toekomst opdat ze het beter zullen doen.
  A tang so.


  Maak melding

 29. Nan Sahadeo,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  We zijn al de voorgaande presidenten meer dan zat. Wat hebben ze allemaal gedaan hun eigen soort bevorderern, denk maar aan Pengel, arron, bruma, wijdenbosch, venetiaan.
  Ik hoop van harte dat je het wordt.
  We hopen echt op verandering, onafhankelijkheid heeft ons de nek omgedraaid.
  Velen dachten aan onafhankelijkheid feesten en beesten. Maar keihard werken no way.
  Keihard werkende mensen worden vermoord en overvallen, tieners worden verkracht in het bijzijn van de ouders. De daders zijn deze misselijke bosnegers opruimen die zooi.
  Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 30. Mooi hoor Indonesie wil niks weten van deze Javaan.
  Daarom China..China moet ervoor zorgdragen en hem financieel bijstaan.

  b.v. Net als tijdens zijn propaganda(2005) in Commewijne, honderden auto’s van Tjonge Jongen(Kanton China-man) rijdend in het district, einde van de rit geen enkel auto voor Ma-i of Pa-i achterlatend, tot de dag van vandaag geen auto of niet eens een driewielfiets.
  Alleen rovenden van domeingronden, als thank you.

  Go on fool…only time will tell.


  Maak melding

 31. Helemaal mee eens Krassie,
  Waktie noh,als Wilders een keer aan de macht komt, ga je zien hoe ze naar het land wat ze zo vergruisen,gaan verlangen.Ik blijf het zeggen,de meeste Allochtoonse Surinamers,zijn steeds ezig Suriname af te zeiken,waktie teh wojo jagi oen sah sjie soema serie.Maakt mij niet uit hoe of wat met Suriname,over 2jaar en ik pleite naar mie sweetie Sranang.

  Iedereen heeft zo zijn dromen en verwachtingen in het leen,wie zijn wij om somo,daarop te veroordelen?Kijk niet gek op als Somo`s verwachtingen bewaarheid worden, met het STOMME Surinaamse Stemvee weet je het maar nooit,wat goed zou zijn voor Suriname daar zijn ze ziende en horende doof,ze stemmen alleen maar op de oude garde,NPS,VHP,PL enz.,ze zijn wars voor vernieuwingen,bv,een partij met jonge en DYNAMISCHE,mensen die van Suriname een bloeiend en economisch sterk land kunnen maken.

  Maar goed,ik zal de laatste zijn om Somo te veroordelen,dus laat die man in zijn waarde.


  Maak melding

 32. mijn god ! verkrachter veroordeeld in suriname , drugs gebruiker in ned oplichter le klas , failliet verklaard in ned veroordeeld voor wapen bezit hoe dan goed gedrag verkrijgen van justitie voor presidenet. somo worong worong a go teng. blijf daar waar je bent daar ben jij de baas en kan je frauderen niemad die jou een wat kan maken.


  Maak melding

 33. Waarom niet. Go Somo Go. Dieper kan het land toch al niet zakken. Je hebt in elk geval meer uitstraling en ballen dan die baviaan.
  En waarom zou een Javaan geen president mogen worden. Want die neger presidenten hebben tot nu toe toch niets kunnen beteken voor het land.
  Laat het land regeren door javanen, hindoestanen en chinezen en zie wat van het land zal worden. V.b. Singapore en Maleisie.
  Alaraba


  Maak melding

 34. Beste lezers, Naar mijn mening moet een president gekozen worden op basis van hun schoolopleiding, maar niet door politiek.!!!!!vooral niet familie of vriendjespolitiek!!


  Maak melding

 35. Ik heb nog nooit zoiets belachelijks gehoord.

  Deze bijna ..edo…iel president???

  Als de bevolking hem kiest dan zij het hun blaren en dan ook geen medelijden hebben met het volk.


  Maak melding

 36. Vooropgesteld dat ik geen party voorkeur heb.
  Bouterse word beschuldigd van alles en nog wat. Hij is/was niet pro- javaans, creools, hindostaans of chinees. Nee voor het surinaamse volk, en vooral de minstbedeelden. Tuuurlijk kan hij zijn handen niet in onschuld wassen. En zo ook meerdere (ex)kabinetsleden. Wat velen vergeten is dat NDP de grootste party is in SU. Dat blijkt steeds weer elke verkiezing. Alleen met kunst en vliegwerk kunnen coalities zich NU nog staande houden tegen het opkomende NDP. Presidentschap heeft denk ik niets te maken met afkomst, maar met inhoudelijke geloofwaardigheid.
  Indien somo, bouta, vene of wie dan ook dit kan realiseren en op zijn MINST de CORRUPTIE durft aan te pakken, krijgt hij/zij mijn zegen. Want hier schuilt het VENIJN : CORRUPTIE!!!! Want eenmaal op die posities is machtsmisbruik gigantisch en bijna niet te weerstaan, hetgeen telkenmale weer word bewezen door huidige- en voorbije regimes.

  Het land en rijkdommen zijn van het volk.

  odie odie kondremangs.


  Maak melding

 37. @nr 36: Akuba die opmerkingen die je hier op deze site maakt ontmaskeren je als een vuile racist. Hoe durf je de javanen zo af te zeiken en ze af te schilderen als in ‘de W.C. wroetende mensen’. In elk geval heeft dat volk meer gedaan voor suriname dan jij in je hele miezerige en zielige leven zult.
  Misschien denk je dat je geweldig bent, maar in mijn ogen ben je gewoon een mislukkeling die z’n frustaties hier op deze site komt afreageren.
  Je echt moet zsm je verontschuldigingen aanbieden aan dat volk.


  Maak melding

 38. By the way,
  Somo mag de ambitie hebben om voor het presidentschap te gaan, dat is zijn goed recht.Iedereen mag ambities hebben, daar is niets mis mee.
  Of het Somo lukt is een andere zaak.


  Maak melding

 39. Als Vene door wie dan ook 3 keer aan de macht gezet wordt dan weet je vanzelf wel dat het zijn soort mensen met net zoveel IQ als hem die hem daar gezet hebben.EN 3 KEER DOET HIJ NIETS !!!!!!!!.GEEF SOMO MAAR 1 KANS !!!
  IK BEDOEL WIJ ZIJN in 15 JAREN ,GEEN MAANDEN ,GEEN WEKEN MAAR JAREN ZIJN WE TERUG GEBRACHT NAAR DE 18 de EEUW !! Waarom zo etnisch en gebrekkig bezig zijn geef een ieder de kans .VENE 15 jaren geef SOMO 5 Jaren .Wat zou er nog meer kunnen gebeuren dan NU!!!Wij hebben tegen het einde van Vene zijn regeerperiode de grootste diepte van de heelal bereikt ,dus Somo kan het alleen beter laten gaan ten opzichte van derest van nieuwfront.HIJ DOET VOOR ZIJN MENSEN EN ALS HIJ PRESIDENT WORDT ZIJN WE ALLEMAAL ZIJN MENSEN.Ondanks hij een wongdjowo beleid voert geeft HIJ allen die in PL zijn ONGEACHT AFKOMST EN GELOOF een kans en duwt ze behoorlijk omhoog en dat hebben we nodig NIET HET ROOFBELEID WAT VENE EN CONSORTEN VOEREN


  Maak melding

 40. Hèhè..eindelijk een surinamer uit een andere hoek durft zijn vinger op te steken.Eeuwen door den vreemden overheerst en eindelijk de leiderschap van het land durft te willen nemen.Somo heeft het bewezen dat hij een goede leider wil zijn en dat was en is hem gelukt.Naast hem,afgestudeerde en meedenkende medewerkers,werken ook hard het doel te bereiken.Laat blaffers blaffen….de tijd zal het leren.De Jampa’s zijn niet (meer)achterlijk.We hebben op onze scholen ook geleerd dat we gelijk zijn/gelijkwaardig zijn als andren. Somohardjo :GOD Bless… and go for President…groetjhes Bagio..


  Maak melding

 41. Ben het helemaal eens met Bagio,

  Iedereen is de politiek van nps spuugzat al deccenia’s hebben ze enkel verdriet en bederf gezaaid. Grote bedrijven waaronder mariënburg, surland, sml, bruynzeel zijn falliet gegaan onder deze partij. Van besturen hebben ze geen kaas gegeten.
  Eigen soort bevoordelen zie binnenland de rest mag sterven. Wordt niet een keer de tijd dat een aziaat het land besturen.
  Waarom wordt altijd een president uit een bepaalde bevolkingsgroep gekozen?
  De snelst groeiende economiëen bevinden zich in Azië en niet afrika.
  Long live Asians


  Maak melding

 42. Beste Paul. We waren samen op de toenmalige Surinaamnse Rechtsschool, weet je nog. Jij bent dus universitair onderlegd. Jij bekleedt thans het hoogste politieke ambt in Suriname, n.l. voorzitter van DNA. Jij bent de enige die Ram en Vene onder de duim kunt houden. Vanuit Nederland heb je in het recente verleden getoond dat je een echte Surinaamse nationalist bent, door akties te voeren tegen het voormalige ondemocratische regiem. Het is zeker niet zo, dat alleen VHP’er en/of NPS’er president van Suriname mag/kan worden. Ook andere Surinamers mogen/kunnen dat. Het is afhankelijk van het electoraat, het Suriaamse volk. Over vonnissen: in elke politieke partij in Suriname lopen topmannen rond met vonnissen op zak. Ik zal voorlopig maar geen namen noemen. Maak je daarom daar niet druk over. Over het gronduitgiftebeleid: laat men maar terugblikken naar de afgelopen 40 jaar hoe het daarmee staat. Men kent wel het verhaal over de pot en de ketel. Beste Paul. Doe je best en insyah-allah word je de volgende president van Suriname. Veel succes! Met vriendelijke groet. Nan Sahadeo

  Nan Sahadeo


  Maak melding

 43. Zijn wij Surinamers zo hopeloos?. Die Paul kan alleen nog maar aan jonge hopeloze meiden aan zitten en willen wij nou zo’n iemand als President?, Give me a break, een tweede Monica lewinsky-Clinton syndroom hier. Schei uit jongens, maar zo redden we het niet meer.


  Maak melding

 44. Somo for president!! Moet kunnen…..

  Als men nu al begint met het geven van oordelen, terwijl de daad nog niet bij het woord wordt gevoegd…..

  Men is altijd bang voor vernieuwingen..

  Geef SOMO een kans en over een paar jaar praten we verder.

  snah

  ps.
  wat een frustratie van bepaalde individu´s, jammer.


  Maak melding

 45. @nr 56,
  Pawiro je hebt helemaal gelijk.
  Ik ben het zat dat het ieder keer weer iemand moet zijn die op El Vene lijkt die de post v.h. presidentschap krijgt.Het schijnt dat het aziatisch deel v.d. bevolking die post niet wordt gegund.
  El Vene en de groep die op hem lijkt heeft voldoende kans gehad om hun leidinggevende en bestuurlijke kwaliteiten te tonen.Ze hebben zoveel jaren lang de presidentspost vervuld, wat hebben ze bereikt? Absoluut niets. Suriname is onder hun ‘bekwame’leiderschap nog meer in de put geraakt. Hoevele winstgevende bedrijven zijn er niet door hun wanbeleid opzettelijk vernietigd ( denk aan Marienburg,SML,de rijstcultuur in Nickerie etc.), ik wordt er gewoon bedroefd van. El Vene en z’n mensen hebben hun kansen gehad, ze hebben hun tijd gehad. Nu is de tijd aangebroken voor AZIATISCH LEIDERSCHAP, alleen dat kan Suriname redden. Ik zal iedere persoon met aziatische roots steunen die voor het presidentschap gaat.
  Pawiro je hebt 100% gelijk, ASIANS RULE!!!!!


  Maak melding

 46. ai baja,

  ik snap Pa-olo Somo soms niet. Deze kra-pe probeer overdag met open ogen te dromen. maar gelijk heeft hij ook. Hij ziet hoe Vene,Sardjoe,Gilds en brunsie het land en volk naait.

  Maar Pa-olo Somo ik zou liever Santhokie hebben als president dan een percelendief……….

  Suris wordt wakker… laat je niet pakken door deze verkrachter…die onder de vleugels van Vene nog danst..


  Maak melding

 47. rewi jij bent een gefrustreerde japanesie je bent gelijk wilders,ik raad gefrustreerd als su naar de klote gebracht wil worden door die schurk waarvan jij vreet en als een afGod ziet,ik ben gelukkig dan je denkt jij leeft op een bedeltocht ik niet.ik heb alles om me heen blijf in je krot,ik ben jou
  niet schuldig mij veronschuldigingen aan de bieden het is zo en het blijft zo kl…..t,mislukte figuur

  akuba


  Maak melding

 48. Akuba je bent een vuile racist. I Javaan is 100X beter dan jij. Voor jouw info ik ben GEEN javaan, maar een HINDOESTAAN. Zelfs Somo is vele malen beter dan Bouta wiens kont je zit aftelikken.Gezien je posting nr.36 heb je duidelijk wat tegen de Javanen.Je durft ze uit te maken voor in de W.C. wroetende mensen. Bewijs nr.36: “die paE,s die in die WC,s wroeten bronbere daar mag hij wel pres voor zijn”. Je moet zelf maar bronbere gaan vreten uit de W.C.
  Ga maar door met het vreten van uitkeringen gefrusteerde lummel.Jij bent een stuk stront in mijn ogen.


  Maak melding

 49. Wij Surinamers moeten ons nu gaan afvragen: Hoe nu verder? Het moet ophouden met de vriendjespolitiek in Suriname.Surinaamse burgers moeten zich positiever opstellen en niet wachten op de regering. Als elke Surinamer op een positieve manier zijn bijdrage aan de opbouw van dit land levert,dan ben ik er zeker van dat het goed komt met dit land.We moeten ophouden met schelden op elkaar.By the way: De beste stuurlui staan aan wal.Waar het Suriname aan ontbreekt zijn vaste regels,waarden en normen.
  Vroeger zag ik als kind dat volwassenen zelf sloten gingen schoonmaken of trottoirs wieden. Als er kuilen in de straat zaten maakten zij ze zelf dicht. Waarom hebben de kinderen dit niet overgenomen?
  We kunnen niet zonder elkaar en zonder God!


  Maak melding

 50. Jammer dat het raciaal wordt op het forum, je mening oke, maar brada nanga sisa no koi makandra.
  Wat nu als je morgen bij de chirurg ligt, of voor de rechter, bij de winkel, en je wordt geweigerd.
  un keba nanga werede sani, lafu oke ma no kosi.
  A tang so.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.