zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMijnbouw bedreigt Surinaamse drinkwaterbronnen

Mijnbouw bedreigt Surinaamse drinkwaterbronnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 aug – Drinkwaterbronnen in het Lelydorpgebied worden bedreigd met vervuiling door mijnbouwactiviteiten. Dit zegt bestuursvoorzitter Jerrel Pawiroredjo van Surinaamsche Waterleidingmaatschappij, SWM. Door het graafwerk worden waterhoudende zandlagen geraakt.

Diepe kuilen hebben op sommige plaatsen al gekrabd in de lagen. De bronnen liggen in hetzelfde gebied als de Lelydorpmijn van Billiton. SWM haalt er het leeuwendeel van zijn dagelijkse productie. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen is alert: “Het is zaak dat we met de bedrijven gaan kijken hoe de zaak netjes kan worden afgehandeld.”

Er wordt rekening mee gehouden dat niet direct duidelijk is hoe nabij de waterbronnen zijn. “Samen met de milieuautoriteiten zullen we nagaan hoe wij op een adequate manier kunnen overgaan tot het weer overnemen van de gebieden. Dit moet op een dusdanige manier geschieden dat ervoor gezorgd wordt dat de kwaliteit en kwantiteit van ons drinkwater toch gegarandeerd worden”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Mijnbouw, mijnbouw alleen maar mijnbouw. Wat men moet begrijpen is dat wanneer je daaraan begint de grond daar nooit meer vruchtbaar wordt.Als ze niet oppassen wordt suriname een maanlandschap, denk aan al die milieuvervuiling, bodemerosie etc.
    Men is al die tijd zo kortzichtig geweest door de mijnbouw te bevorderen, waar heeft dat suriname gebracht?? Nergens.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES