vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDelen Surinaamse hoofdstad blank door regenbui

Delen Surinaamse hoofdstad blank door regenbui

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – Delen van Paramaribo zijn blank komen te staan door een korte, hevige regenbui. Het hemelwater dat nauwelijks een kwartier aaneen stortte, heeft hele wijken in kleine riviertjes veranderd. Ook het vliegverkeer ondervond enige stagnatie.

Kleinere vliegtuigen uit het binnenland moesten uitwijken naar de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het vliegveld van Zorg & Hoop was gesloten verklaard vanwege het overtollige water. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan en materiële schade is beperkt gebleven. Menig automobilist of bromfietser was compleet verrast, wat te merken was aan incidentele strandpartijen.

Opmerkelijk was de lokale beperking van het onweer. Buiten Paramaribo is nauwelijks wat gemerkt. Op wat buitjes hier en daar na, is het vrijwel droog gebleven. De toestand in Paramaribo deed even denken aan de wateroverlast eerder dit jaar. Toen werd dagen aaneen wateroverlast ervaren in en buiten de hoofdstad. Voor de komende dagen is overwegend droog weer voorspeld met wat verspreide buien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Ja hoor, we zitten er weer middenin. Ik beb de laarzen weer van stal moeten halen.

  We hebben van de morgen nog gevoetvald op het Politie Opleidingscentrum. Even een fikse sibibusi en het was weer zo ver. Door de hoge rivierwaterstand kan het water niet wegtrekken.
  Aan niets is te merken dat wij ooit onder Nederland vielen.


  Maak melding
 2. Als er 4 bewolkingslagen met elkaar in botsing komen , gaat het zo onweren dat er teveel hemelwater naar beneden komt. Aantrekkingskracht van de magma in het centrum van de Aarde.

  Wat nu gebeurt en in het verleden is gebeurt is dit fenomeen. Het herhaalt zich steeds weer, vorig jaar boven het bewoonde deel v/h binnenland , dit jaar boven Para’bo. Mensen hoeven heus niet te schrikken van dit fenomeen.

  Omdat als het boven het gebergte in het binnenland zou plaatsvinden, had er geen haan naar gekraaid. Of boven het zeewater. Toen dit gebeurde boven het bewoonde deel in het binnenland en nu boven Para’bo , schreeuwt men moord en brand. Consternatie alom, panieksituatie’s ontstaan zomaar.

  Het getuigt er alleen maar van dat de capaciteit v/d rioleringsstelsel onvoldoende is. Aan het begin v/d moesson is het altijd 1 verrassing omdat de mondingen van afvoeren gedeeltelijk ‘dicht’ zit met plastic rommel.
  Naderhand stroomt alles weer open. Maar toch blijkt nu dat er meer afvoer-debiet toegevoegd moet worden in de vorm van meer afwateringsriolen.

  Vriendelijke groeten,……..


  Maak melding
 3. Alweer nu moeten jullie echt een beetje schamen.Wat doet die Min.Kanhai ? Hij zit hoog en droog op zijn maand Salaris te wachten en het volk mag in eigen poepwater zwemmen .Jullie hebben zoveel Chinezen binnen gehaalt laat de boel schoonmaken zoniet dan maar opdonderen naar hun China.


  Maak melding
 4. sa we meki wan barbari,mensen het is niet goed voor je hart.al hebben ze een nw minister en of president.if akondre no abi dalla,vooruitgang no go de.
  Want de mensen die naar de top willen,willen alleen hun zakken vullen.

  Odi gi alla sranan sma.


  Maak melding
 5. Nou we kunnen de regering op van alles afvallen, maar ik was 3 maanden geleden nog in SU. Wat ik gezien heb verbaasde mij echt schone riolen goten die goed doorstromen en ook schoon zijn. dankzij ook de bewust wording van het volk zelf. Nog niet overal maar mensen moeten hun hand in eigen boezem steken en geen puinhoop maken van hun woonplaats.
  Aan de andere kant wat is er fout gegaan in londen, die nu ook kampt met grote overstoming. En wateroverlast in verschillende delen van nederland bij een fikse regebui?
  De natuur is flink bezig lastig maar de mens kan er niet van winnen.


  Maak melding
 6. Dr.No
  Het aantal chinezen is in vergelijking met de negers nagenoeg te verwaarlozen. U zou uzelf recht aandoen door te moeten stellen dat alle werkeloze Suri’s moeten beginnen met de boel schoonmaken. Of kiezen voor de gevangenen die dit kosteloos zouden moeten uitvoeren waarvan het overgrote deel door de negers wordt gevormd.
  Ik bedoel te zeggen “als je niets anders weet te verzinnen, wat anders te verwachten door een hersenloze, shut the fuck up”


  Maak melding
 7. De toeristen zullen wel hun ogen uitkijken bij zo een toeristische attractie.
  S’avonds kunnen ze bij kaarslicht een tocht met een corjaal maken door de binnenstad van paramaribo.
  Candlelight-tour by corjaal throught Downtown Paramaribo.


  Maak melding
 8. Aha Moimisi Dat is waar wat je schrijft.Je krijgt 10 punten van mij.Ja daar moeten ze aan beginnen.Ik heb geen flauw iedee over Sur.Ben 3 jaren niet meer geweest.En zit ieder jaar in Cuba het land van honing en melk voor mensen met Sur.Afkomst.Een hotel kost maar 4 euro pd een vliegreis 350 euro.luchthavenbl.45 euro met de BA.Ik blijf in hart en nieren een Sur.En zal ook vechten voor Sur.Tenzij je in Sur.Als verrotte stront wordt gezien door jaloezie, Ook hebben Surn.geen kijk op vakantie landen,Waar ga je met vakantie ? Sur.Komen ze terug hoe was het? O, zeer slecht .Ben beroofd en kon ook nergens door slecht weer en verstopte rioleringen.Ja tewijl de gevangenissen vol zitten met negers,om de sloten schoon te maken.Wie niet wil werken zou ook niet eten binnen de gevangenisen.


  Maak melding
 9. Ronduit droevig. De regering in Suriname is niet eens in staat haar rioleringen te vervangen en de straten fatsoenlijk te asfalteren. Ik ben net terug van een rondreis door prachtig Suriname. Ik had dit moederland van mij 40 jaar geleden verlaten en ben nooit meer terug geweest. Bij terugkeer afgelopen maand, schrok ik van het verval in de binnenstad (Paramaribo). Er is in 40 jaar erg weinig gedaan aan onderhoud. Er is in mijn optiek dus niets veranderd.

  Ik heb gelukkig genoten van de schoonheid van het binnenland. Ook al was de trip door slecht of niet onderhouden wegen naar het binnenland zeer zwaar.

  Mooi Sranang


  Maak melding
 10. Het is bekend dat de afwatering in en om Par’bo zorgelijk is. Vooral in noord is men gauw aan de beurt.
  De afvoercapaciteit dient danig te worden vergroot.
  Maar het is een illusie te denken dat een rioleringsstelsel iedere hoeveelheid neerslag moet aankunnen. Er zal moeten worden geaccepteerd dat er op een gegeven moment tijdelijk water op straat komt te staan.

  Tijdens mijn verblijf in SU begin mei jl. was er ook enorme wateroverlast doordat er binnen 24 uur 160 mm neerslag was gevallen.
  Dat is een hoeveelheid waartegen geen enkel rioleringssysteem is opgewassen.
  Wat toen wel opviel, was de enorme hoeveelheid afval (afkomstig uit de watergangen) die op straat kwam te liggen (vooral veel plastic rommel).
  Het is te hopen dat de bevolking gaat inzien dat de waterwegen geen openbare vuilstortplaatsen zijn.
  Vervolgens werden met man en macht de kanalen en kreken geschoond en de
  straatkolken leeggezogen.
  Kennelijk moet zich eerst een “calamiteit” voordoen, voordat er afdoende maatregelen worden genomen.
  En dan zijn er nog van die hufters in hun four wheel drives (gelukkig lang niet iedereen) die zich met onverminderde snelheid door de watermassa voortbewegen en daarmee bij anderen in huis een skwala teweeg brengen alsof het nog niet erg genoeg is dat de huizen zijn ondergelopen.


  Maak melding
 11. Niet de duur van de regenbui is belangrijk maar de hoeveelheid water die is gevallen .Geen enkel land is in staat bij heel zware buien alles droog te houden .Denk maar aan Engeland ,Nederland ,China enz.,maar alle landen doen iets om de situatie in de toekomst beheersbaar te houden .Ik vraag mij af wat ons land na de overstromingen heeft gedaan ? Ik denk helemaal niets ! Wanneer is men dan weer wakker ? Wanneer de schade vele miljoenen zal bedragen ?


  Maak melding
 12. U kunt mij mooi vertellen dat het om sec het managen van een ministerie gaat, maar wanneer er levensgevaarlijke situaties gaan ontstaan dan is het op z’n zachts ergerlijk om telkenmale een leek op het het gebied van de ontwaterings-/civieltechniek, als brugman aan het woord te horen.

  Die minister kan best wel de beste bedoelingen hebben maar laat hij met name onder de huidige omstandigheden de “mike” overdragen aan deskundigen!


  Maak melding
 13. Jaar in jaar uit overstroming in SU only boelshit bla bla bla niet alleen daarmee.
  De dag moet nog komen dat de verandwoordelijke zeggen we slaan onze handen in elkaar en gaan de boel aanpakken
  maar nee voor hun hoeft het niet want ze hebben hun dikke terein bak en t interseerd hun
  geen fuck it is iedereen voor zich zelf god voor ons allen ,en dat moet van af nu anders
  brothers and sisters open je ogen wie zn woorden niet nakomtof presteerd kan oprotten en vooral een zijn en niet alles luk raak pikken.


  Maak melding
 14. droevig wordt ik als ik dit leest, ik ben zelf vorige jaar geweest, ligt ook aan het volk zelf, wat ik zag zoeveel plastieke flessen die zo in de goot wordt gegooid, ze maken zelf van hun eigen land een vulnisbak, help mee je land schoon te houden,ook dode honden die niet begraven wordt, zomaar op straat stinken, doe zelf ook wat volk van suriname.
  wens jullie veel sterkte.

  droevig!


  Maak melding
 15. een beetje laat gereageerd, maar ja

  als het niemand is opgevallen schrijf ik het wel. reactie op nummer twee (2) suriname heeft geen moesson. daar hebben wij de grote regen en de kleine regentijd, de grote droge en de kleine droge tijd. alhoewel dat in de war is geraakt wordt het nog zo gerekend.

  suleyman jawa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES