zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGroei aantal koperdiefstallen in Suriname kopzorg

Groei aantal koperdiefstallen in Suriname kopzorg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jul – Het toenemend aantal koperdiefstallen blijkt een bron van zorg voor de regering. De dienstverlening van vooral nutsbedrijven komt onder grote druk te staan en de tijd wordt rijp geacht voor ingrijpen.

Ongerief, materiële schade en gevaar voor de samenleving vormen de directe aanleiding. Er komt een integrale aanpak. Waar nodig zal de wetgeving worden aangepast. Gedacht wordt aan onder meer opsporing en vervolging van personen die zich schuldig maken aan zowel het stelen als helen van kopermateriaal. Vergunningsvoorwaarden voor de opkoop worden ook aangepast.

De afgelopen jaren heeft vooral energiebedrijf EBS het zwaar te verduren. Bij energiefaciliteiten wordt vaker ingebroken en worden vernielingen aangericht om koperen onderdelen weg te nemen. Zelfs de masten van de energietoevoerlijn vanuit Paranam zijn niet veilig. Menige dief heeft er het leven bij ingeschoten of daar dicht bij gekomen. Het koper wordt opgekocht door een handjevol handelaren, die totnogtoe buiten schot zijn gebleven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Is de koperdiefstal in Nl naar Sr verplaatst.
  Volgens mij zijn er criminele Nederlanders die menen hun heil in Sr te kunnen zoeken.
  Oprollen die bende!


  Maak melding
 2. Ik denk dat brunswijk hier achter zit.
  Hij zit in de nationale assemblee als stoelverwarmer, hij weet natuurlijk waar de bouwprojecten gaande zijn. Hij licht zijn soortgenoten in die dan op hun beurt het liefst s’nachts te werk gaan waardoor ze onzichtbaar zijn.


  Maak melding
 3. Die sandoppie acht dit onderdeel te klein omdat het om surinaams belang gaat zal die idiploot niet ingrijpen.

  Was het diefstal van koper vanuit Nederland dan had je die nsbér weer gehoord.

  m.a.w. Als het om surinaams belang gaat is het een kleine zaak voor doppie, maar moet hij die amerikaanse belangen of nederlandse belangen behartigen dan naait hij zijn eigen volk.


  Maak melding
 4. De buurtjonkey alias boeroe heeft het geweten. In zijn drang naar koper ligt deze licht getinte man nu met zwarte handen en voeten in het academisch ziekenhuis. En het einde is nog niet in zicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES