dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEC helpt toerisme in Suriname verder opkrikken

EC helpt toerisme in Suriname verder opkrikken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – Het toerisme in Suriname krijgt een extra duw in de rug met de één miljoen dollar die de Europese Commissie ter beschikking stelt. Het geld gaat naar capaciteitsversterking over de hele linie. Overheid en particulier krijgen expertise ter beschikking.

Via trainingen zal de dienstverlening worden vergroot ten behoeve van het grote doel: de economie dienen. “Toerisme levert al een behoorlijke bijdrage aan het bruto binnenlands product, de tendens is groei en we willen het zo houden”, zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. In het financieringsakkoord met de EC wordt dat ook aangegeven.

Brussel begrijpt de rol van sectoren als toerisme in een ontwikkelingseconomie. Als die rol ook begrepen wordt bij de belangengroepen is het geld goed besteed. “Wij verwachten een actieve participatie van alle betrokkenen”, zegt EC-vertegenwoordiger Richard van der Horst. Toerisme leent zich immers bij uitstek voor een versnelde groei. “Het voordeel is dat het zich niet als zuil ontwikkelt, maar vele andere sectoren voedt”, aldus Van Ravenswaay.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. ik snap niet dat er in suriname altijd alleenmaar wordt gesproken over toerisme , en nooit over de kapotte straten , het vuil op straat,de kapotte huisen, en al het viessigheid bahhh !, men heeft niet geleerd dat toerisme gepaart gaat met schoonheid, netheid,en anders denken !ik schrok van al dat vuiligheid overal.maar jou land schoon en knap het op, ook de kapotte viese straten en huisen, dan pas mag men overtoerisme spreken, men denk alleenmaar aan het binnenland, wat gebeurd er dan met de stad paramaribo en de rest?.


  Maak melding
 2. ik hoor nu niemand zeggen dat die blanken met hun eigen zaken moeten bemoeien , wie de lusten wil moet de lasten ook dragen , en ik ben het mee eens dat sommige plekken in suriname een puinhoop is . maar ja e moet ergens beginnen en wie weet komt het nog goed met mij geliefde land suriname maar er moet hulp van buiten af komen , want het blijk dat de surinamers daar het niet alleen kunnen …


  Maak melding
 3. Wanneer de Europeaan of Amerikaan in Spanje komt,ziet die prachtige mooie “onderhouden” gebieden,straten netjes schoon en geen “rommel” op straat.

  Wanneer de Europeaan en of Amerikaan op Aruba,Curacao,Bonaire,Sint-Maarten,Barbados,Trinidad en verder haast alle Caraibische eilanden en staten komt,ziet die mooie oorden,goed onderhouden straten,een goed onderhouden infrastructuur,toeristische oorden met alle nodige klantvriendelijkheid,schoon en goede aantrekkelijke tarieven.

  Wanneer de Europeaan en of Amerikaan in Suriname komt,treffen ze een prachtig tropisch regenwoud aan,maar Paramaribo ondervind men echter als een enorm groot “vuilnisbelt!”.En de meesten van deze toeristen zullen dan niet meer terugkeren naar Suriname.

  En ik zeg jullie,ik weet het,want zeer vele malen heb ik met Duitsers,Engelsen,Belgen,Nederlanders,Amerikanen enz gesproken en naar hun meningen en ondervindingen gevraagt in Suriname.”Suriname heeft mooie tropische regenwouden zeggen ze dan,maar Paramaribo willen ze liever niet meer zien.Dus willen ze ook niet meer terugkeren omdat men “orde” en “netheid” vereist en daarom hebben andere Caribische bestemmingen zoals Trinidad,Barbados,de Antillen enz toch liever hun voorkeur!

  Ligt het aan de toerist?Nee,natuurlijk niet!!Laat me jullie het zo zeggen;De meeste “westerse” toeristen komen vrijwel “ALTIJD” met een bepaalde verwachting naar een land en dan heb ik het niet zozeer over individuele gevallen die met andere doelstellingen Suriname binnenkomen,ook niet over de SuriNeds die hun familie’s bezoeken in Sranang.Maar zolang men in Suriname niet snapt hoe de vork in de steel zit,zullen de meeste toeristen niet van plan zijn om op vakantie naar Suriname te komen!Dit is geen duimzuigerij,nee,het zijn gewoon “FEITEN!!”En als er dan toch nog mensen zijn,vooral bepaalde (uitzonderingen daar gelaten) Surinamers in Sranang die met die dong dong mentaliteit komen met:”Zie je wel,ze weten het weer beter”,dan moeten deze “ingezetenen” niet verder mekkeren,maar gewoon is uit die kleine Surinaamse wereld stappen en op nationaal nivo eens gaan onderzoeken hoe de reisbranche precies werkt en hoe de gemiddelde toerist denkt!Want daar gaat het uiteindelijk om,Het zijn vooral westerse toeristen waar Suriname op moet mikken en niet denken dat alles wel vanzelf zal werken,want toeristen komen niet vanzelf!!Doet Suriname hier niets aan,dan zal dat land altijd een soort “vreemde eend” blijven voor de buitenwereld en het nakijken hebben op andere Caraibische bestemmingen en niet bepaald echt aantrekkelijk voor de westerlingen,laat staan die belachelijke tarieven van de SLM,maar goed,dat is een ander verhaal….


  Maak melding
 4. vuile straten en kapotte huizen, worden veroorzaakt door mensen,kapotte straten door auto`s ed,voor de vuile straten is de overheid verantwoordelijk ja,gewoon de veroorzakers beboeten ook de kapottehuizen de eigenaars strak beboeten.De kapottestraten zijn sinds jaar en dag zo de 1 opeenvolgende regeringen deden er niets aan,jawel tijdens de revolitie werd er keihard aan gewerkt,ook het vuil werd opgeruimd,door mannen en vvrouwen,die door de militairen werden ingezet.Zolang er niet zelf door de regering hard gewerkt wordt aan een schoon Suriname(Paramaribo vooral)zal het niets uitmaken als ze bedelgeld krijgen van waar dan ook.Ik hoop dat de EC,contoleurs daar naar toe stuurt ,zo niet worden de euro`s mis(ge)bruikt door de regeringsleden voor hun eigen gewin.


  Maak melding
 5. Advies aan de mensen in suriname is verspilde tijd. Zo meteen krijgen niet-ingezetene-surinamers het verwijt dat ze surneds zijn, dus buitenlanders en dat het altijd beter weten. Ondertussen is het gedoneerde geld als sneeuw voor de zon verdwenen en blijft de stad paramaribo erg onverzorgd en heel smerig uitzien. Over enige tijd krijgen ze weer één miljoen euro’s van de EC, pakken het aan met loze belofte en gaan vervolgens over tot de orde van de dag. Maar o wee als d EC enige tijd later haar vraagtekens plaatst bij de besteding van de gelden dan is het hek van de dak. Scheldpartijen zoals; bemoeienissen, kolonialisme, onderdrukking enz enz. enz. zullen dan niet van de lucht zijn.


  Maak melding
 6. Mensen, ff iets anders. Lees het volgende uit de Guyana Chronical van hedenmorgen.

  Quote:

  Guyana-Suriname award likely next month
  -Minister Insanally
  The Law of the Sea Tribunal on the Guyana –Suriname maritime dispute is expected to make a pronouncement imminently but public awareness on the issue is also integral, according to Minister of Foreign Affairs Rudy Insanally.

  “We are led to believe after speaking to our legal teams that the award by the Tribunal is likely to be made in August. No specific date has been given,” Minister Insanally said

  He also indicated that there may be a slight delay, but by now the Tribunal would have had the opportunity to review all the submissions and to be in a position to make the award.

  The Foreign Minister said that the public should be sensitised to this matter so that they can be in expectation of an outcome but also appreciate the fact that the dispute is still in the legal sphere.

  The Tribunal’s award would have to be respected by both sides since the two countries are obliged under the agreement to do so, he said.

  In December 2006, Minister Insanally and Guyana’s legal team made a presentation on the matter before the Hamburg-based United Nations International Arbitral Tribunal on the Law of the Sea.

  The Government of Guyana, in February 2004, invoked arbitration against its neighbouring state, Suriname, under Article 287 and Annex VII of the United Nations Convention on the Law of the Sea.

  Since both states are parties to the Convention, Suriname responded to the Statement of Claim and an arbitration panel was established to adjudicate the dispute.

  The neigbouring countries dispute a maritime boundary which extends through their territorial sea (Exclusive Economic Zone) and onto the Continental Shelf.

  The disputed area is believed to have rich petroleum reserves and has gained significant international attention since the Surinamese navy evicted a Guyanese-licenced oil platform in June 2000.

  The Government of Suriname has made claims to the New River triangle, an area of about 6000 square miles of Guyana’s territory located on the south-eastern corner of the country.

  Guyana accepts that the boundary should originate at that point, but contends that it should lie along what is referred to as the “median line”.

  The issue of the median line is appropriate to the division of a river or a strait but has also been applied to the demarcation of lateral sea boundaries. (GINA)

  Unquote;

  Het wordt dus spannend ergens in augustus 2007 !


  Maak melding
 7. Men zegt wel over het viessigheid in Suriname, maar als je het bekijkt begon de bijlmer er ook zo uit te zien tot dat de Hollanders het hebben aangepakt, flats gesloopt etc…Nu ziet het er weer netjes uit. In de Bijlmer zag je mensen vaak vuilniszakken, pempers eten enz… overal gooien en ook nog soms vanuit een flat naar beneden. Was altijd uitkijken of je niets op je hoofd kreeg in de Bijlmer. Waarom denk je dat in de Bijlmer mensen vaak kakerlakken in hun huis hadden. In adam noord of west heb ik nooit een kakkerlak gezien!

  Waarom laten ze de mensen zonder werk in Suriname die troep niet opruimen?


  Maak melding
 8. Ben het eens met pikolet, venetiaan is het zittende magistratuur van het binnenland, het binneland probeert hij sinds zijn geboorte omhoog te krikken naar een academisch niveau. Hij heeft geen oog voor de keihard werkende mensen in de districten denk maar aan Commewijne. Saramaacca, Coronie en Nickerie. Het zijn de binnelanders die stad en land onveilig maken maar er is geen gerechtigheid, hij is tegen de doodstraf omdat zijn soortgenomen in een raptempop zullen afnemen. De EC moet investeren in de veiligheid van de surinaamse samenleving, het liefs moet de EC zelf het geld beheren en gefaseerd steunen en tevens kijken naar vorderingen. Anders verdwijnt het geld naar proletariërs immers het land stikt van zulk gespuis.


  Maak melding
 9. De regering zal nooit leren hun eigen Boontjes te doppen maar steeds op anderen wachten,de middelen die ze in hun zakken gestopt hebben laten ze dat terug uit hun zakken halen.het is een corrupte bende. domdboo wie heeft de blanken benadert wie laat ze bemoeien je bent weeruit je schijthol.

  Akuba


  Maak melding
 10. Wat heeft een toerist vandaag, maandag 30 juli 2007, te zoeken in de ondergelopen binnenstad Paramaribo?
  Sightseen by night in een met kaarsen verlicht corjaal?


  Maak melding
 11. Toerisme: Van de 180.000 passagiers per jaar zijn 165.000 mensen Surineds op Familiebezoek. deze mensen zorgen voor een omzet van € 200.000.000. per jaar,www.suriplein.nl en VVR(Vereniging van Reizigers Suriname)Ja, we praten over TWEE HONDERD MILJOEN EUROS PER JAAR. Als toerisme bloeit aan wie is het dan te danken. Wanneer zullen de zakkenvullers deze Surineds accomoderen: VEILIGHEID.


  Maak melding
 12. hoi, ik heb eens nauwkeurig gekeken naar omgevingen in Suriname (rond/in Paramaribo) en eigenlijk valt het in vergelijking met sommige andere landen best wel mee, natuurlijk ligt er veel te veel vuil op straat (maar kijk eens in een willekeurige bocht van een Nederlands klaverblad bocht) het is een samenloop van omstandigheden en ik denk dat deze zaken er iets mee te maken hebben.
  (mogelijk is mijn kennis van alle voorzieningen in Suriname beperkt, excuses daarvoor)
  Veel burgers hebben niet de mogelijkheid zonder al te veel moeite/kosten, groot vuil (bouwafval, versleten meubels, autowrakken e.d) af te voeren.

  Het viel mij op dat niet veel mensen een trekhaak of aanhanger voor transport hebben, dan hadden ze de mogelijkheid zelf ter enige tijd materiaal af te voeren naar de juiste verwerker.

  nog een reden is natuurlijk et zich niets aantrekken van de straat en of de omgeving, toch is een schone omgeving voor toeristen een pré,… mogelijk is een goede organisatie in het SCHOONMAKEN van Suriname met een prioriteitenlijst een goed idee, laat ook het bedrijfsleven meebetalen (zoals mc Donalds vaak wordt verplicht de omgeving te ontdoen van hun verpakkingen en afval) de kosten kunnen nog naar beneden worden gebracht door de inzet van jeugd delinquenten en wetsovertreders die hiervoor in aanmerking komen,(een soort taakstraf dus) dit niet zonder beloning maar met een compensatie zodat de straf een DIENST aan de samenleving wordt.

  ach, allemaal ideeën en daar zijn er al zoveel van, het begint bij jezelf en/of je kinderen, laat je hen dat kauwgompjt of dat papiertje op de grond gooien?? of leer je hen het later ergens in een vuilnisbak te gooien.
  Een goed voorbeeld is al het meeste werk in deze les.

  Het toerisme is in opmars maar de kwaliteit van hotels en andere vakantieverblijven MOET optimaal zijn, een klant is leuk, een terugkerende klant ook maar een klant die je aanbeveelt bij velen is het beste….

  Misschien is de Surinaamse toerust niet zo kieskeurig maar het buitenlandse geld is voor Suriname de beste injectie voor een gezonde economie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES